Este vorba de un sistem in intregime, compus din acumulatorul de 350 mAh prevazut cu 2 conectori specifici pentru atomizorul proprietar, atomizorul tip tank de forma ovala, cu 2 conectori in partea inferioara si tepusa de alimentare + cele 2 gauri de aer, cartusul , si capacul / mustiuc, care vine pus peste atomizor si cartusul specific. Mai jos este o poza menita sa va dea o idee asupra dimensiunii Elips-ului, acesta avand aproximativ 9cm lungime. In poza apar un Silver Bullet, un acumulator de 900mah+con , si cel de jos este Elips-ul.

Aroma pe care o produce un atomizor este foarte strans legata de fluxul de aer, si atomizoarele de tip tank nu fac exceptie de la regula. Elips are 2 gaurele de aer pe lateralele inelului metalic ce se poate observa intre mustiuc/capac si acumulator. Spatiul interior creeat intre cartus si capac imbunatateste rezultatul final privitor la aroma. Notele nu au mare importanta datorita faptului ca toti avem gusturi si preferinte diferite, dar aroma este sensibil mai clara decat la modelele tank de prima generatie.

In ce priveste productia de aburi, este satisfacatoare, nu am simtit ca imi lipseste ceva, chit ca nu sunt genul care trage mai mult de 4 secunde din nimic. Daca trebuie sa trag mai mult de atat, consider ca n-am jucaria potrivita. Atomizorul este de tip SR, putin peste valoarea de 2 ohmi. Cartusul are trecut la specificatiile tehnice 1,5ml , in realitate avand cam 1.3ml daca lasam spatiul de aer care sa contribuie la o alimentare corecta cu lichid. Din cate am inteles, urmeaza sa apara un cartus cu o capacitate de 2ml , iar kitul cu care vine in clipa de fata Elips contine si un mustiuc/capac care poate acomoda noul cartus. Acumulatorul de 350mAh se incarca in putin peste o ora, si este suficient pentru un consum cuprins intre 1.6 si 1.7ml. "Cate ore tine bateria?" nu a fost niciodata o modalitate precisa de a determina longevitatea utilizarii intre ciclurile de reincarcare. Pentru cei care prefera varianta steel ca mine, dar nu sunt incantati de ideea de a atinge mustiucul metalic cu buzele in timpul iernii, exista in kit diverse "mâneci" din latex care sunt menite sa acopere mustiucul, inclusiv dimensiuni specifice mustiucului menit sa acomodeze cartusul de capacitate marita. Incarcatorul este alcatuit din cunoscutul adaptor de priza->usb, la care se adauga un incarcator usb -> mufa de tip mic similara cu cele de la telefoanele Nokia. Elips poate fi folosit si in varianta pass-through. Am fost intrebat de mai multa lume legat de condensul ce s-ar forma in interiorul mustiucului, acesta este minim si nu a necesitat vreo desfacere speciala pentru a indeparta condensul.
Un kit complet vine cu cele doua incarcatoare, doi acumulatori, doua atomizoare, 2 capace/mustiuc de dimensiuni diferite, "mâneci" de protectie pentru mustiuce, manualul de utilizare fara aberatii gramaticale, 6 luni garantie pentru acumulatori, si o luna pentru atomizoare. De apreciat e impresia generala a unui produs de calitate pe care o lasa kit-ul. Culorile din cate stiu sunt : negru, alb, steel/argintiu. Nu pot sa il compar cu restul de produse recent aparute in stilul "elips" pentru ca nu le-am incercat.
Ce mi-a placut mie suficient de mult incat sa achizitionez Elips-ul a fost ergonomia/usurinta de utilizare. Nu totdeauna doresc sa am cu mine un rezervor de 8ml, sau un dispozitiv de 20cm lungime, si pentru momentele cand sunt pe drum 20 minute, sau doar vreau sa trag 20 fumuri linistit fara sa ma intrebe 6 oameni de langa ce anume am in mana, e ideal. Eu vapez intre 4 si 6ml pe zi, in functie de timp si dispozitie, deci nu mi-ar un dispozitiv de toata ziua ci mai degraba ceva ce mi-ar servi doar 3-4 ore, dar in mod clar isi are un loc binevenit intre restul de jucarii. E mic, elegant, are aroma placuta , si isi face treaba foarte bine.
Il recomand celor care doresc sa aiba ceva deosebit intre restul de jucarii, si care nu se stramba foarte tare la ideea ca nu toate produsele existente in lume sunt la preturi extrem de mici.