- gs 312 cu prelungitorul

- prelungitor si capacel - asa arata in tub - vedere verticala - sunt "lipite"

- prelungitor si capacel silicon in pozitie finala

- prelungitor si capacel - asa arata in tub

- capacel silicon taiat si prelungitor

- prelungitor

- mustiuc sigilat
- _ICT3828-crop1-irf.jpg (12.83 KiB) Vizualizat de 125 ori

- gs 312 mustiuc sigilat
---------------------------------------------------------------
“Modare”cartomizorul “GS-312 negru” 3.5ml.
1 bucata noua …
Se desigileaza ambalajul si se scoate cartomizorul.
Se scoate mustiucul –are capacelul de silicon cu gaura in mijloc lipit de mustiuc.
Se dezlipeste capacelul de silicon de mustiuc.
Am taiat cu un cater/foarfecuta jumatate din banda de contact a capacelului (marginea acestuia – partea care intra in mustiuc) – cealalta jumatate (netaiata) imi este necesara pentru a-l putea apuca cu penseta.
Se scoate cu penseta piesa superioara a “camerei de vaporizare” – piesa de silicon in forma de 8 (infinit) care are teava de vapori – de fapt “tevuta” de vapori.
Tevuta de vapori va fi completata si transformata in “TEAVA” cu ajutorul unui bat de urechi (care este gol pe dinauntru).
Se ia un betisor de urechi (sau altceva potrivit si gol pe dinauntru – mina de pix – pai etc) si se taie oblic la unul din capete.
Se obtine prelungitorul conductei de vaporizare.
Acesta (prelungitorul) in cazul GS 312 de 3.5 ml are la mine intre 27 si 30 milimetrii (am 4 bucati). Se poate ajusta dupa gusturi dar daca este prea mare va impiedica mustiucul sa intre complet in corpul cartomizorului.
Se introduce prelungitorul “conductei de vapori” in tevuta de vapori (eu prefer sa fie suficient de lung incat sa treaca de primul “prag” al mustiucului). De fapt de al doilea prag al mustiucului nu poate sa treaca deoarece orificiul acestuia este prea mic.
Se introduce partea superioara a camerei de vaporizare la locul ei – pe tubul cartomizorului – deasupra rezistentei.
Se ia capacelul care are marginea pe jumatate taiata (altfel nu mai intra mustiucul) si se introduce deasupra piesei introduse anterior (deasupra tavanului camerei de vaporizare). Se impinge cu penseta pana atinge piesa anterioara – are rolul de a impiedica lichidul sa curga.
Teava de vaporizare va iesi prin “gaurica” din mijlocul acestuia.
Se pune mustiucul – cu putina atentie la marginea (pe jumatate taiata a capacelului) si la inaltimea conductei de vapori din prelungitorul facut din betisorul de urechi.
Se sigileaza mustiucul cu corpul cartomizorului – eu am facut asta cu o “protectie de mustiuc conic EGO/EGO T “. Merge foarte bine cu banda izolatoare electrica, scotch sau o pate din degetul mic al unei manusi de cauciuc.
Si asta a fost.
Am uitat sa precizez ca trebuie umplut cu lichid, (inainte sa puneti capacul) daca doriti sa-l incercati .
Avantajele sunt urmatoarele:
– nu mai intra lichid in gura
- nu mai curge
- are debitul de vapori mult mai rapid si concentrat
Practic duce cartomizorul intr-o clasa superioara.
Dezavantajul este ca necesita penseta pentru a fi umplut. (cu penseta se scoate capacelul)
Este, doar aparent, un dezavantaj – cine a spalat mustiucul stie ca , in timp, acesta nu mai scoate capacelul – asadar tot la penseta se ajunge.
Prelungitorul conductei de vapori nu trebuie infipt pana la rezistenta deoarece se reduce debitul si se poate arde.
Succes.