Maine se implinesc 5 luni de cand m-am apucat de electronice si nu am mai pus gura pe analoage, asa ca am zis sa postez experienta mea de 5 luni, si concluzia la care am ajuns. Initial am vrut sa numesc topicul doar "ma opresc aici" dar s-ar fi subinteles ca ma las si de electronice ceea ce nu e adevarat, vreau sa spun ca "ma opresc aici cu cumparaturile" am gasit ceea ce cautam.
Tin minte cand am inceput, credeam ca voi schimba Dunhillul meu albastru lung pe o electronica si gata. Am luat un kit de DSE901 si un lichid cu capac portocaliu Marlboro (EuroTig), zic na, trec de la Dunhill la Malboro si gata. Dar n-a fost sa fie. Gustul era departe de ceea ce inseamna o analoaga, bateriile nu ma tineau jumatate de zi... Am descoperit atunci vapersforum si a inceput nebunia. O nebunie care a durat 5 luni si care m-a costat 1000 de euro (4300 ron), dar care azi a luat sfarsit. Multora suma li se va parea mare, multora li se va parea mica, eu fumam putin peste un pachet pe zi, undeva la 100 euro/luna, deci am investit in 5 luni banii pe 10 luni de analoage, dar la ora asta am vaporizatoare si baterii pe vreo 2 ani, baza pt inca un an, arome pt 5 ani, deci peste vreo 5 luni incep sa aburesc gratis pt inca vreo 6 minim, apoi cumpar doar baza. Multe din cheltuieli au fost pierderi, kitul de 901, lichide Dekang, etc DAR m-au ajutat sa invat ce am nevoie. Aburitul asta e un sport, un hobby, si daca ar fi sa compar cu alte sporturi/hobbyuri pot spune ca nu e unul tocmai scump
Ce cautam? Din moment ce zic ca am gasit ceea ce cautam inseamna ca stiu ce cautam. Ei bine abia acum stiu ce cautam: LIBERTATEA!
Cum spuneam, la inceput cautam gustul exact de analoaga, senzatia de analoaga, fara sa-mi dau seama ca pentru mine toate tigarile erau la fel, simteam diferenta de tarie intre un Kent 1 si un Marlboro rosu, dar gustul era mereu acelasi, eram sclavul aceluiasi gust mereu. Intai m-am enervat, cele 20+ arome Dekang m-au scos din pepeni, nici una nu semana cu dragele analoage, apoi incet incet am inceput sa uit cum erau analoagele, tin minte, dar aminitirea nu mai e parca asa proaspata ca la 2-3 zile dupa ce le lasasem, incet incet am inceput sa apreciez alte lucruri la lichide si arome, nu mai caut exact ca analoaga, caut "lichid care-mi place". Sunt pasionat de aromele de tutun, doar de cele de tutun, doar e tigara ce pana mea, daca vreau aroma de banana mananc o banana (sau sug un prezervativ aromat, vorba unui prieten). Am ajuns sa descopar cele n fete nebanuite ale aromei de tutun. In concluzie la ora asta am peste 60 de arome de tutun de la cei 4 mari producatori de arome de tutun: Perfumers Apprentice, Totally Wicked, Flavour Art si Inawera. Nu am gasit "acea" aroma, insa am gasit acele arome care imi plac, pe care sunt liber sa le aburesc si sa le simt cand si cum vreau. Am renuntat de mult la lichidele cumparate de-a gata, prefer sa fiu liber sa le fac asa cum imi plac.
In ce priveste partea "hardware" tot ce trebuie sa faceti este sa experimentati, cat mai multe tipuri si modele de atomizoare, cartomizoare, cartuse, mustiuce, ideal puse pe o baterie cu voltaj variabil.
Si ca sa inchei povestea asta lunga cat shogunul, ii parafrazez pe cei de la un post de televiziune "ganditi liber!", nu mai sunteti scalvii zilnici ai "dati-mi un pachet de tigari marca X", puteti experimenta, in aceeasi bani puteti avea varietate, nu va fie frica sa incercati, in cel mai rau caz nu va va place ce a iesit si veti pierde niste bani, bani pe care oricum i-ati fi ars intr-o scrumiera.
Gata ca v-am zapacit.

[/