Oxidare lichid?

Discutii despre e-lichide comerciale

Oxidare lichid?

Mesajde gersiu » Mie Apr 27, 2011 9:45 am

Ati observat o degradare a lichidului corelata cu prezenta aerului in recipient ? Mie mi se pare ca pe masura ce se apropie sticluta cu otrava de sfarsit , lichidul isi schimba aroma in functie de cat aer e in sticluta si cat timp sta.
gersiu
Vaper

Re: oxidare lichid ?

Mesajde nero61 » Mie Apr 27, 2011 11:11 am

Pune cateva picaturi intr-un recipient deschis si vezi daca face la fel.
Eu zic ca este de la incalzire + amestecul cu lichidul ars de pe rezistenta
Imagine
nero61
Vaper

Mesajde mautzumic » Mie Apr 27, 2011 11:28 am

Cred ca depinde de ce e in sticluta :D dar da, unele isi schimba culoarea in timp.
Nu stiu daca si partea de nicotina isi poate schimba culoarea, unele componente aromatice isi schimba culoarea in timp (de la aer sau de la lumina sau ambele) Cea mai spectaculoasa schimbare pe care am observat-o a fost la MTS de Flavourart.
mautzumic
Vaper Veteran

Mesajde rebound » Mie Apr 27, 2011 12:08 pm

am observat ca spre sfarsitul lichidului parca se diminueaza aroma si TH-ul..paote din cauza ca ramane mai multa apa si mai putina aroma..asta se intampla in cazul cand nu agiti bine sticluta inainte de a face refil..
Imagine
rebound
Vaper

Mesajde iepurasii_visinii » Mie Apr 27, 2011 3:47 pm

asta e motivul pt care imi pregatesc retetele in sticlute de 5ml si vapez din ele maxim 2 zile (in cazul in care am macar doua ca sa le alternez)
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde mautzumic » Joi Apr 28, 2011 10:46 am

rebound scrie:am observat ca spre sfarsitul lichidului parca se diminueaza aroma si TH-ul..paote din cauza ca ramane mai multa apa si mai putina aroma..asta se intampla in cazul cand nu agiti bine sticluta inainte de a face refil..

Mie nu mi s-a parut...Si nu cred ca se separa chiar asa usor, poate extractul de tutun sa fie mai incapatanat, despre el nu stiu ce sa spun ca nu folosesc, dar la celelalte lichide nu am vazut vreodata sa se separe chiar lasate timp indelungat. Aroma se schimba in timp la unele,(in primele zile la lichidele proaspat facute, pana se "aseaza" iar la cele "de fabrica" s-ar putea sa devina mai slaba daca sunt lasate muuult timp) dar personal nu cred ca agitatul sticlutei ajuta. Poate nu-mi pot da eu seama si ramane cumva glicerina in josul sticlei, am sa ma gandesc cum as putea testa asta :)
mautzumic
Vaper Veteran

Mesajde jhonutz » Joi Apr 28, 2011 10:55 am

aroma la cele mixate personal se aseaza bine dupa ce sta vreo 2-3 zile la "macerat", altceva nu se separa, odata facut lichidul ar trebui sa ramana asa chiar si in combinatie VG-PG.Daca e lichid facut pe "malul cazii" :D posibil sa ai probleme de astea
jhonutz
Vaper Veteran

Mesajde mariandex » Joi Mai 19, 2011 3:52 am

Aici e un extras din fisa tehnica a propilenglicolului :

"2.IDENTIFICAREA PERICOLELOR SUBSTANTEI/PREPARATULUI CHIMIC
PERICULOS
Produsul nu este clasificat drept periculos.
Pericole pentru sănătate:

Produsul nu prezintă pericol pentru sănătate.
În conditii normale de utilizare nu constituie un pericol pentru sătătate. Poate cauza iritatii minore ale ochilor si tractului
respirator.
Pericole pentru mediu:
Studii mentionate în literatură arată că propilenglicolul este biodegradabil,
ca atare nefiind posibile poluări semnificative ale apelor de suprafa si solului. Din cauza presiunii de
vapori scăzute, nu este de asteptat o poluare semnificativă a aerului. În aer, sub actiunea luminii
solare, la temperatura normală, propilenglicolul se descompune prin fotoliză. "

Daca sta la lumina , la temperatura camerei acesta se va degrada in timp , dupa cum spune si fisa tehnica .
De aceia este bine ca sticlutele cu licoare magica sa stea intr-o cutie sa fie ferite de lumina , cel putin eu asa le tin .
Imagine
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica : nu merge nimic si nu stiu de ce . :D
mariandex
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Joi Mai 19, 2011 11:09 am

ar putea fi depozitate in recipiente mai inchise la culoare...
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde Lizicat » Joi Mai 19, 2011 11:55 am

Eu le tin in frigider.
Imagine
Lizicat
Reseller

Mesajde jhonutz » Joi Mai 19, 2011 12:52 pm

iepurasii_visinii scrie:ar putea fi depozitate in recipiente mai inchise la culoare...

sau 'dat pe gat" inainte de a oxida :D
jhonutz
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Joi Mai 19, 2011 1:04 pm

pt asta sunt bune sticlutele de 5 ml :D
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde blaqqcat » Joi Noi 10, 2011 12:09 pm

PG-ul pe care-l primesc eu, soseste in recipiente de 100ml atat de FUMURII ca abia se poate vedea nivelul. Deasemenea, are o perioada de valabilitate redusa fata de cei doi ani indicati pe sticlutele Dekang. De aici putem concluziona ca: ori Dekang minte in privinta valabilitatii, ori adauga vreun soi de conservant, ceea ce nu e bine deloc. App, ati auzit ca mai nou, cadavrele nu se mai descompun asa usor datorita alimentelor consumate in timpul vietii? Poate descoperim vreun elixir al tineretii :shock: .
Revenind la subiect, degradarea lichidului mie mi se pare evidenta, cel putin la Dekang, si cred ca e partial datorata degradarii PG-ului, si partial aerului din sticla, la, sa zicem 50% lichid intr-un recipient de 30ml. Cred ca se evapora cateva componente, la fel ca atunci cand lasati baclavaua neacoperita. E la fel de dulce, ca zaharul ramane, insa nu mai e la fel de aromata.
Stima.
Vapez tot ce prind cu tot ce prind => blog.ecigs.ro
blaqqcat
Vaper

Înapoi la Software