de valentines » Dum Iul 24, 2011 1:49 am
Fumam 2,5 pachete /zi.
Am inceput sa vapez acum aproape 3 luni. De atunci nu am mai fumat nici macar o tigara. Am mai tras un fum dupa 24 de ore si mi s-a parut oribil.
Parca lingeam scrumiera sau fumam chistoace.
Cum am inceput?
Eram la niste rude si deodata am vazut pe cineva ca scoate un bat il baga in gura si sufla fum.
Auzisem ceva vag de tigarile electronice, dar era prima data cind vedeam.
Mi-a dat sa incerc, si cu toate ca era o combinatie ciudata (mar, banana, menta), senzatia era asemanatoare cu fumatul.
Foarte asemanatoare cu schimbatul tigarii preferate, dar ceva cu care te poti obisnui.
Cu citiva ani in urma fumam Rothmans, destul de tari, si am incercat sa le schimb cu altele mai usoare ca ma omora gudronul. Am luat 5 marci diferite si m-am oprit la Dunhill ultralight. Asa ca trecerea la ET nu putea sa fie mai diferita. Un device si citeva arome diferite,
Tipul care mi-a dat sa incerc intimplator si vinde ET (aduse de la Sailebao), asa ca mi-a recomandat Kit EGO cu baterie de rezerva si lichid VG cu aroma de Dunhill de 24mg.
A 2-a zi m-am mai documentat un pic (adica m-am bagat in ceata mai rau) incit am fost tentat sa iau o tigara de aia de 40-50 de Ron de pe Okazii, dar pina la urma am zis ca imi trebuie ceva la care sa tina bateria.
M-am zgircit un pic, si l-am sunat pe tip si am luat doar un kit Ego cu baterii de 650ma/h (acum imi pare rau ca nu l-am ascultat sa iau kitul cu baterii de 1000ma/h ) si lichide cu tarie de 16mg.
Faptul ca am luat lichid mai light m-a afectat un pic in sensul ca am vapat ca o locomotiva in prima zi (am consumat ambele baterii) , dar dupa aia m-am obisnuit.
Faptul ca am luat mai multe arome iar a fost folositor, pt. ca atunci cind ma plictiseam de una le mai schimbam.
Dupa o saptamina iau kitul DSE 510 pt nevasta-mea
Dupa 10 zile incep sa am probleme (lichid in gura). Schimb cartuse, le spal, dar nimic si parca nu mai scoteam abur suficient.
Pina la urma imi dau seama ca este de la atomizor si imi iau altul.
Dupa o saptamina si asta da semne de oboseala si iau un atomizor Joye Ego. Asta chiar nu a fost reusit pt faptul ca curgea, dar in schimb abur, aroma si TH din plin.
Mai cumpar 3 cartomizoare G4 dar nu sint deloc multumit de ele. Deabia de citeva zile am descoperit ca merge super bine cu o anumita combinatie de lichide.
Intre timp curiozitatea ma face sa inteleg cum functioneaza ET si gasesc si solutia sa le curat. Asa ca am acum toate atomizoarele funtionale si le folosesc fiecare cu o anumita aroma.
Si descoperirea forumului m-a ajutat mult.
Dupa o luna am renuntat la aroma de tutun. Imi plac aromele exotice si combinatii intre ele.
Dupa vreo 2 luni am inceput sa simt o insatisfactie din cauza lipsei de TH. Inca mai am momente cind sint disperat dupa TH, dar sint sigur ca voi gasii o solutie.
Pina la urma este un lucru nou cu care trebuie sa ma obisnuiesc, trebuie sa invat sa vapez.
Oricum niciodata nu o sa ma mai apuc de analogice. Sint prea multe avantaje ale ET ca sa nu merite un mic efort de invatare, de incercare a diverselor solutii, de adaptare.
Vreau sa ajung la nicotina 0 ca sa scap de dependenta de nicotina, dar caut inca solutii pt un TH mai bun
De ce am ales Tigara electronica? Ca o alternativa sau o solutie de a ma lasa de fumat.
Pt. ca imi dau seama ca fumatul dauneaza grav sanatatii. Pina la urma si aspectul financiar nu-i de colo, ca fumam cam de 300 Euro/luna eu si sotia.
Numai miroase urit in casa, in masina.
Sint mai odihnit, nu mai obosesc asa de repede.