Jurnal Marius

Jurnal Marius

Mesajde marius_78 » Mar Aug 09, 2011 5:42 pm

Salut toti aburitorii de pe acest forum
Evident sunt si eu un nou recrut in domeniu (5 zile).Fumez...nu mai stiu de cand...de pe la 14-15 ani, acum am 33, deci ani multi. Ca multi de aici, am vazut la altii, m-am documentat pe net (am avut noroc ca am dat rapid peste acest forum) si am trecut (si)la ET. Zic "si" pt ca nu reusesc sa rezist (cel putin momentan) tentatiei/poftei, pofta de-a dreptul pt ca imi curg efectiv balele dupa un kent lung (pt ca asta fumam, 1,5 pachete/zi, si da imi place al :twisted: sa fumez, iar fumatul electronic il vad momentan ca pe o varianta mai economica si mai sanatoasa de a fuma, poate pe viitor si ca o metoda de a renunta total), desi am luat lichid "high" care intradevar isi face treaba in sensul ca ma umple de nicotina si de la 1.5 pachete am ajuns la 2-3 tigari pe zi cu vreo 3 "tank"-uri aburite.
Dupa cateva zile de citit pe aici am comandat un kit eGO-T, care, tot din ce am citit pe aici e depasit cu greu in performante de alte kituri (poate MOD-uri) si intradevar sunt multumit de el, inevitabil comaprandu-l cu analoagele albe si lungi. Ca si parti negative este faptul ca curge (probabil asta e boala sistemelor tank) orice i-ai face daca nu il folosesti in mediul "office". Fac munca de teren si daca il tin dupa mine in borseta, inevitabil il gasesc curs, in schimb daca il folosesc acasa, stand la birou la calculator pot sa stau mult si bine, sa il folosesc oricat de intens, sa il tin in orice pozitie si nu curge, nu stiu daca e o regula sau e doar cazul meu. In rest sunt convins ca am facut o alegere buna, de altfel deja mi-au urmat exemplul inca 3 persoane care deja au comandat si sigur mai convertesc cativa. Evident ca sunt curios sa incerc cat mai multe arome (acum fol. kent si piersica vg high) si cat mai multe piese hardware si in timp am sa o fac. In rest sper sa ma ajute sa scap de tot de analoage, pt ca, consider ca e singura metoda cu adevarate sanse de reusita in lupta contra fumatului. Va mai tin la curent cu evolutia luptelor pe front si cu ce o sa mai achizitionez.
Cum se zice pe aici "aburi densi si gustosi" sa auzim de bine.
marius_78
Vaper

Re: Jurnal Marius

Mesajde vickyro » Mar Aug 09, 2011 6:21 pm

Bun venit in "lumea buna", a nefumatorilor! Daca esti putin consecvent, cu siguranta n-o sa mai ai nevoie de analoage. Iar daca ai inceput sa indragesti ET, inseamna ca te indepartezi pas cu pas de ceea ce insemna miros urat, disconfort pentru cei din jur, gust groaznic dimineata, tuse, etc.
Eu am renuntat la analoage si de atunci ma bucur zilnic. Singurul gand este sa mai testez cate o aroma noua :D .
Ah, am uitat sa spun ce bine ma simt ca nu mai trebuie sa golesc/spal scrumiera!!! :lol:
Aburesc din 10.iul. 2011
Nu mai fumez din 10.iul.2011

Imagine
vickyro
Vaper

Mesajde AugustBurnsRed » Mar Aug 09, 2011 6:26 pm

Incearca vreo saptamana-doua sa nu mai tragi nici un fum din analoaga (la cata nicotina din e-lichid zici ca bagi...nici nu e vreun efort). Dupa astea 10-12 zile trage un fum din analoaga...Vorbim dupa...
AugustBurnsRed
Vaper

Mesajde iepurasii_visinii » Mar Aug 09, 2011 6:35 pm

bine ai venit pe forum !
nu este o tragedie daca ''SI'' vapezi....vei renunta singur la analoage daca nu renunti la ET :D
aburi densi si aromati
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde roserose » Mar Aug 09, 2011 7:46 pm

AugustBurnsRed are dreptate, incearca sa renunti de tot la tigari pentru cateva zile si mai vorbim dupa. Dupa o luna fara fumat am ajuns sa simt cand fumeaza vecinii prin bloc si inchid geamul pt. ca ma deranjeaza. :lol: Mai bine mai bagi un tank in plus. ;)
Si incearca un 510-t, mie nu-mi curge deloc.
Succes !
Imagine
roserose
Vaper

Mesajde iepurasii_visinii » Mar Aug 09, 2011 8:27 pm

daca vrei sa incerci un 510-T incearca si un 510-T LR :D
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde marius_78 » Mar Aug 09, 2011 10:09 pm

Wow ce de lume. Multumesc de primire. Evident ca scopul e sa ajung sa nu mai am treaba cu analoagele si voi reusi mai mult ca sigur daca tot m-am apucat. Cat despre atty-uri exact la 510-T SR/LR ma gandeam si eu sa fie urmatoarele, eventual poate ceva cartomizoare pt teren,dar mai trebuie sa le studiez sa ma lamuresc exact care si cum.
marius_78
Vaper

Mesajde johnnypetre » Mar Aug 09, 2011 10:46 pm

salut marius , si eu subscriu la idee ca trebuie sa lasi tigarile de tot macar 3 -4 zile la rand sa vezi apoi ce gust pot sa aiba , vei aprecia altfel tanku.si eu am ego t , este excelent ,de altfel aceeasi problema cu tine cand vine vorba de munca de teren. cateva sfaturi urmeaza: - cel mai simplu si la indemana , pune-l montat fiind nu culcat ci cumva sa stea in picioare , in borseta/ghiozdan/buzunar - cu cartusul in sus - asa curge cel mai rar,(apropo cursul se intampla de la socuri + caldura ca idee), nu din alte motive. - sa fie infiletat bine pe baterie, adica strans., si nemiscat dupa infigerea initiala dupa reincarcare - cu fantele aliniate. alta varianta este cum ai si spus cartmizoare pe teren, tank acasa/birou..iti recomand smoktech dual coil 1.5 LR - sunt excelente si tin, doar sa le mentii ude permanent. daca esti din brasov vezi la jonutz72 - johnsmoke - pt lichide si accesorii ,gasesti la topicul de reseleri pe forum - adresa si link, daca esti din bucuresti ai de unde alege. ai zis ca fumai kent lung , incearca un lichid dekang vg - ry4 , pute asemanator zic eu :D

te salut. aburi din pupa.
Nu mai fumez analoage din 20 iunie . Fost fumator de peste 3 pachete pe zi .
johnnypetre
Vaper Veteran

Mesajde marius_78 » Mar Aug 09, 2011 11:50 pm

@johnnypetre
Salut. De tinut l-am tinut oricum si cu cartusul in sus si in jos si culcat, curge oricum. Intr-adevar explicatia cred ca e cea data de tine, socuri +caldura, chiar si in masina daca il las fenomenul e acelasi. In rest il folosesc exact cum ai zis, bateria bine infiletata, cartusul cu fantele aliniate si fara rasuciri dupa ce a fost infipt, nu e nici o filosofie aici. Nu sunt din Brasov dar multumesc de recomandare, o sa am in vedere cartomizorul si lichidul recomandate.
marius_78
Vaper

Mesajde neluman » Mie Aug 10, 2011 12:03 am

bine ai venit
carto dual lr sau simplu lr sunt foarte bune...oricum cand ma plictisesc de ele tot la 510-t ma intorc...este piesa de rezistenta...si sa-l vezi la 5v...face vartej la lichid :)
comenzi@arome-tigarielectronice.ro
neluman@gmail.com, 0731357656
neluman
Reseller

Mesajde johnnypetre » Mie Aug 10, 2011 12:28 am

da subscriu ce spune nelu , dar sa fie lr-ul , 510 , am incercat si eu , mai ales cu arome de tabac , rupe , eu l-am incercat la 3.4 - ego t baterie "castrata", gatuita, imi pot doar imagina cum e la 5 v,(ca o paranteza , nelu cu ce bagi tu 5v, ceva homemade ? ca as fi curios sa vad cum e daca nu e greu de obtinut, parca mod nu ai din ce am citit - poti sa imi raspunzi pe pm sa nu stricam topicul). apropo marius sa incerci si dk tab tot vg si ala e cam de baza dupa ce te obisnuiesti cu gustul., iar tot ca un sfat valabil general pt toata lumea. daca aveti un lichid care nu va place, nu il puteti vapa , adaugati cateva picaturi de menta , il stinge perfect si macar nu il aruncati, menta da peste cap orice aroma si o face macar "vapabila".

sa va tina panzerele mai mult ca pe ala cu mustata va doresc. - al meu s-a sinucis dupa fix 3 saptamani , la stilul meu necontenit de vapare ma declar forte multumit.
Nu mai fumez analoage din 20 iunie . Fost fumator de peste 3 pachete pe zi .
johnnypetre
Vaper Veteran

Mesajde roserose » Mie Aug 10, 2011 10:49 am

johnnypetre scrie:apropo marius sa incerci si dk tab tot vg si ala e cam de baza dupa ce te obisnuiesti cu gustul.

Ca bine zici . :lol: La mine va ramane de baza in dulap multa vreme, nici macar ucis cu menta nu-i suport mirosul/gustul. Il folosesc amestecat in procent de 7% cu alte tutunuri, ca sa dea izul specific de mahoarca....aaaa...tigare. :D
Ca idee generala, incercati sa luati sticle cat mai mici cand e vorba de un lichid nou, pt. ca nu prea se potriveste socoteala din targ cu cea de acasa. ;)
Apoi exista doua variante:
- daca vrei sa vapezi in continuare, le iei pe alea care iti plac.
- daca vrei sa te lasi si de vapat, le iei pe cele mai odioase si tragi din ele cu indarjire, rezistand tentatiei de a prinde o tigare, mult mai buna/gustoasa in astfel de cazuri :lol:
Imagine
roserose
Vaper

Mesajde marius_78 » Mie Aug 10, 2011 5:32 pm

Azi am mai comandat un kit Smok 510T LR pt sotie, ei nu ii place eGO-T pt ca nu seamana cu o tigara clasica (se pare chestie imprortanta printre femei) , si inca ceva lichide, deocamdata iau doar de 10ml sa incerc cat mai multe si in caz ca nu imi plac sa nu fie pierderea prea mare. Defapt nu se pierd ca le folosesc in amestecuri dar oricum. Acum kiturile de start vor fi prezente, dupa ce se vor amortiza putin investitiile (in aprox 2 sapt sunt amortizate complet luand in calcul 2.5 pachete de analoage/zi cat fumam amindoi) voi largi stocurile de arome, atomizoare/cartomizoare, influentat de cele citite pe aici, probabil vor fi doar LR-uri, iar lichidele am sa le scad la "medium" cele "high" ma iau de cap in cele din urma pt ca aburesc destul de mult.
marius_78
Vaper

Mesajde roserose » Mie Aug 10, 2011 6:13 pm

Puteti incerca diferite concentratii de-a lungul zilei. Eu incep cu un amestec de 20mg (cam 0.7...1 ml ), apoi pana dupa-amiaza folosesc de 13-14, iar seara am ajuns sa prefer 9. Initial 18 nu mi-a fost de ajuns, a trebuit sa-mi iau 24.
Ca si sotia ta, la inceput am vrut baterii 510, dar mi-a trecut repede, pentru ca ma saturasem sa le tot incarc. :lol:
Imagine
roserose
Vaper

Mesajde Arnold12 » Mie Aug 10, 2011 6:38 pm

roserose scrie:
johnnypetre scrie:apropo marius sa incerci si dk tab tot vg si ala e cam de baza dupa ce te obisnuiesti cu gustul.

Ca bine zici . :lol: La mine va ramane de baza in dulap multa vreme, nici macar ucis cu menta nu-i suport mirosul/gustul. Il folosesc amestecat in procent de 7% cu alte tutunuri, ca sa dea izul specific de mahoarca....aaaa...tigare. :D

Incercati DK tab de la PA in concentratie 5%, garantat nu o sa mai treceti pe dekang. ;)
Imagine

Vapers-Dream
Arnold12
Reseller

Mesajde mirevaly » Mie Aug 10, 2011 7:07 pm

Ca si sotia ta, la inceput am vrut baterii 510, dar mi-a trecut repede, pentru ca ma saturasem sa le tot incarc. :lol:

Si eu la fel. :lol: Dar poate ulterior sa-si ia o baterie usb ego pentru acasa unde n-o vede nimeni :D
Imagine
Imagine
NU MAI FUMEZ DIN 25.03.2011
mirevaly
Vaper Veteran

Mesajde marius_78 » Mie Aug 10, 2011 10:30 pm

Probabil ca pe parcurs isi va schimba preferintele si preconceptiile, defapt sunt destul de sigur. Acum suntem inca novici in domeniu. Pe masura ce gama de hardware se va diversifica si vom incerca cat mai multe combinatii, cu siguranta ne vom forma preferinte personale atat in ceea ce priveste sculele cat si lichidele. Oricum ea lucreaza intr-un birou si cu un passtrough usb rezolva problema incarcarii, acum la inceput e si nevoia psihologica sa arate si sa se comporte ca o tigara clasica. Asta la ea, eu ma multumesc ca performantele ET-uli sa inlocuiasca cu succes analoagele.
marius_78
Vaper

Mesajde mirevaly » Joi Aug 11, 2011 12:12 am

Asa este si oricum scopul principal e sa ne tinem departe de analoage indiferent de forma et-ului.
Imagine
Imagine
NU MAI FUMEZ DIN 25.03.2011
mirevaly
Vaper Veteran

Mesajde marius_78 » Joi Aug 11, 2011 12:38 am

mirevaly scrie:Asa este si oricum scopul principal e sa ne tinem departe de analoage indiferent de forma et-ului.

Corect
marius_78
Vaper

Mesajde iepurasii_visinii » Joi Aug 11, 2011 2:56 am

marius_78 sa sti ca noile modele de baterii 510 de 280mAh sunt mai bune decat acelea vechi pe care majoritatea nu le avem la inima ! Ar putea incerca pt inceput un astfel de kit (cumparat sub forma de kit sau facut din componente)
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Următorul

Înapoi la Jurnal de "pufaitor"