Jurnalul lui Razvan

Jurnalul lui Razvan

Mesajde razvanalbu » Mie Oct 12, 2011 5:49 pm

In primul rand salut comunitatea "aburitorilor" de pe vapersforum! Cand am gasit acest site acum 3 saptamani am fost foarte fericit (o sa va zic mai jos de ce).

Fiind primul meu post aici, vreau sa va povestesc cum am inceput eu cu vapatul. Acum 2 ani de zile, prietena mea mi-a cumparat cadou de la un coleg de munca de-al ei un kit DSE901. Tipul vapa si el pe vremea aia si isi procura marfa de la Best Ecig (tot din China).

Initial am fost extrem de entuziasmat! Lucrez in IT si va dati seama ca un gadget care ar putea inlocui tigarile mi s-a parut demential! Am inceput sa imi cumpar diverse lichide (cele cu cirese nu imi placeau asa de mult) si ajunsesem chiar sa imi fac propriile combinatii (aveam glicerina vegetala, siringi, lichide cu concentratii mari de nicotina etc.).

Din pacate "mania" m-a tinut doar 3 saptamani. Initial era fun, era interesant, dar apoi au aparut problemele: lumea se uita cam dubios la mine mereu cand vapam, lichidul cam curgea din mustiuc in atty sau imi intra in gura daca trageam prea tare etc. Asa ca am abandonat idea.

Acum 3 saptamani, unui coleg de la munca i s-a pus pata de isi cumpere tigara electronica sa o incerce si pe asta. Brusc s-au trezit in mine frumoasele amintiri de acum doi ani si am inceput sa ii povestesc tot ce citisem pe e-cigarette-forum (citisem extrem de mult pe vremea cand le vapam si eu). M-am entuziasmat asa de rau si eu si el incat dupa ce si-a cumparat el un DSE901 am inceput sa fac un research nebun despre noile modele de tigari electronice.

Cu ocazia asta am dat si de vapersforum! Mi s-a parut genial ca avem si un forum romanesc unde chiar poti sa aflii despre diversele modele vandute la noi in tara, ce pareri au utilizatorii despre lichidele accesibile noua etc. Asa ca de 3 saptamani sunt un fidel cititor al forumului (chiar daca de abia acum am postat).

Dupa ce colegul si-a cumparat DSE901, am aflat si eu de modele eGO tank. Am cautat tot ce se putea cauta despre ele si acum 10 zile mi-am luat inima in dinti si am fost sa imi cumpar si eu (nu zic de unde ca sa nu fiu banat pentru reclama). Baietii de acolo au fost super, mi-au explicat diverse, m-au lasat sa incerc ca sa vad diverse arome, TH-uri etc. Am cheltuit dintr-un foc 4 milioane pe un kit EGO-T conic de 650 mAH plus diverse lichide, dar nu imi pare deloc rau!

De atunci trag ca nebunul din eGO-ul meu :) Initial a fost putin dubios in primele zile, da rimpreuna cu colegul asta ne-am incurajat sa ne lasam de tigari si am trecu tmai usor de privirile oamenilor. Acum vapez la birou intr-o veselie (si stau la 1 metru de sefa mea!), vapez pe strada, in magazine! Singurul loc in care nu vapez inca este in autobuze\tramvaie deoarece nu am chef de scandal din partea unor mosi si babe care nu ar intelege oricum chiar daca le explic.

Inca nu am scappat complet de analoage. Dar am redus cu 80% in ultimele 10 zile!! In general inca simt nevoia dimineata la cafea. Am citit pe unele forumuri ca e bine dimineata sa bagi o concentratie mai mare de nicotina ca sa te saturi. O sa incerc cat de curand si asta desi cand cresc concentratia de nicotina, simt ca ma ustura in gat mai rau la fiecare fum. Dar deocamdata sunt mandru ca de la 1 pachet jumate de kent 4 pe zi am scazut la 3-5 tigari doar!

ba mai mult, sambata trecuta am facut o betie crunta la mine acasa cu amicii mei. Toti fumatori.... Eram ingrozit ca voi fuma toata noaptea numai tigari! Mare mi-a fost surpriza a doua zi cand mi-am intrebat prietena cate tigari am fumat (am baut prea mult si nu mai stiu exact ce s-a intamplat timp de 12 ore cat a tinut petrecerea :D ) si mi-a zis ca doar 3!!!

De abia astept sa termin lichidele pe care le-am luat sa incerc mai multe :D

Probabil o sa incep sa am intrebari si o sa apelez la cei mai experimentati decat mine sa imi rapunda :) Dar pana atunci va salut pe toti si aburi cat mai grosi!
razvanalbu
Vaper

Re: Jurnalul lui Razvan

Mesajde G@briel » Mie Oct 12, 2011 8:37 pm

Bine (c-)ai venit! :-D
Mi-e dor de astfel de petreceri ;-)
Aburi cacalau :-D
G@briel
Vaper

Mesajde roserose » Mie Oct 12, 2011 9:08 pm

Bine ai venit !
Incearca sa nu mai fumezi deloc cateva zile si s-ar putea sa ai sa ai o surpriza. Vei incepe sa urasti fumul de tigare . :lol:
Incearca o concentratie mai mare dimineata, dar nu-ti lua mult lichid, ca nu se stie. Eu am inceput cu 18 si nu-mi ajungea dimineata. Dupa cateva zile mi-am luat de 24, dar n-am putut sa vapez decat o saptamana si m-am reintors la 18. Apoi am tot scazut, acum vapez numai de 9. :)
Imagine
roserose
Vaper

Mesajde razvanalbu » Joi Oct 13, 2011 10:42 am

Salut rose!

Ai perfecta dreptate. De exemplu daca nu bag nici o tigara vreo 24 de ore, deja mi se par incredibil de urate la gust! :o

Deocamdata am un lichid de la HG cu concentratie mare (36) si un lichid DK TAB de 11 mg si in tancul de la Ego-T pun 20 picaturi de DK TAB si 5-6 picaturi de 36 mg. Deci ajung la o concentratie de 16 mg... dar parca nu e suficient. Mai ales dimineata.

Maine o sa trec sa imi iau niste lichide dekang de 18 mg sa vad cum le simt.

Citisem pe diverse site-uri ca rata de absorbtie a nicotinei din vapat este de 30%. Mi-am facut niste calcule (care se verifica cat de cat si la nevoia reala de nictoina din timpul zilei):

Fumam 30 de tigari kent 4 pe zi. Adica 30 * 0.4 mg = 12 mg nicotina \ zi.

Acum vapez 3 ml pe zi. 3 ml * 16 mg / 30% = 14.4 mg nicotina pe zi.

Din calcule reiese ca bag mai multa nicotina pe zi decat inainte. Si cu toate astea simt nevoia de tigara dimineata....

Still trying to find that perfect spot :)
razvanalbu
Vaper

Mesajde matrixxu » Joi Oct 13, 2011 11:51 am

Rata de absorbtie conform analizelor specifice facute de diversi interesati de rezultate este cuprinsa intre 10% si 40%, deci difera de la individ la individ.
SBs,DBSB,RSM 5.1,RSM Dreadnought,etc
Imagine
I stopped fighting my inner demons. We're on the same side now.
matrixxu
Reseller

Mesajde colandrino » Joi Oct 13, 2011 12:43 pm

razvanalbu scrie: In general inca simt nevoia dimineata la cafea. Am citit pe unele forumuri ca e bine dimineata sa bagi o concentratie mai mare de nicotina ca sa te saturi.

Incearca doua sau trei dimineti la rand sa eviti cu totul cafeaua. Sau daca nu poti, chinuie-te sa nu aprinzi vreo analoaga.
Eu am renuntat la cafea o saptamana si primul abur tras era pe la ora 12. Impune-ti sa nu tragi niciun fum/abur pana la o anumita ora a zilei, 11, 12, cat mai spre pranz sau chiar dupa. Primele zile vor fi mai dificile, apoi vei renunta cu totul la analoage, vor avea un gust/miros oribil.
Imagine
Mama te iubesc da' nu ca pe ReoMini.
colandrino
Vaper Veteran

Mesajde kshkval » Joi Oct 13, 2011 7:17 pm

Acum vapez 3 ml pe zi. 3 ml * 16 mg / 30% = 14.4 mg nicotina pe zi

As calcula un pic altfel....16 mg reprezinta cantitatea de nicotina din 100 ml lichid....adica 16%
In 3 ml de lichid se gasesc 16:33 = 0,48 mg nicotina.....restul e istorie...

gresesc undeva ?
Imagine
kshkval
Vaper Veteran

Mesajde ossiris » Joi Oct 13, 2011 9:33 pm

pai pe sticluta e scris de ex 16 mg de nicotina la un ml
Imagine
ossiris
Vaper Veteran

Mesajde kshkval » Joi Oct 13, 2011 10:21 pm

ufffffff...ce frumos era calculul meu....
Imagine
kshkval
Vaper Veteran

Mesajde Lizicat » Vin Oct 14, 2011 3:44 pm

Oameni buni. Va incurcati rau de tot. Numai @matrixxu a scris de cel putin 2 ori pe aici:
1 gram = 1000 miligrame
1 miligram = a mia parte dintr-un gram
Desi la lichide este diferit de substantele solide, pentru ca totul depinde de densitate, putem face urmatoarea asociere: 1ml=1gr=1000mg.
Concret: lichidul de 18mg./ml inseamna 1,8% nicotina. Exemplu: Vapezi 5ml/zi=5x1,8%=0,09g. de nicotina din care ramane in organism inre 10 si 30%.
Imagine
Lizicat
Reseller

Mesajde kshkval » Vin Oct 14, 2011 11:09 pm

fi-mi-ar arimetica de ras........tot nu pricep......
un ml lichid contine 18 mg nicotina ( scrie pe ambalaj )....adica 3 ml contin 54 mg
la tigari scrie ca au 0,8 mg nicotina ( tot mg ).....probabil 16 mg / pachet.
unde gresesc ?
ramane ca si necunoscuta x ( unde x apartine numerelor reale ) cat asimileaza corpul atat din 54mg , cat si din 16 mg....

PS. saracul jurnalul lu' Razvan.....Eu zic sa uiti de tigari si sa vapezi ce concentratii iti priesc...dimineata , la pranz , seara si dupa ;)
Imagine
kshkval
Vaper Veteran

Mesajde mariandex » Sâm Oct 15, 2011 12:30 am

Salut , eu o iau babeste : 1ml de e-lichid contine 18mg de nicotina , asa daca eu de ex. vapez 3ml de lichid teoretic ar trebui sa inhalez 3ml e-lichid X 18mg nicotina/1ml de e-lichid = 54mg nicotina . Dar cum corpul asimileaza intre 20-40% asta insemna urmatorul calcul : 54 X 20% = 10,8 sau 54 X 40% =21,6 .Rezulta din calculul empiric ca in functie de organism se poate asimila la 3 ml de e-lichid vaporizati intre 10,8 si 21,6 mg de nicotina , deci cum spune si kshkval un pachet de tigari asimilat tot 16 mg de nicotina da din calcul dar fizic ...... eu bagam 3 pachete si acum bag 4 ml de e-lichid de 18-24 si momentan imi e bine , asa ca .... HAPPY VAPING !
Imagine
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica : nu merge nimic si nu stiu de ce . :D
mariandex
Vaper Veteran

Mesajde scientist » Sâm Oct 15, 2011 12:57 am

...aha... am inteles tot... dar n-am priceput nimic...
PENTRU REPARATII SI MODARE ATOMIZOARE APELATI 0746161261. PLATI SERVICII SI DONATII IN CONTUL RO83BTRL02401201598895XX sau RO55INGB0000999902748998 IUSCA VASILE
scientist
Vaper Veteran

Mesajde razvanalbu » Sâm Oct 15, 2011 1:18 am

Nici o problema kshkval :)

Am fost azi pe la magazin si mi-am luat "cateva" lichide sa le testez, toate pe 18 mg:

HG capuccino 10 ml PG
HG vanilie 10 ml PG
HG flue cured tobacco 10 ml PG
HG 5*5 10 ml PG

DK TAB 30 ml PG
DK Juicy peach 30 ml PG

Plus niste baza VG cu 0 nicotina si VG cu 36 mg nicotina. PG cu 36 mg am deja.

Deocamdata am incercat toata seara doar capuccino. Este dulce, are gust chiar de capucino (su lapte si spuma si tot tacamul). Dar dupa o vapare indelungata (de vreo 5 ore am tot tras la el), parca devine gretzos si lasa un gust ciudat in gura, ca si cand ai fii baut mult lapte si dup-aia nu te speli pe dinti si nu mananci toata ziua :lol:

O sa va zic cum mi se par restul pe masura ce le incerc. Stiu ca cei experimentati deja stiu mult mai bine ca mine ce gust are fiecare lichid, dar poate se "impiedica" vreun incepator pe aici din greseala si sa isi faca o idee.

O seara buna in continuare si weekend placut la toti!
razvanalbu
Vaper

Mesajde razvanalbu » Mie Oct 19, 2011 11:36 am

Salut tuturor!

Sa mai scriu putin legat de experientele din ultimele zile.

Dupa ce mi-am luat vineri cateva arome, toate pe PG, de la Heaven gifts, cu 18 mg concentratie, m-am pus pe testat in weekend.
Dupa cum am zis, cappucino mi s-a parut foarte misto, dulceag, dar dupa o vapare de cateva ore, devenise gretos.

M-am apucat apoi sa incerc Flue Cured Tobaco. Nici o treaba cu idea de tutun! Avea gust de flori... aduca parca si a ceva bisericesc nitel parca (smirna sau tamaie)... si batea spre flori de tei.

Am incercat si Vanilie... same taste. Am incercat si 5*5.. same taste. Devenea dubios deja...

Mi-am adus mainte ca pe miercuri m-am fript la limba la pranz. Aveam o senzatie dubioasa, de sensibilitate pe limba si am zis ca sigur e de la accidentul de miercuri ca nu simt nici un gust sau le simt pe toate cu aroma de flori. Asa ca am stat pana luni sa treaca si am vapat doar DK tab (nici pe ast anu il simteam).

Problema a fost ca nici luni nu a trecut. Asa ca am inceput sa ma documentez pe net si am gasit niste articole foarte interesante, conform carora lichidele pe PG duc la atenuarea simturilor! Toate astea se datoreaza propyl glycolului care are proprietati humectante. mai exact, propyl Glycolul retine apa! fumand doar lichide pe PG de 2 saptamani, papilele mele gustative nu mai aveau deloc saliva, se uscau, si din cauza asta nu mai simteam nici un gust si aveam o hypersensibiltate.

Solutiile date pe net erau de doua tipuri: ori o hidratare mai buna, ori folosirea de VG, care atenueaza puterile "absorbante" ale PG.

Norocul meu ca luasem vineri de la vapers si niste VG, atat cu 0 mg nicotina, cat si cu 36 mg nicotina. Asa ca m-am pus pe treaba luni seara sa amestec putinul lichid DK Tab de 11mg cu VG-ul de 0 si 36 mg, ca sa il duc la o medie de 18mg cu 30% VG si 70% PG.

Nu glumesc cand va zic ca pana luni noaptea mi-am recapatat simturile! A fost foarte tare!

Deci concluzia numarul unu a fost ca trebuie neaparat adaugat VG in lichidele de la heaven gifts ca altfel la revedere simturi :)

Marti dimineata, plin de avant tineresc, m-am gandit sa fac un amestec in care s aiau si VG-ul in consideratie. Asa ca am luat una sticlutza goala, DK TAB de 11mg pe PG, VG de 0 si VG de 36, un pix si un creion si m-am apucat sa rezolv sistem de 3 ecuatii cu 3 necunoscute ... Logic ca am mazgalit cateva pagini ca nu bausem cafea inca si creierul meu era inca in standby .

La final mi-am adus amitne de esenta de cafea de la Flavor Art pe care o aveam. Avusesem o experienta foarte neplacuta cu ea, cand am pus 3 picaturi intr-un tanc de ego-t conic (total 27 picaturi la umplere) si mi s-a parut ca beam cel mai amar espresso ever! Asa ca la cele 6 ml preparati, am pus si 2 picaturi de esenta de cafea... Big mistake!!! Esenta aia e ca naiba de puternica! Deci la 300 de picaturi de lichid am pus 2 picaturi de esenta de cafea si e amara in draci!

Concluzia numarul doi: Nu mai imi iau de la Flavor Art esente... sau daca mai iau, o sa pun o picatura la 3 litrii de lichid preparati :) Poate asa o sa ii dea doar aroma, nu sa fure gustul cu totul!

Dupa cum spuneam era dimineata marti cand faceam eu calculele alea... Asa ca desigur le-am gresit. Rezultatul a fost un lichid cu o concentratie muuult prea mare de nicotina. In timpul zilei la munca simteam la propriu cum inima o lua la galop si venele din cap imi pulsau imediat cum trageam din ego-t! A fost groaznic!

Concluzia numarul 3: Calculele se fac doar seara si doar cand sunt extrem de treaz!

Asa ca marti seara, am facut un amestec de kent de la HG cu baza pe PG 18mg, cu ceva VG de 0 mg... Un gust oribil :)) Nu stiu de ce, dar parca avea miros de menajerie de elefanti. Stiu ca suna ciudat, dar chiar era nashpa din pucntul meu de vedere.

Azi, m-am apucat si am facut un alt amestec. 20 picaturi DK TAB de 18mg PG, 2-4 picaturi de VG 0 mg si 2 picaturi de VG 36mg. Muuuuult mai bine! Asta vapez acum si e OK. Am schimbat si atty-ul pe un LR si simt un throat hit ceva mai puternic decta sunt obisnuit, dar ca tarie macar e perfect :)

Diseara cand ajung acasa o sa reincerc lichidele de la heaven gifts, indoite cu ceva VG. Poate de data asta o sa aibe alt gust decat de flori :)
razvanalbu
Vaper

Mesajde kshkval » Mie Oct 19, 2011 7:34 pm

Concluzia numarul 3: Calculele se fac doar seara si doar cand sunt extrem de treaz!......sau dimineata cand EU sunt intr-adevar treaz :)

nu inteleg calculele tale....parca te scarpini cu deshtul mic de la mana dreapta in urechea stanga, trecand prin buzunarul stanga-spate de la pantaloni....
de ce nu amesteci x ml pg 36 cu x ml vg 0 si ai baza de 18 50-50......pui niste esenta pe urma ( 2-10 % ) . daca trebuie amesteci cu dktab de 18.....
zic si eu...nu dau cu paru' :)
Imagine
kshkval
Vaper Veteran

Mesajde razvanalbu » Mie Oct 19, 2011 7:49 pm

Salut kshkval.

Pai cam asta fac si eu doar ca singura esenta pe care o am e cea de cafea de la Flavor Art. Am avut doua incercari cu ea si mi se pare absolut oribila (mult prea amara ca si cand as manca boabe de cafea cu pumnul).

Plus ca am observat ca dimineata am nevoie de cam 18 mg nictoina concentratie dar cu cat avanseaza orele, o cad treptat-treptat pana pe la 15 mg seara.

Ca fapt divers, am ajuns acasa si mi-am dat seama brusc ca exista metde mai bune de testare decat a umple tancul, a trage de doua ori si a arunca aproape 1 ml de lichid la gunoi :) Mi-am adus aminte de vechiul meu DSE901 :D

Asa ca tocmai am terminat o serie de picurat direct pe atty si testat cele cateva lichide pe care le am si iata parerile (acum ca simtul gustului mi-a revenit):

HG capucino: bun, dulceag, gust perfect de capucino.
HG 5*5: floral si dulceag. Nu are nici o treaba cu nuci\alune cum se spune.
HG flue cured tobaco: floral, un pic de tot aspru la gust.
HG vanilie: o extrem de usoara tenta de vanilie, da rmai mult de flori.
HG Kant: cam dulce si intepator. Un gust destul de aparte (nu floral).

Dekang peach: interesant. Are gust de para putin acrisor. ma asteptam sa fie foarte dulce dar nu e. Ma gandesc sa imi pun 1 ml in tank si sa il incerc asta seara pe indelete.
Dekang TAB: same good old taste. Aduce cu sosete ude cum zice lumea dar mie imida si o tenta usoara de nuci parca. E singurul care imi place si pe care il vapez la munca toata ziua oricum :)

In legatura cu cele de la HG, nu prea inteleg de ce nu simt decat flori la gust... adica intre 5*% care ar trebui sa aibe gust de nuci\alune (asa e comercializat) si flue cured tobaco si vanilie nu am simtit aproape nici o diferenta (doar vanilia are o tenta fina de vanilie). I s-a mai intamplat cuiva asta?! Incerc sa imi dau seama daca sunt gusturile mele anapoda rau, sau HG face lichide varza,... sau poate altceva...

O seara plina de aburi tuturor!
razvanalbu
Vaper

Mesajde dan1978 » Mie Oct 19, 2011 10:57 pm

De aia nu imi plac mie lichidele HG(si cred ca am tras din majoritatea). :D
Imagine
dan1978
Vaper Veteran

Mesajde razvanalbu » Vin Oct 28, 2011 3:28 pm

Salut din nou,

Sa mai scriem deci o pagina....

Am mai trecu tpe la vapers si am mai luat si alte lichide... de data asta pe VG cat mai mult :) Toate 18mg concentratie ca asta se potriveste la ceea ce am eu nevoie...

Dekang VG Tabac
Dekang VG USA Mix
Dekang VG RY4
Dekang VG Blueberrys

Joyetech Tabac (16mg)
Joyetech RY4 (16mg)

Le-am incercat pe toate si parerile sunt cam asa:

Joyetech se simt mai tare decat Dekang. Si throat hit este mai puternic. Dar nici una din cele doua Joyetech nu mi-au placut foarte mult... parca lasa un gust extrem de nashpa in gura dupa ce vapezi o perioada mai lunga (3-5 ore). Simtema mereu nevoia sa ma spal pe dinti sau sa beau ceva cu gust puternic fiindca simteam ca imi miroase gura a ceva puturos....

La Dekang-uri a stat mai bine treaba nitel. DK TAB pe VG este mai ok din pucntul meu de vedere decat PG. Este mai.... rafinat :) DK RY4 si USA Mix au acelasi gust puturos ca si Joyetech RY4 sau tabac.... so.... nu imi plac.

Dekang Blueberry este interesant. Are o aroma foarte estompata de fructee acrisoare. Destul de interesant as zice.

Ceea ce a fost bine cu noile probe este ca am invatat ca nu ma dau in vant foarte rau dupa aromele dulci. parca mai merge din cand in cand ceva mai dulce, dar fata de o aroma HG florala (cum sunt toate), DK TAB il pot vapa toata ziua fara probleme.

Asa ca m-am intors la the Good Ol' DK TAB :)

Initial 2 zile doar pe DB TAB VG dar parca incepusem sa simt nevoia de tigari... e atat de fin aburul pe VG ca aproape nu simteam nici un throat hit.... Asa ca am luat sticla de DK TAB pe PG pe care o aveam si am amestecat-o cu cea pe VG... Alta viata! Acum vapez doar combinatia asta de o saptamana si e foarte OK.

Probabil o sa mai fac probe din cand in cand si cu celelalte lichide pe care le am deja (am vreo 350 ml de diverse) daca tot am aruncat banii pe ele.... dar pana una-alta ma tin de compozitia DK TAB PG+VG.

La cat mai multa abureala!
razvanalbu
Vaper

Mesajde mirceamircea » Vin Oct 28, 2011 4:08 pm

razvanalbu scrie:...Probabil o sa mai fac probe din cand in cand si cu celelalte lichide pe care le am deja (am vreo 350 ml de diverse) daca tot am aruncat banii pe ele.... dar pana una-alta ma tin de compozitia DK TAB PG+VG.

La cat mai multa abureala!

Pai daca ai prea multe le poti vinde in "Bazar" sau dona ("Bazar>Donatii") ;)

bafta
Imagine
mirceamircea
Vaper Veteran

Următorul

Înapoi la Jurnal de "pufaitor"