koala - jurnal de bord

koala - jurnal de bord

Mesajde koala » Joi Oct 20, 2011 9:59 pm

Ohh, voi pufaitori veterani, salutare de la cel mai nou membru al forumului!

Sunt koala, bucurestean, 44 ani, posesor de nevasta si copil... mai tin pe langa casa un motan birmanezo-persan si o pereche de Hypselecara temporalis (pesti de Amazon, tinuti intr-un acvariu de peste o juma' de tona). Conduc zilnic un Nissan Patrol, un monstru de peste 3 tone, modificat si preparat pentru offroad.

- am inceput sa fumez pe la 17-18 ani (Carpati, Bucegi, Dacia, Snagov).
- am fumat vreme de 17 ani... toate marcile de tigari.
- m-am lasat de fumat, inainte de nasterea copilului... brusc, fara regrete si fara ezitari... ajunsesem la 2 pachete de LuckyStrike (rosu)/zi.
- vreme de 9 ani nu m-am atins de tigara.
- anul trecut m-am reapucat de fumat... a inceput ca un moft "de vacanta", cu tigarete de foi la sprituri...
- incet-incet, am ajuns iarasi la 2 pachete de tigari/zi (Dunhill negru).

Prin luna mai, impreuna cu un coleg de serviciu care suferea ca si mine de "prea mult tigari trase in plamani", am hotarat ca ar fi bine sa incercam si metode "neortodoxe" :mrgreen: ... stresul cotidian si grijile crizei (combinate cu toate bucuriile date de minunata tara in care traim) nu ne-au permis sa ne lasam de fumat "pur si simplu", asa ca alternativa tigarii electronice a aparut ca o solutie minune :D .

- Am inceput cu un kit Intelli-Cig, tigari care nu ne-au oferit mari satisfactii: abur putin, mobilitate scazuta datorata bateriilor mici, cartuse scumpe, etc... totusi, am vazut ca senzatiile obtinute pot fi rezonabil de placute, asa ca am inceput sa studiem "piata".
- Amicul meu a cumparat, pentru amandoi, cate un kit care "promitea" sa fie ceea ce doream noi: baterie de 650 mAh, model Joye EgoT, cu cartomizor F1... am luat lichide (Dekang) si am inceput sa experimentam... era mai bine, mult mai bine.
- Pana in august ne-am "incropit" cu produse cumparate on-line, precum si din mici puncte de desfacere amplasate prin marile supermarket-uri... intre timp am mai "corupt" inca un coleg, asa ca acum suntem priviti la serviciu ca Cei 3 Magi de la Rasarit :mrgreen: ... pentru ca aparem brusc, "de undeva din nouri" :mrgreen: .

Lucram in apropiere de piata Romana, asa ca magazinul Vapers "ne-a venit manusa"... la fiecare cateva zile suntem acolo si incercam de toate.
Mi-am mai luat o baterie pass-trough de 1000 mAh si am testat:
- cartomizoarele Kanger dual-coil,
- cartomizoarele 510 dual-coil LR XL
- cartomizoarele 510 dual-coil Jumbo

Acum, sunt la faza de "egoT tank" - modelul LR cilindric.

Idealul, in ceea ce ma priveste pe mine, este un sistem "mare" si rezistent... care sa-mi permita o zi inteaga de pufaiala, fara probleme. Sunt genul care "consuma" 5-6 cartuse egoT cilindrice/zi.

Stiu ca am scris mult, nu va chinuit sa cititi totul! :mrgreen: ... e suficient sa va spun ca ma simt excelent si ca am reusit sa renunt la tigarile "normale".
Vapatul m-a ajutat sa renunt la fumat... definitiv!
07 octombrie 2011 - ultima tigara!
23 februarie 2012 - ultima pipa!
koala
Vaper

Re: koala - jurnal de bord

Mesajde dan1978 » Joi Oct 20, 2011 10:29 pm

Bine ai venit printre vaperi.Incearca asta http://vapers.ro/cartomizoare/768-carto ... jumbo.html .Vad ca incape destul lichid in el.Nu l-am incercat.
Imagine
dan1978
Vaper Veteran

Mesajde scientist » Joi Oct 20, 2011 10:49 pm

Bun venit printre noi! Pe langa Ptrol tunat ar da bine un Tank preparat. Va astept neaparat cu cilindrul la modat. Cu respect, v-am salutat, ma retrag, am de vapat!
PENTRU REPARATII SI MODARE ATOMIZOARE APELATI 0746161261. PLATI SERVICII SI DONATII IN CONTUL RO83BTRL02401201598895XX sau RO55INGB0000999902748998 IUSCA VASILE
scientist
Vaper Veteran

Mesajde nicumur » Joi Oct 20, 2011 10:54 pm

Salut koala, bine ai venit !
Sunt incantat ca descopar pe acest forum un coforumist de pe club4x4.ro :P
"Eheii, vapatul asta nu este atat de simplu cum crede lumea"
Imagine
nicumur
Vaper Veteran

Mesajde G@briel » Joi Oct 20, 2011 11:03 pm

Bine (c-)ati venit!
Sfaturi nu-ti dau, esti aproape de showroom, poti sa incerci singur ce este pe acolo :-D
Sau sa pun un sfat, hai, treaca mearga! Mai cumpara inca 1 sau 2 baterii, eu deh, recomand Biansi 1100, si umbla dupa tine cu 2 sau 3 tigari, cu cartomizorul preferat si aromele ce le doresti!
Este suficienta o incarcare pe seara la toate 3, ca sa ai autonomia!
G@briel
Vaper

Mesajde kshkval » Joi Oct 20, 2011 11:36 pm

Bine ne-ai gasit koala.....Am si eu o recomandare....nu sari peste http://vapersforum.ro/intalniri-f82/intalnire-lunar-bucure-2011-t1370.html
si peste http://vapersforum.ro/intalniri-f82/catalog-bucuresti-t1185-40.html

si.....tare as fi curios sa vad si eu cum arata un acvariu de 500 L cu 2 pestisori in el :)
Imagine
kshkval
Vaper Veteran

Mesajde roserose » Joi Oct 20, 2011 11:42 pm

Bine ai venit koala. :)

kshkval scrie:si.....tare as fi curios sa vad si eu cum arata un acvariu de 500 L cu 2 pestisori in el :)

Si eu. :lol: Ne arati o poza koala?
Imagine
roserose
Vaper

Mesajde koala » Vin Oct 21, 2011 12:08 am

Multumesc de primire!

Vad ca formatul forumului este "zgarcit" cu dimensiunile permise pentru atasamente, asa ca o sa fac chiar mai mult decat sa va arat o poza :mrgreen: ... am sa va arat un scurt filmulet in care se poate vedea perechea de pesti insotita de cativa dintre puii lor... Adultii au acum circa 17-18 cm lungime si mai pot creste pana pe la 25-30 cm. In primavara au facut pui si i-am lasat in acvariu, ca sa fie crescuti de parinti (exact ca in apele lor de bastina).

Aici: http://www.youtube.com/watch?v=yzSnfGmgjto&feature

Acvariul are dimensiunile 200x50x55 (cm) - volum brut = 550 litri
Sticla de 12 mm grosime, fund dublu.

PS1: Incerc sa atasez o poza si cu motanul, cocotat pe masa si si "cazut in admiratie" :mrgreen: ... pe vremea aceea aveam alti pesti (acvariul este acelasi). Se pot observa proportiile bazinului.

http://imageshack.us/photo/my-images/71 ... 0x480.jpg/

PS2: O sa fac acelasi lucru si cu masina, pana nu ma intreaba careva "ce e aia" Nissan Patrol? :D

http://imageshack.us/photo/my-images/65 ... 0x480.jpg/
koala
Vaper

Mesajde kshkval » Vin Oct 21, 2011 12:13 am

super acvariu...sper sa ne vdm candva la o intalnire sa-mi povestesti despre fundalul ala...pare a fi home made....
si inca ceva.....ce e aia nissan patrol? e ceva care merge cu petrol ? :)
Imagine
kshkval
Vaper Veteran

Mesajde G@briel » Vin Oct 21, 2011 12:28 am

kshkval scrie:si inca ceva.....ce e aia nissan patrol? e ceva care merge cu petrol ? :)

E ceva ce este tractat de o chestie - ii zice Toyota Land Cruiser - ca sa fie scos din namol :-D
G@briel
Vaper

Mesajde roserose » Vin Oct 21, 2011 12:45 am

Vai ce pesti dlagutzi :D Dar si mai dragut e motanul, pe care se pare ca-l cheama Botticelli. :lol:
Imagine
roserose
Vaper

Mesajde koala » Vin Oct 21, 2011 12:48 am

G@briel scrie:E ceva ce este tractat de o chestie - ii zice Toyota Land Cruiser - ca sa fie scos din namol :-D

Hehe, speram ca aici sa scap de eterna rivalitate Patrol - Landcruiser, da' se pare ca n-am noroc si pace! :mrgreen:

LandCruiser - avantaje

- motoare super smechere (ma refer la 4.2 litri)
- constructie "corecta" si robusta (ma refer la HDJ-urile produse pana prin '97).

LandCruiser - dezavantaje

- toate modelele de dupa '97 au renuntat la puntea rigida pe fata.
- ultimul model (V8) nu este decat o uriasa telecabina de plastic, dotata cu un super motor... are bascule fata/spate, asa ca "la revedeaua" offroad!
- mecanica (punti, cardane, cutii de transfer, etc.) este sensibil mai slaba decat la Patrol.

Patrol - dezavantaje

- in Europa nu se comercializeaza decat motorizarile mici (2.8 si 3.0 litri), usor subdimensionate pentru cele 3 tone de fier... alta e situatia in Australia sau UAE, unde motoarele de 4.2 si 4.8 litri sunt ceva normal.
- sunt masini grele, nu se preteaza la "topaituri vesele" printre copaci... sunt mai mult un fel de bivoli puternici.
- ultimul model de Patrol (2011) imita Toyota V8, adica a renuntat la puntile rigide si e plin de plastic... o tampenie sinistra!

Patrol - avantaje

- din fabrica este cea mai heavy-duty masina, dpdv constructiv... Toyota a visat mereu la mecanica de Patrol :D
- puntile sale sunt cele mai groase... sunt practic indestructibile in conditii normale de exploatare.
- lantul cinematic (planetare, grupuri, cardane, transfer, etc.) este supradimensionat... sunt fiabile si extrem de rezistente de efort.

Cat despre intrebarea "cine tracteaza pe cine", stim cu totii ca uneori mai conteaza si piesa aia din fata volanului :mrgreen: .

@roserose: Da, asa il cheama pe motan (are 12 ani)... pe tac-su il chema Salvador, asa ca "s-a pastrat traditia in familie" :D .
koala
Vaper

Mesajde roserose » Vin Oct 21, 2011 12:50 am

koala scrie:@roserose: Da, asa il cheama pe motan (are 12 ani)... pe tac-su il chema Salvador, asa ca "s-a pastrat traditia in familie" :D .

Tare. :lol:
Imagine
roserose
Vaper

Mesajde koala » Vin Oct 21, 2011 12:54 am

koala
Vaper

Mesajde Lizicat » Vin Oct 21, 2011 1:06 am

@koala bine ia venit printre noi! Motanul cel frumos... e jucaus? Ii place la mangaiat? Mi-ar place sa ma joc cu el..
Imagine
Lizicat
Reseller

Mesajde G@briel » Vin Oct 21, 2011 1:10 am

koala scrie:
G@briel scrie:E ceva ce este tractat de o chestie - ii zice Toyota Land Cruiser - ca sa fie scos din namol :-D

Hehe, speram ca aici sa scap de eterna rivalitate Patrol - Landcruiser, da' se pare ca n-am noroc si pace! :mrgreen:

Cum sa scapi, pe un forum asa de viu? :-D
G@briel
Vaper

Mesajde roserose » Vin Oct 21, 2011 1:16 am

Salvador era si mai frumos ! :D

Am avut si noi unul pana in aprilie, dar a trebuit sa-l dau, pentru ca ma vana prin casa. 2 ani am incercat, dar n-am putut sa ne mai imprietenim, am cedat nervos si l-am dat.
Imagine
Acum incep sa cred ca din cauza numelui a fost totul . :lol: Il cheama Pufi, asa a exclamat fii-meu cand l-a vazut prima data, asa i-a ramas numele. Nume de caine, apucaturi de caine, aia e... :lol:
Imagine
roserose
Vaper

Mesajde koala » Vin Oct 21, 2011 1:34 am

Ce de lume e pe forum la ora asta! :D

@Lizicat: Motanul a fost foarte jucaus in tineretea lui, a crescut "in paralel" cu fii-mea si cred ca se considera, in sinea lui, tot un fel de copil :mrgreen: ... acum e destul de batran, are diabet (ii fac insulina de 2 ori pe zi) si mai mult doarme.

@G@briel: ... nu-i problema, sunt imun la duelurile astea :mrgreen:

@roserose: Intr-adevar, Salvador era mai "rasat"... era un persan 100%, unul dintre puii scosi de pisica Anei Lesko, pe la sfasitul anilor '90. Botticelli al nostru are doar 50% sange "persan", mama lui fiind o birmaneza cu origini "dubioase" :mrgreen: ... Pufi arata foarte misto!
koala
Vaper

Mesajde mirceamircea » Vin Oct 21, 2011 3:40 pm

salut,

Bine ai venit pe VP!!!

Super tari pisoii (RIP Salvador), acvariul si "tractorasul" ;)
Imagine
mirceamircea
Vaper Veteran

Mesajde razvanalbu » Vin Oct 21, 2011 3:47 pm

Salut koala!

Bun venit printe 'nori' :)
razvanalbu
Vaper

Următorul

Înapoi la Jurnal de "pufaitor"