Povestea mea nu e iesita din comun, asa ca n-o s-o scriu aici, decat scurt. Incercarea mea de a impresiona fetele din clasa, acu 10 ani, s-a terminat grav cu o dependenta pe care, cred eu, o sa o am pe viata.
Nu-mi spuneti ca nu e adevarat, am cunoscut oameni care s-au apucat, vorba aia cu mucii pe maneca, au ajuns 2 pachete de tigari, s-au lasat ani de zile si-apoi s-au apucat, la misto, la un chef sau un necaz, si-au ajuns in 2-3 zile de unde au plecat. Motive sunt destule: dupa sex, dupa masa, dupa efort fizic, inainte de efort fizic, in orice fel de pauza, stres, cand mergi la buda, in vana...........
Am zis ca n-o lungesc. Adevarul e ca e greu sa sintetizez drama personala cauzata de viciul acesta imputit. La mine nu fumeaza nimeni in familie. Intr-o seara, frate-meu care tine la mine mai mult ca la orice, evident cel mai afectat dintre toti de faptul ca eu fumez, mi-a spus ca, daca eu pot sa promit solemn, ca renunt la tigari, definitiv, de tot, se incalta, merge acasa la el si-mi aduce 800 de euro. Atat avea de-o parte, pentru zile negre. Erau mai toti din familie prezenti, s-au distrat, dar frate-meu vorbea serios. Omul a spus ca pentru el nu e cine stie ce si chiar ar vrea sa ma las.
Si-acum imi e ciuda cat de slab pot fi. Am refuzat, pentru ca stiu ca nu as fi putut sa ma tin de cuvant si treaba era foarte serioasa in clipa aceea.
Intr-o noapte, pe la ora 5 am plecat sa-mi cumpar tigari ca nu aveam somn, ploua pe-afara de rupea, mi-am dat seama ca nu mai sunt eu.
Cred ca nimeni nu citeste toata porcaria asta, pentru ca fiecare e preocupat de propria lui drama, dar nu am decat vreo doi prieteni cu care am putut vorbi treaba asta. Trebuia sa-mi golesc creierul, ca stau sa explodez.
La revelionul acesta am promis la toata lumea ca ma las. A doua zi, a fost ok, eram mahmur, dar pe seara a inceput sa fie greu, a doua zi, la cafea, m-am trezit fumand. Mi-era scarba de mine. nu stiu voi cum sunteti, dar mie mi s-a facut sila de mine:)
Am un happy end, sper ca filmul sa nu ajunga ca Prison Break, sa se tot lalaie finalul. La lucru, unde credeam ca ma asteapta incercarea nr 1, am gasit solutia. Un coleg a stat 5 zile fara tigara, am incercat-o si eu, am mai fumat de atunci 2 tigari in ziua aceea, 2 in cea de-a doua zi, si una in a 3-a zi. Ultima fumata m-a ametit de .... hai ca stiti povestea cu scarbosenia, deja chiar sunt sec.
Serios, nu vand tigari, nu am interese de niciun fel, nu m-a platit nimeni, nu m-a batut nimeni sa scriu toate astea.
Daca cineva vede randurile astea, chiar se poate. Azi a fost a 3-a +18X365 zile fara tutun (n-am spus nicotina).
Daca stiam de vapat, faceam pariul cu frate-miu si-l fentam cu acte-n regula. Glumesc
In final, o intrebare, vi se pare mult un tank si jumatate in 24 de ore? Concentratie medie? N-am gasit niciunde caqt fumeaza lumea! Voie buna