VG vs PG

Discutii despre e-lichide comerciale

VG vs PG

Mesajde raduionutz » Mar Dec 07, 2010 7:54 pm

Care sunt diferentele dintre lichidele VG si PG (avantaje si dezavantaja) ?
raduionutz

Re: VG vs PG

Mesajde Madalin » Sâm Dec 11, 2010 1:05 pm

Incerc eu un raspuns, poate nu foarte clar si bun, da' cred eu corect din ce am aflat pan-acum (si eu tot incepator, da mai "hotatat" si dispus la riscuri). PG=propilen glicol, se obtine din petrol, se considera a fi un alcool - lichid destul de "gros" care ajuta la TH, dar scoate destul de putin abur. VG=glicerina vegetala, lichid foarte "gros" obtinut din plante (evident) care da un gust usor dulceag si foarte mult abur. Ambele se combina intre ele, cu nicotina, cu arome, cu apa, cu alcool, -sau nu - si dau lichidul pe care-l "vaporam" noi :D . OK?
Madalin
Vaper Veteran

Mesajde maddoc » Sâm Dec 11, 2010 10:17 pm

Ambele pot fi la origini din plante sau extrase sintetic. Cele farma si alimentare sunt doar din plante, cele tehnice doar sintetice evident din motive de monetar.

Ambele sunt alcooli ;)
Imagine
Nu mai fumez din 25 aprilie 2009... :D
Testeaza peste 1400 produse in showroom-ul Vapers
maddoc
Reseller

Mesajde Joker18 » Lun Ian 10, 2011 4:17 pm

Daca tot se vb aici de VG vs PG nu mai deschid un post nou pentru intrebarea mea.
De 6 luni folosesc lichide pe baza de VG (de la mai multi producatori diferite arome ) dar mi s-a intamplat un lucru cat de cat ciudat, de o saptaman si ceva, sau poate a fost doar coincidenta. Aveam senzatia ca ma pinde o raceala, gat iritat si mancarime in gat, si o senzatie usoara de tuse care m-a tinut o saptamna si se accentua cand vapam mai mult.
Am mai avut niste lichid pe baza de PG acasa si de 2 zile il folosesc pe acela. Senzatia de raceala a disparut. Voi mai incerca sa revin la VG in cateva zile sa vedem daca aia a fost problema sau a fost doar coincidenta.

A patit cineva asa ceva, sa aiba aceste simptome dupa folosire mai indeungata VG?
Joker18
Vaper

Mesajde cgigi » Lun Ian 10, 2011 5:24 pm

eu vapez vg de 3 luni si nici o problema.
Imagine
cgigi
Reseller neinregistrat

Mesajde iepurasii_visinii » Lun Ian 10, 2011 5:45 pm

eu personal nu am avut "reactii adverse" nici la PG nici la VG ! dar cum fiecare dintre noi este diferit de celalalt cred ca e normal sa avem eactii diferite la aceeasi substanta !!
Incearca sa mai faci o pauza de la VG sau cauta un distribuitor de lichid serios
stima
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde Joker18 » Lun Ian 10, 2011 6:44 pm

Si mie ce mi se pare ciudat e ca acum dupa atata timp sa para reactia asta.
Joker18
Vaper

Mesajde Hattori » Joi Ian 20, 2011 5:37 pm

chiar, exista asa ceva? si cum le deosebim de facaturi? doar prin afirmatiile vanzatorului personal de lichid?
Eu am cumparat eGo si am primit o sticluta de 10 ml pe care este mentionat VG. Asta ar trebui sa-mi confirme ca este intr-adevar VG? Pt ca nu are consistenta mierii de care pomenea un membru intr-un alt topic pe-aicea...
Vape-ul e in regula, ma tine bateria 2-3 zile aburind la greu, insa in privinta lichidului imi fac pb, pt ca am avut o reactie adversa (tensiune ridicata - simteam pulsul "in urechi") la o folosire mai intensa. Sau o fi concentratia (high)? ...
Hattori

Mesajde Gep00 » Joi Ian 20, 2011 5:51 pm

senzatia de tensiune ridicata am avut-o si eu cand abuream fmult, sa fie cauza de la excesul de nicotina in corp ?
Gep00

Mesajde rider » Joi Ian 20, 2011 6:32 pm

Ca sa vedeti daca e de la nicotina cel mai simplu este sa vapati o zi doar VG fara nicotina (sau cu esente) - si fara e ok, are un gust usor dulce, eu mai bag cand imi amortesc papilele gustative, am invatat smecheria de la baietii mai vechi de pe forum.
Imagine
rider
Vaper Veteran

Mesajde Joker18 » Joi Ian 20, 2011 11:27 pm

Cred ca am ramas dator cu un Feedback. Am revenit La lichid VG de ceva vreme si nu am nici o senzatie nasoala.
A fost doar o coincidenta ca senzatia de raceala gat iritat a disparut dupa ce am inceput sa folosesc PG
Joker18
Vaper

Mesajde vlad.theodor » Dum Ian 30, 2011 4:04 pm

Mofturi... A zis unu' si s-a "jurat" ca cel mai bun e vg-ul si asa a ramas.
Exact cum s-a imprastiat zvonul ca tigarile electronice sint cancerigene...
Dumnezeu a creat cerul şi pământul. Restul a fost fabricat în China. http://youtu.be/XIyECkJuhxM
vlad.theodor
Reseller junior

Mesajde iepurasii_visinii » Dum Ian 30, 2011 4:10 pm

mie nu prea imi place VG-ul la cartomizoare...si n-am "racit" niciodata pana acum :D
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde vali74 » Dum Ian 30, 2011 4:24 pm

Dupa parerea mea indiferent din ce provine PG si VG nu produce nici un efect de iritare sau mai stiu eu ce,
intradevar VG da o cantitate mai mare de aburi,
daca ai diverse reactii ar trebui umblat la concentratia de nicotina.
Eu am inceput sa urmaresc diferite elichide si ce ma deranjeaza este ca au prea multa apa in ele,
chiar daca TH-ul se mareste cand adaugi apa, apa este greu de vaporizat si cu timpul se strange in atomizor si trebuie suflat din cand in cand.
Cei care folosesc atomizoare stiu ca la un moment dat atomizorul "galgaie" si pana nu il suflii nu mai ai aburi si TH ,
eu cred ca este din cauza apei care se strange in atomizor si nu poate fi vaporizata.
Daca a mai experimentat cineva asta va rog sa-mi raspundeti s-ar putea sa gresesc.
Stima!
Imagine
vali74
Vaper

Mesajde venom77 » Sâm Feb 05, 2011 1:47 pm

Salutare,

Si eu am incercat si VG si PG. Sincer, lichidele pe baza de PG pe mine unul ma irita (ma ustura gura si gatul). Disconfortul acesta a inceput dupa 1 saptamana de vapat PG- si ca urmare inapoi la VG.Oricum am observat avantaje si dejavantaje la amandoua tipurile de lichid, in afara problemei pe care o am. La PG aroma si TH se simt mult mai bine decat la VG. in schimb VG-ul se consuma mult mai greu ( la PG 3 picaturi - 10 fumuri, la VG 3 picaturi- 20 fumuri), totul cu atomizor 510 standard.
Specific ca ambele tipuri de lichide sunt de calitate.

Spor.
venom77
Vaper

Mesajde valioglu » Sâm Feb 05, 2011 7:30 pm

Eu am sesizat urmatoarele diferente:
La VG picatura e mai mare (lichidul e mai vascos un pic), dar aburul e mai dulce si nu seamana cu fumul de tigara. Poate de aici impresia ca ar tine mai putin. La PG e mai sec (e doar un pic dulce) fumul mai putin dens, dar parca mai uscat un pic, aduce mai mult cu cel din tutun. TH -ul mi se pare la fel, aroma cam la fel. Parca aburul la PG desi e mai putin intens e mai persistent.
E clar ca sunt diferite, dar nu pot spune cu certitudine care e diferenta principala cu exceptia aburului in sine. Ambele sunt fumabile.
valioglu
Vaper Veteran

Mesajde tanasadanieldanut » Sâm Feb 05, 2011 10:45 pm

Eu folosesc numai ecopure vg deoarece am capăt putin pg si îmi usca gura si gâtul. Din păcate ecopure e limitat la arome. Puteți recomanda ceva vg de pe undeva. Ms. Nu am cumpărat niciodată de pe vapers pt ca sunt nou in domeniu.
tanasadanieldanut
Vaper

Mesajde Spakko » Sâm Feb 05, 2011 11:29 pm

Pai de pe vapers. Inainte aveam alt dealer, dar dupa ce am incercat azi lichidele de la vapers, tocmai mi-am schimbat dealerul.
Imagine
Imagine
Spakko
Vaper Veteran

Mesajde valioglu » Dum Feb 06, 2011 12:49 am

Pai cam da. Si eu la fel, de doua zile mi-au venit lichidele de la vapers si mi-am dat seama ca e diferenta faa de ce aveam, astea oi sunt mult mai bune calitativ.
valioglu
Vaper Veteran

Mesajde Fausto » Sâm Feb 19, 2011 3:21 pm

eu de la PG am buzele franjuri si ma ustura limba...
VG-ul nu-mi usuca buzele....
Fausto
Reseller neinregistrat

Următorul

Înapoi la Software