Pentru Robertyno: Eu nu am fumat cu atomizor (doar cartomizor), dar cred ca nu e mare diferenta.
Vineri - a cincea zi am teminat pachetul de tigari inceput luni (daca nu vaporizam in timpul asta, pachetul de analogice era deja istorie inca de luni seara), terminand si ultimele trei tigari - din nou bateria s-a terminat prematur, cred ca e timpul pentru inca una (cea de-a doua din kitul initial fiind rechizitionata de sotie). Cea mai mare parte a analogicelor mi-au fost luate de colegi, iar in ultima zi se scuturasera atat de tare incat jumatate din lungimea lor era fara tutun. Analogicele au un gust (ca aroma nu ii mai pot spune) groaznic.
Azi (sambata) sigur va fi prima zi din ultimii 15 ani fara tigara (sunt pregatit si cu baterie si cu rezerve de orice natura). Repet, nu am avut intentia de a ma lasa, nici macar de a le reduce, imi placea sa fumez (gest, senzatie, aroma, efect calmant, etc.), am descoperit ET-urile complet fortuit. Daca nu le lua sotia nici prin cap nu-mi trecea sa ma interesez de asa ceva.
Efecte secundare:
Negative
1. Scade importanta fumatului in grup (ceva de genul "hai la o tigara"), deci socializarea sufera partial;
2. Fumez (aburesc) mai mult (dar se pare ca aceasta problema se diminueaza progresiv);
3. E-lichidele parca isi pierd aroma catre seara, probabil am cam multa nicotina in sange;
4. Unii se uita la tine ca "curca in creci", nu prea inteleg de unde scoti fum din obiectul ala de plastic care pare un pix / stilou;
5. Zilnic caut lichide si recenzii, vreau sa imbunatatesc sistemul, cred ca ma paste un EGO - T (macar atomizor si cartuse) si e-lichid cu extra tarie;
6. Incep sa nu mai suport fumul de la analogice sau mirosul unei scrumiere fie ea si goala (voi spala scrumiera din masina, desi e relativ curata parca miroase un pic).
7. Ca si Pavlov (care s-a mai dus o vreme sa dea de mancare la caine dupa ce patrupedul a murit), cand fumez am tendinta sa caut scrumiera si bricheta (devenita cam inutila, dar fiind un Zippo o voi pastra ca amintire).
Pozitive
1. Incepand cu cafeaua si terminand cu orice aliment solid, totul are alt gust (nu mai rau sau mai bun, dar mai mult gust si parca mai variat);
2. Respiratie mult mai usoara la efort si ma simt mai vioi in general.
3. Dimineata pisica nu si-a mai facut nevoile in gura mea (nu stiu unde s-a dus sa se usureze, dar eu sigur am un gust placut / normal in gura - nu ca inainte).
4. Pot fuma unde vreau - azi am bagat 2-3 fumuri intr-un magazin.
5. Ce am colectat cu greu in plamani in 15 ani de fumator vrea sa ma paraseasca, trebuie sa vizitez mai frecvent locul unde merge regele fara suita pentru a elimina ceea ce am in plamani.
6. Toata lumea ma cauta sa vada noua achizitie (are si un aspect negativ, unii vor sa o foloseasca).
7. Chiar cred ca e mai sanatos, chiar ma simt mai bine.
Am incercat in limita timpului sa rezum impresiile mele din prima saptamana de vaporizator, poate noii adepti vor regasi macar partial aspecte de interes.

Am si o intrebare foarte importanta, al carei raspuns nu l-am regasit pe nicaieri.
Cat tine un atomizator de la un EGO - T. Mai mult sau mai putin ca un atomizator normal? Poate fi revigorat cu apa fierbinte si de cate ori?

P.S.: Mi-am luat pentru kit (ca si la fumatul pipei, pregatirea si bibilirea hardware-ului are rolul sau la vaporizat) o gentuta (mai degraba penar sau etui) foarte utila, conceputa pentru aparate GPS (cu prindere la curea, dimensiuni suficient de reduse). Incape totul perfect, compartimentarea e foarte buna.
Scuze pentru lungimea postului, tin sa va inmpartasesc cat mai mult deoarece apreciez mult forumul.