Ma opresc aici, am gasit ceea ce cautam

Mesajde executivul » Sâm Iul 23, 2011 1:15 pm

Salut,
Maine se implinesc 5 luni de cand m-am apucat de electronice si nu am mai pus gura pe analoage, asa ca am zis sa postez experienta mea de 5 luni, si concluzia la care am ajuns. Initial am vrut sa numesc topicul doar "ma opresc aici" dar s-ar fi subinteles ca ma las si de electronice ceea ce nu e adevarat, vreau sa spun ca "ma opresc aici cu cumparaturile" am gasit ceea ce cautam.
Tin minte cand am inceput, credeam ca voi schimba Dunhillul meu albastru lung pe o electronica si gata. Am luat un kit de DSE901 si un lichid cu capac portocaliu Marlboro (EuroTig), zic na, trec de la Dunhill la Malboro si gata. Dar n-a fost sa fie. Gustul era departe de ceea ce inseamna o analoaga, bateriile nu ma tineau jumatate de zi... Am descoperit atunci vapersforum si a inceput nebunia. O nebunie care a durat 5 luni si care m-a costat 1000 de euro (4300 ron), dar care azi a luat sfarsit. Multora suma li se va parea mare, multora li se va parea mica, eu fumam putin peste un pachet pe zi, undeva la 100 euro/luna, deci am investit in 5 luni banii pe 10 luni de analoage, dar la ora asta am vaporizatoare si baterii pe vreo 2 ani, baza pt inca un an, arome pt 5 ani, deci peste vreo 5 luni incep sa aburesc gratis pt inca vreo 6 minim, apoi cumpar doar baza. Multe din cheltuieli au fost pierderi, kitul de 901, lichide Dekang, etc DAR m-au ajutat sa invat ce am nevoie. Aburitul asta e un sport, un hobby, si daca ar fi sa compar cu alte sporturi/hobbyuri pot spune ca nu e unul tocmai scump :)
Ce cautam? Din moment ce zic ca am gasit ceea ce cautam inseamna ca stiu ce cautam. Ei bine abia acum stiu ce cautam: LIBERTATEA!
Cum spuneam, la inceput cautam gustul exact de analoaga, senzatia de analoaga, fara sa-mi dau seama ca pentru mine toate tigarile erau la fel, simteam diferenta de tarie intre un Kent 1 si un Marlboro rosu, dar gustul era mereu acelasi, eram sclavul aceluiasi gust mereu. Intai m-am enervat, cele 20+ arome Dekang m-au scos din pepeni, nici una nu semana cu dragele analoage, apoi incet incet am inceput sa uit cum erau analoagele, tin minte, dar aminitirea nu mai e parca asa proaspata ca la 2-3 zile dupa ce le lasasem, incet incet am inceput sa apreciez alte lucruri la lichide si arome, nu mai caut exact ca analoaga, caut "lichid care-mi place". Sunt pasionat de aromele de tutun, doar de cele de tutun, doar e tigara ce pana mea, daca vreau aroma de banana mananc o banana (sau sug un prezervativ aromat, vorba unui prieten). Am ajuns sa descopar cele n fete nebanuite ale aromei de tutun. In concluzie la ora asta am peste 60 de arome de tutun de la cei 4 mari producatori de arome de tutun: Perfumers Apprentice, Totally Wicked, Flavour Art si Inawera. Nu am gasit "acea" aroma, insa am gasit acele arome care imi plac, pe care sunt liber sa le aburesc si sa le simt cand si cum vreau. Am renuntat de mult la lichidele cumparate de-a gata, prefer sa fiu liber sa le fac asa cum imi plac.
In ce priveste partea "hardware" tot ce trebuie sa faceti este sa experimentati, cat mai multe tipuri si modele de atomizoare, cartomizoare, cartuse, mustiuce, ideal puse pe o baterie cu voltaj variabil.
Si ca sa inchei povestea asta lunga cat shogunul, ii parafrazez pe cei de la un post de televiziune "ganditi liber!", nu mai sunteti scalvii zilnici ai "dati-mi un pachet de tigari marca X", puteti experimenta, in aceeasi bani puteti avea varietate, nu va fie frica sa incercati, in cel mai rau caz nu va va place ce a iesit si veti pierde niste bani, bani pe care oricum i-ati fi ars intr-o scrumiera.
Gata ca v-am zapacit.
Imagine
executivul
Vaper Veteran

Re: Ma opresc aici, am gasit ceea ce cautam

Mesajde kshkval » Sâm Iul 23, 2011 2:17 pm

constat ca nu exista nici un papitoi, in dreapta aici, care sa bata din palme cu respect. asa ca inventez eu unul....imagineaza-ti ca ce e mai jos asta reprezinta :

:_{??_>><<()
Imagine
kshkval
Vaper Veteran

Mesajde executivul » Sâm Iul 23, 2011 2:21 pm

Si pentru ca probabil va intrebati cu ce m-am ales in astea 5 luni, sau care ar fi reteta din care sa aveti ce alege sa va satisfaca, pai avem

Hardware:
- o bucata Provari + 4 acumulatori (2 mari si 2 mici) + extender tube + incarcator trustfire + incarcator pila ibc
- atomizor ego-t sr si lr + adaptor + cartuse
- atomizor ego cilindric normal sr si lr + adaptor + mustiuc + cartuse (nu le mai folosesc)
- atomizor 510-t + cartuse
- atomizor 510 normal sr si lr + mustiuc + cartuse (nu le mai folosesc)
- atomizor 901 + adaptor + mustiuc + cartuse (nu le mai folosesc)
- clearomizore ce2
- g4
- atomizor reparabil normal si tank (inca n-a ajuns tank-ul) de la mark
- vapemate
- 2 baterii ego de 1000 pe care momentan le foseste familia, eu le iau doar pt dryburnuri la atomizoare

Software:
- vreo 300ml vapati deja, cam toate aromele de tutun dekang si vreo 50ml de la Liquid Dream si 20ml HeavenGifts
- vreo 800ml baze vg si pg, din care am aburit deja vreo 300, mai am vreo 500
- arome Perfumers Apprentice vreo 8-9
- arome Totally Wicked 7 red label si 8 black label
- arome FlavorArt vreo 13
- arome Inawera vreo 30 (wera garden si normale tabac)
- sticlute si pipete

Alte prostioare: huse, adaptoare, maruntisuri.
Imagine
executivul
Vaper Veteran

Mesajde wolfydaniel » Sâm Iul 23, 2011 4:46 pm

Si totusi, ai gasit ce cautai? :D, Pt ca nu am prea inteles esenta. mesajul... din mica nuvela de mai sus :D
In schimb, cumparaturile tale ... :shock: chiar ai investit ceva
Eu folosesc ET-ul, pt vapat doar, adica pt acel abur care contine nicotina. atat. am un toc cu 2 baterii, incartor, cateva carto, gianty si atty, nu multe, pana in 5 din fiecare, lichid imi i-au asa in limita a 100 lei/ luna, mereu incerc si altceva in max 10 ml...
Crede-ma .... imi ajunge mai mult decat suficient ce am eu :D Ma feresc de mania ET Shopping :D si asa cheltuie sotia la greu cu cumparaturile zilnice LoL
Imagine
wolfydaniel
Vaper Veteran

Mesajde executivul » Sâm Iul 23, 2011 4:58 pm

@wolfydaniel am gasit man, am gasit asa cum spuneam libertatea de a alege, am gasit nu un lichid care-mi place ci mai multe lichide care-mi plac.
"Care din ele?" ai sa ma intrebi, nu-ti pot spune, nu ar avea rost sa-ti spun, gusturile difera, alta e ideea, cu o suma acceptabila, bani care de altfel ar fi fost arsi oricum, am gasit o alternativa mai sanatoasa si mult mai placuta la viciul de "a fuma". Tu ai reusit sa te simti satisfacut cu o suma mai mica de bani, bravo, pe restul asta vreau sa ii incurajez, sa experimenteze, cu hardware, cu lichide, in special cu arome si lichide facute de ei, fara a se limita la oferta dekang si fara a risca sa ia cine stie ce lichide contaminate, sa se joace cu retetele in siguranta, cu produse de calitate, si pana la urma cred ca fiecare va gasi ceva ce sa-i placa mult mai mult decat analoagele.
Imagine
executivul
Vaper Veteran

Mesajde wolfydaniel » Sâm Iul 23, 2011 5:24 pm

Si eu am cautat muuuuult timp aroma de tutun care sa imite perfect cea de analoaga... Nici nu cred ca exista asa ceva si cred ca-i mai mult in psihicul nostru pt ca am inceput cu tigari. Daca incepeam cu ET-uri, si trecut pe tigari, probabil am fi cautat acel ceva ce ne-a oferit satisfactie la ET-uri.
Daca este vorba de-a suplinii tigara clasica, atunci da, mesajul tau: Libertatea de-a alege se intelege perfect. Da, am renuntat la o aroma cu care am inceput, una atat de familiala tuturor, in favoarea sutelor de arome posibile, fara sute de substante cancerigene si fara sa deranjez familia, colegii si alti concetateni, atunci da. E o alegere buna. Am inlocuit un cost, si o satisfactie cu alta. Necesitatea a ramas aceeasi.... Asa ca, eu sunt perfect multumit cu existentul de pe piatza (hardware - software) , investitiile mele minore fata de vremurile cand fumam si alegerea ce-am facut-o
Imagine
wolfydaniel
Vaper Veteran

Mesajde vali74 » Sâm Iul 23, 2011 5:25 pm

Ne-ai lasat cu ochii'n soare dupa atata citit :shock:
Imagine
vali74
Vaper

Mesajde ender » Sâm Iul 23, 2011 6:14 pm

@Executivul n-ai amintit nimic de modul vv cu PTN04050. Pana la urma a functionat satisfacator? Banuiesc ca nu de vreme ce ti-ai luat Provari. Merita facut sau mai bine o las balta?
Aburi multi si aromati!
ender
Vaper

Mesajde sirPO » Sâm Iul 23, 2011 8:03 pm

Cred ca exista un subiect interesant de discutat in ce a spus executivul. Conceptul de gust de tigare. Idea ca tigarile clasice au un gust anume. Dupa opinia mea, de fumator cu vechime (mi-e si rusine sa va spun de cand), mai ales in ultima perioada de timp, toate tigarile sunt la fel de proaste si au cam acelasi gust. Daca ati fi fumat tutun neprelucrat, credeti-ma, in afara de faptul ca v-ar crapa maselele de cat de tare este (tutun de trei persoane se spunea, unul fumeaza si doi il sprijina sa nu cada) nu ati recunaste aroma. Nu tot tutunul este aromat si aroma este foarte subtila. Aroma de tabac. si trebuie fumat in pipa pentru a simti gustul adevarat. Tigarile moderne isi creaza gustul din aromele care sunt introduse in ele (cafea, sosuri, zahar, miere, arome diferite, combustibil de ardere, cumarina, si naiba stie ce mai baga in ele). Va imaginati ca in tigarile facute la noi se folosesc produse naturale?. Adevaratele tigari, cele de foi, sunt scumpe. O Corona-Coronas cubaneza foloseste pana la 12 tipuri de tutun. Uitati-va cat costa tutunul de pipa, cel de calitate.
Ceea ce numiti gust de tigare clasica (de fapt de tigareta clasica, sa cum se numesc, pentru ca sunt invelite in hartie) este gustul "dependentei". Gust de gudron, de fum, de chimicale, care acopera gustul adevarat al tutunului. Tigarile Carpati, Select si Aroma, pe care le fumam in tinerete, erau de 100 de ori mai bune. Erau pline de cioturi, se tot stingeau, hartia nu era prea grozava, dar aveau gust de tutun.
Asa ca in procesul de renuntare la tigara clasica, primul pas este sa scapi de dependenta de "gust de gudron". ET-ul este o alternativa a fumatului clasic, ca vehicul de "transport" al nicotinei, nu este un inlocuitor. Asa ca, probabil, nu veti gasi ceea ce cautati. In schimb vi se ofera o gama mult mai variata de alte gusturi, cu care sa va reobisnuiti. Eu cred ca asta a vrut sa spuna executivul (si dac n-a vrut, o spun eu). Si tind sa-i dat dreptate. A gasit ce cauta. Intelepciunea de a nu mai cauta. Probabil ca exagerez, pentru o mai buna intelegere, dar cei care cauta gustul de tigare clasica in ET se lupta cu o fantoma. Fantoma unei senzatii care devine tot mai palida in mintea lor, mai putin concreta, mai indescriptibila. Cine n-a mai fumat de 3 luni, are o amintire vaga, cine n-a fumat de 6 luni are o impresie stearsa. Iar cine n-a mai fumat de 1 an probabil ca, in realitate, nici nu-si mai aminteste cum era in realitate gustul. Daca ar fuma o tigare clasica, probabil nu ar reusi sa suprapuna realitatea cu fantoma din mintea lui. Asa ca morti cu mortii si vii cu ....ET-ul
sirPO
Vaper

Mesajde adrian_79ct » Sâm Iul 23, 2011 9:52 pm

Imagine Imagine Imagine
Felicitari! Ma bucur sa aud ca exista si un sfarsit al acestor cautari, eu cred ca sunt de abia pe la jumatatea drumului, sper sa nu ma ratacesc insa intre atatea optiuni :)
Si sper de asemenea ca odata ajuns la ”capat” sa ramai totusi activ pe acest forum si sa mai dai o mana de ajutor celor ce nu au gasit inca solutia finala. Execvariul era pasiune sau necesitate? Vei mai continua proiectul?
Imagine
adrian_79ct
Vaper

Mesajde iepurasii_visinii » Sâm Iul 23, 2011 11:02 pm

executivul esti un fericit :D
eu inca n-am gasit combinatia care sa ma satisfaca 100%
Am gasit lichidul (FlavourArt, Traditional ,9mg) si aroma (Maxboro ...curios ca doar fug de aromele de tutun! ) dar PV-ul +bateria+ ato/carto NU :cry:
Ma bucur mult pt tine ca ai reusit sa ajungi aici
stima
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde valentines » Dum Iul 24, 2011 2:03 am

Ma cam tenteaza un Provari
Ce se schimba cind folosesti pe un atomizor tensiune mai mare?
Vapori mai multi? aroma? TH?
Nu ai probleme cu gustul de ars?
Durata de viata a atomizoarelor se scurteaza? si cam cu cit?
Imagine
valentines
Vaper Veteran

Mesajde moremih » Dum Iul 24, 2011 6:54 am

Provari este un produs complex care are o multime de facilitati .
Schimbind tensiunea ,da vapori mai multi ,Th si aroma in functie de atty folosit .
Gust de ars nu am intilnit pentru ca Provari are protectie si daca tensiunea aleasa de tine este mai mare decit cea suportata de atty sau carto intra protectia in actiune si nu poti vapa pina nu cobori tensiunea ,asa ca nu cred ca scurteaza viata atty .
Viziteaza pagina producatorului si ai sa afli tot despre Provari . Vorba lui Exe. este scump dar merita fiecare ban . Eu l-am lut dupa Exe si numai dupa ce am consultat pagina producatorului .
Imagine[/
moremih
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Mar Iul 26, 2011 12:41 am

bravo mah baieti...in loc sa ne unim vreo 2-3 sa obtinem vreo reducere...le luam separat :D
Oricum e un produs OK...arunca un ochi pe YouTube..sa vezi ce priezinta baietii acolo ;)
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde Arnold12 » Mar Iul 26, 2011 1:25 am

Un roman fericit(@Executivul), a gasit ce cauta. :o
Imagine

Vapers-Dream
Arnold12
Reseller

Mesajde Semreh » Vin Iul 29, 2011 10:53 am

Apropo de gust de tigara, cred ca am gasit eu secretul :).
Am cumparat lichide de vreo 150 E in prima luna, cele mai puternice arome pe baza de tutun cu concentratie de nicotina mare 24-36 mg, inclusiv 2 sticle de 30 mll DK-TAB care nu puteau sa lipseasca din reteta.
Le-am amestecat pe toate intr-un recipient mai mare,apoi dupa 24h le-am pus in siringi de 50 ml, fara aer intr-o cutie ferecata in pivnitza.Lichidul este atat de naspa incat, dupa mine bate si analoaga ca si puturosenie, insa il indulcesc cu cateva picaturi de aroma de piersica+ menta+redbull.
La capitolul hardware detin 2 baterii ego 1000 mah cu pass+2giantomizoare pe care le car dupa mine tot timpul.
Bineinteles am atomizoare normale,tank,cartomizoare de mai multe tipuri toate abandonate,pt ca nu mi s-au parut eficiente, dintr-un motiv sau altul.
Astept cu nerabdare atomizorul tank de la Mark, urmand ca in scurt timp sa-mi achizitionez si un vv, cel mai probabil un provari.
Luna asta mi-am facut un box mod, dintr-un incarcator de telefon cu baterie de 2800mah,3.7v,cu pass,incarcare la priza si voltmetru, dar m-am blocat la variatorul de tensiune, pt ca nu l-am avut la indemana.A durat cam 3 ore sa-l confectinez si dupa 2 zile, a executat un salt de la aprox 5 m(cel mai probabil pisica l-a ajutat).
Semreh
Vaper

Mesajde m m s » Mie Aug 03, 2011 2:39 pm

Semreh scrie:Apropo de gust de tigara, cred ca am gasit eu secretul :).
Am cumparat lichide de vreo 150 E in prima luna, cele mai puternice arome pe baza de tutun cu concentratie de nicotina mare 24-36 mg, inclusiv 2 sticle de 30 mll DK-TAB care nu puteau sa lipseasca din reteta.
Le-am amestecat pe toate intr-un recipient mai mare,apoi dupa 24h le-am pus in siringi de 50 ml, fara aer intr-o cutie ferecata in pivnitza.Lichidul este atat de naspa incat, dupa mine bate si analoaga ca si puturosenie, insa il indulcesc cu cateva picaturi de aroma de piersica+ menta+redbull.

Off topic : Cred ca mai multa cantitate si mai ieftin obtineai de la chinezi direct daca ii rugai sa scurga toate castroanele lor in care prepara lichidele, :lol: ti le trimiteau pe post de reziduuri , deci gratis, sa se scape de ele :lol: :lol:

Aburi densi
Imagine
m m s
Reseller

Mesajde Arnold12 » Vin Aug 05, 2011 8:48 am

OFF - Bivolaru de la MISA stie ingredientul minune pt gustul de tigare. :lol:
Imagine

Vapers-Dream
Arnold12
Reseller

Mesajde Vape.cartel » Vin Aug 05, 2011 10:07 pm

1000€ .....wow si eu care regretam ca am investit vreo 400/500$ in 3luni :) ce regret ca am cumpărat sunt următoarele:
Ego-t kit, atomizatoare ego normale si (LR)+ rezervoare, bateri 1650 de 3v, cartomizere de 5ohmi, lighide sub 18mg nicotina. Cu ce am rămas din toate astea? Cu o cutie de 2 baterii 18650 in paralel cumpărată cu 7$ la care am montat eu butonul si conectorul de 510, cu 10 clearomizere de 2,5ohmi, un rezervor facut de mine dintr-o siringa si cu lichid cu aroma de cinnamon de la unsmoke.us. Dacă știam dinainte puteam sa găsesc ceea ce căutam cu mai putin de 30$
Vape.cartel

Mesajde executivul » Sâm Aug 06, 2011 12:11 am

In fond tot ce-mi trebuia e un Provari, un atomizor tank reparabil, baza si aroma, maxim 100ml de lichid pe luna.
Dar daca nu as fi incercat tot nu as fi stiut ce-mi trebuie...

Stiti care a fost pentru mine o mare realizare? Acum cateva zile am trecut printr-un moment nasol, genul acela de moment cand ai toate problemele posibile pe cap si-ti mai vin vreo doua bombe, eram in oras, nu aveam electronica la mine, plecasem in graba de acasa, eu care nici la baie nu ma duc fara un cartus plin de rezerva, si faceam spume, primul gand a fost "asta e imi, imi iau un pachet de analoage", dar n-am facut-o, in acele momente mi-am adus aminte exact gustul de analoaga, acel gust pe care atatia il cauta, si nu am mai dat fuga la primul chiosc, mi-a fost prea scarba, eu in momentul ala voiam un ceva tare, multa nicotina, dar cu gust care sa-mi placa, un Marlbury sau Hylton de la Totally Wicked, o "drujba", orice in afara de scarbosenie, pur si simplu am preferat sa astept si apoi sa dau o fuga acasa sa-mi iau electronica. Si apropos am bagat in ea repede baza de 36 VG goala, vreo 2 cartuse, apoi niste Hlton de la HG ca era singura chestie de 18 pe care o aveam la indemana. Acum am revenit la sentimente mai bune, de 12mg/ml :)

Concluzii:
1. Daca reusesti sa gasesti ceva care chiar sa-ti placa la ET atunci analoagele nu vor mai fi de ajuns! They just won't do it!
2. Ca sa gasesti asa ceva: experimenteaza!
3. Costul experimentelor e acceptabil. Sanatatea e nepretuita!

Sent from my iPad using Tapatalk.
Imagine
executivul
Vaper Veteran

Următorul

Înapoi la Jurnal de "pufaitor"