Need help please! Analoagele imi fac cu ochiul

Mesajde razvanalbu » Mar Feb 07, 2012 4:27 pm

Salut,

N-am mai scris de ceva timp deoarece cu parere de rau trebuie sa recunosc ca m-am reapucat de analoage... mai exact de vreo 1-2 luni, asta dupa ce trei luni am tras doar din digitala. Nu am stiut exact unde sa scriu despre problemele mele si sa ceri sfaturi asa ca m-am gandit ca asta e locul potrivit.

Problema mea cea mare este ca nu mai gasesc gustul care m-a facut sa rezist 3 luni pe digitala! Ma refer la DK-TAB!

Pe scurt, am investit super multi bani in peste 20 de lichide diferite in cateva luni doar, plus cartomizoare si atomizoare diferite. Iar acum nu imi place nici unul din ele!

Initial tot ce am luat a fost pe VG, deoarece PG-ul mi se parea groaznic de tare ca TH ca sa nu mai zic ca usuca limba si o saptamana nu am simtit gustul la nimic din cauza ca am tras o seara dintr-un heaven gifts pe PG. Problema la VG a fost aroma extrem de slaba la orice lichid, din cauza VG-ului care o indulceste si o estompeaza. Iar eu vroiam aroma!

De Craciun am fost la vapers si am luat un DKTAB PG 11 mg, sa vad cum se simte aroma. Acolo am tras dintr-un EGO-C cu DK-TAB (de 11 cred pe PG, dupa tarie). Mi s-a parut extraordinar!! Ei bine.... de atunci pana acum mi-am mai cumparat si un DKTAB de 18 pe PG... ambele extrem de nesatisfacatoare. Le-am combinat inclusiv cu un DKTAB 18 VG in diverse proportii si nimic.

Iar incercarile au fost pe cartomizoare GS 312-1 curatate foarte bine cu dry burn, cartomizoare noi-noutze, atomizoare conice de EGO-T LR si SR, toate curatate cu mare grija inainte. Nici unul din lichidele DKTAB pe PG sau combinatii cu VG nu aveau gustul a ceea ce am incercat la vapers!

Am mai incercat si rich-ul de 16 pe VG de la ecopure, si french mlb si nimic. Pur si simplu nimic nu ma atrage! Simt ca ma sui pe pereti, mai ales ca am si investit atat de multi bani pana acum.

Daca aveti ceva sfaturi, va rog frumos sa ma ajutati ca simt ca ma reapuc definitiv de analoage! De ce DKTAB-ul de la vapers nu are acelasi gust cu ce e la testare in showroom? Are un gust dulceag si nici vorba de gustul ala de nuci\alune pe care il avea in general.

Puteti sa imi recomandati vreun carto\atty va rog care sa nu necesite reumplere o data pe ora ca atty EGO-T conic, dar care sa redea cel mai bine aroma? M-am saturat de experimentat "pe neve". ca idee imi place GS 312-1 deoarece are autonomie de macar 4-5 ore dar nu stiu cum sta cu aroma din moment ce mi se pare compelt nesatisfacator acum.

Multumesc anticipat si va doresc aburi aromati tuturor!
razvanalbu
Vaper

Re: Need help please! Analoagele imi fac cu ochiul

Mesajde BogdanDumi » Mar Feb 07, 2012 4:41 pm

"Puteti sa imi recomandati vreun carto\atty va rog care sa nu necesite reumplere o data pe ora ca atty EGO-T conic, dar care sa redea cel mai bine aroma? M-am saturat de experimentat "pe neve". ca idee imi place GS 312-1 deoarece are autonomie de macar 4-5 ore dar nu stiu cum sta cu aroma din moment ce mi se pare compelt nesatisfacator acum."

Salut , poti incerca un dct 510 - 6ml
Showroom in Bucuresti !! Testeaza peste 50 de arome !! Strada Theodor Sperantia nr. 97

office@tigaraego.com / 0766.799.928
www.tigaraego.com
BogdanDumi
Reseller

Mesajde mautzumic » Mar Feb 07, 2012 5:29 pm

razvanalbu scrie:De ce DKTAB-ul de la vapers nu are acelasi gust cu ce e la testare in showroom? Are un gust dulceag si nici vorba de gustul ala de nuci\alune pe care il avea in general.

La showroom pe ce l-ai incercat?
razvanalbu scrie:Puteti sa imi recomandati vreun carto\atty va rog care sa nu necesite reumplere o data pe ora ca atty EGO-T conic, dar care sa redea cel mai bine aroma? M-am saturat de experimentat "pe neve". ca idee imi place GS 312-1 deoarece are autonomie de macar 4-5 ore dar nu stiu cum sta cu aroma din moment ce mi se pare compelt nesatisfacator acum.

Cu autonomie mare ai mai putea sa incerci http://vapers.ro/modare/1322-mod-510-dct-6ml.html desi habar n-am cum e la aroma. Mie GS 312 mi se pare satisfacator.
mautzumic
Vaper Veteran

Mesajde MihaiG » Mar Feb 07, 2012 6:43 pm

In primul rand gresesti in abordarea problemei. Ce te-a facut sa te apuci de ET ? Acuma vrei sa te reapuci de analoage numai pentru faptul ca nu mai gasesti o aroma ? Mi se pare de-a dreptul aiurea. Tot ce ai insirat mai sus nu mi se pare decat o scuza ca vei renunta la vapat si te vei reapuca de fumat ! Asadar trebuie sa incerci sa lucrezi la atitudinea ta fata de fumat si fata de vapat si sa te hotarasti. Daca te-ai hotarat DEFINITIV pentru ET, sfaturile mele ar fi urmatoarele:
1) Ia mai multe arome. Nu sta numai pe una singura. DK -tab -ul care ti-a placut in ultimele 2-3 zile, de exemplu, astazi nu-ti mai place. De ce? Papilele s-au obisnuit cu gustul si aromele nu mai sunt asa pregnante. De exemplu mie-mi place in momentul asta Yunyan-ul PG de la HG de 36 mg diluat cu VG 0mg (ajunge VG=PG si 18 mg nico/ml) Dar nu stau numai pe el. Mai bag si DK-tab si 5*5 si Camal si Dunhill si un mix de 12 arome :D
2) nu te arunca numai la cartomizoare ca este greu sa schimbi aroma! Nu vreau sa intru in discutii, dar eu prefer drip-ul atunci cand stau la birou si tank-ul in deplasari. In orice caz, revin la pct 1), cand plec la munca am cel putin 4 sticlute cu arome.
3) Simti ca aroma este slaba si parca si-a pierdut aia de nuci alune ? Nimic mai simplu. Ai identificat arome care-ti plac, faci comanda de aceste arome (sunt si de alune si de nuci si mix alune-nuci pe ivape de exemplu), si pui o picatura in sticla ta de e-lichid. Amesteci bine si gata. Nu-ti ajunge? mai pune o picatura si tot asa.
4) Evita locurile cu mult fum de tigara:
Cateva zile in urma era sa ma reapuc de fumat si asta din cauza ca am fost intr-un pub la un concert rock, unde s-a fumat in prosteala. Si era sa cer sa fumez 1-2 tigari numai pentru ca mi-am dat seama ca numai asa as putea suporta atmosfera. Insa nu am facut-o. Nu spun ca nu m-am putut bucura prea mult de concert, si am iesit afara la aer pentru ca ma sufocam. Mi-am zis atunci: imi bag picioarele in concertele live si pub-urile in care se fumeaza! Eu nu mai vreau sa fumez! Vapat-ul este MULT mai PLACUT !

Succes, capul sus si nu te mai gandi la cacatul ala de tigara ! (scuzati-ma cei care mai fumeaza inca, dar pute ingrozitor - pacat ca nu am constientizat asta decat dupa 29 de ani)
Imagine
MihaiG
Vaper

Mesajde razvanalbu » Mar Feb 07, 2012 8:08 pm

Mersi frumos de incurajari\raspunsuri. Am facut o comanda de DCT 510 6ml sa vad cum e.

Am fooarte multe arome si lichide, de diverse tarii, inclusiv baze cu si fara nicotina. Imi fac inclusiv diverse amestecuri. Dar ceea ce imi placea acum 1-2 luni nu mai imi place acum si nu inteleg de ce. De asemenea si taria in nicotina am tot crescut-o pana la 18 (inainte trageam doar lichid de 15-16 maxim), ma ustura, dar nu imi astampara pofta "de altceva".

Ca fapt divers inca trag din tigara electronica in fiecare seara cate 3 ml (cam vreo 6 ore pana ma culc). Dar nu imi vine sa o folosesc pe timpul zilei :(

Ca idee mi-am comandat acum niste DK-TAB de 18 PG (poate ala de l-am luat ultima data era 'stricat'), un DK 5*5 de 11 PG si un DK vata de zahar de 18 PG. Si mai multe cartomizoare vreo 7 :) Eu zic ca sigur nu e de vointa problema la mine din moment ce tot insist cu ET. Chiar vreau sa ma las de tigari!
razvanalbu
Vaper

Mesajde SamGold » Mar Feb 07, 2012 8:23 pm

razvanalbu scrie:Eu zic ca sigur nu e de vointa problema la mine din moment ce tot insist cu ET. Chiar vreau sa ma las de tigari!

Si atunci de la ce e...?O forta divina?
Zicala parca era nu vreau.. nu, nu pot...

...using Tapatalk.
A fost...si a trecut.
SamGold
Vaper Veteran

Mesajde MihaiG » Mar Feb 07, 2012 8:34 pm

Stai oleaca, cum zice moldoveanu' din mine. Adica tu abia acum cresti nicotina? :shock: Eu am inceput abia acum sa o scad! Am vapat numai 24 sau 36 mg/ml. Si am avut si eu lichide care nu mi-au placut. Le-am amestecat cu alte arome si, cele care nici asa nu ma satisfac, le-am pus la o parte pentru o posibila utilizare ulterioara (daca nu ajung la cos). Abia acum, dupa ce am vapat 2 luni (din care primele 3 saptamani in paralel cu analoagele), am inceput sa experimentez ceva de 18 mg, pe un lichid care imi place foarte mult (Yunyan). Lichidele home made au toate in jur de 25-26 mg/ml. Si nu stiu cat vapez pe zi. Totul este sa ma simt satisfacut. Cunostintele au remarcat insa ca nu mai stau cu "suzeta" non-stop in gura, ca la inceput, ca mai fac si pauze :D
Imagine
MihaiG
Vaper

Mesajde pisik » Mar Feb 07, 2012 8:47 pm

ti se schimba gustul, asta e clar. papilele tale gustative fac putin misto de tine. o schimbare radicala de genul asta am avut-o dupa 4 saptamani. adica ce imi placea foarte mult la inceput, acum nici nu mai suport. sunt convinsa ca vor mai fi...
pe de alta parte, incercand acelasi lichid pe diverse cartomizoare, am vazut cat de diferit e la gust. chiar pe acelasi model de carto mi s-a intamplat.
Daca mai bagi analoage, cauta variantele de carto si lichide care iti ofera TH maxim. din proprie experrienta...e mai greu daca le combini.
Se pare ca tu bagi analoage la servici, asa-i? E cam stresanta perioada, nu prea ai chef sa faci ce ai de lucru acolo...te ajuta sa amani lucrul si sa te foiesti cu o tigara in mana...
Ai doua variante: schimbi locul de munca sau incerci sa faci cu ET aceleasi gesturi pe care le faci cu analoaga. Deschizi geamul, te plimbi, bei cafea...pana cand creierul tau o inlocuieste - forma difera, gustul difera, gesturile, momentele care declanseaza pofta sunt aceleasi. Doar ca e bine sa folosesti o ET care NU seamana ca forma cu analoaga pentru ca te reintorci la fel de usor. Pacaleste-ti creierul cateva saptamani ...din comoditate in timp se schimba si gesturile (nu te mai duci in bucatarie sa vapezi, stai la TV de exemplu).
Ia si coloreaza un calendar cu numarul de zile in care NU ai dat bani pe analoage. Eventual coroborat cu amortizarea cheltuielilor pe ET, ca sa te motiveze sa nu mai arunci bani pe analoage.
Sau fa un tabel in excel in care imparti zilele pe ore si orele in parti mici egale, listeaza-l. Si colorezi fiecare 10 sau 15 minute in care nu ai bagat analoaga in gura. Tabelul il pastrezi la tine, oricat de mare ar fi, pana cand..... uiti ca ai de numarat minutele pana mai colorezi un patratel din tabel. Culoarea e la alegere :D Recomand verde.
vaping like there's no tomorrow...
pisik
Vaper

Mesajde razvanalbu » Mar Feb 07, 2012 10:25 pm

You guys are really supportive!!!!! Saru'mana mult pentru ajutor!

Recunosc ca nu am incercat niciodata mai mult de 18 mg... ma gandeam ca nu e fumabil deloc la 24 sau 36 :)
razvanalbu
Vaper

Mesajde cristi_C » Mar Feb 07, 2012 10:31 pm

sal
Dupa cum vezi suntem o comunitate unita si iti sarim in ajutor.
Dupa cum ti-a sugerat colegul Mihai nicotina mai multa, perseverenta, rabdare, ti-a zis cam tot ce era important. Daca renunti si la varianta asta vor mai trece cativa ani pana la o noua incercare.
Daca te ajuta cu ceva sa stii ca nici eu, dupa 6 luni nu am scapat de analoage, dar macar in loc de 30 de tigarete pe zi fumez acum intre 1-3/zi, in unele zile nu fumez, in unele saptamani nu fumez.Cand nu mai pot, mai fumez, dar nu renunt, altfel iarasi trec catava ani cu horcaiala si tot aici ajung. Unii din noi suntem cazuri mai dificile si ne dezbaram greu. Mai schimba sculele, eu am luat un mod si cu nicotina de 18 ma joc la voltaj, asa pot controla TH-ul. Incearca orice metoda numai nu renunta. Si pana la urma care-i problema daca nu-ti place o aroma, scopul e sa te lasi de fumat.E mai suportabil sa-ti displaca aroma comparativ cu sevrajul.
succes
cristi_C
Vaper

Mesajde mirevaly » Mar Feb 07, 2012 11:36 pm

Eu am prieteni care n-au putut sa se lase de fumat doar cu tank sau carto. Au adaugat la arsenal un 510LR la picatura si cand ajungeau acasa vapau la picatura. Aroma si TH cel mai bun cu lichide DK-tab si 5*5 si Camal de Dekang. La lucru intradevar mergeau cu tank sau carto(e incomod sa picuri). Si concentratia de nicotina e prea mica pentru inceput. De 11 am trecut dupa cateva luni. ;)
Cu aromele te mai obisnuiesti, de unele te plictisesti dar dupa un timp cand revi la ele ori sa-ti placa iarasi, asa ca punele bine.
Nu te lasa. Curaj si rabdare ca merita.
Imagine
Imagine
NU MAI FUMEZ DIN 25.03.2011
mirevaly
Vaper Veteran

Mesajde colandrino » Mar Feb 07, 2012 11:47 pm

Fa-le si tu cu ochiul lor si treci mai departe nonsalant.
Imagine
Mama te iubesc da' nu ca pe ReoMini.
colandrino
Vaper Veteran

Mesajde MihaiG » Mar Feb 07, 2012 11:48 pm

Si mai incearca ceva... Mi-am dat seama de lucrul asta incercand sa realizez cum de mi-a iesit atat de usor si repede... De fiecare data cand imi venea cheful sa fumez, vapam mai intai ceva tare cu aroma de tutun (cam 20-25 pufuri adanci), dupa care aprindeam tigara si incercam sa vad ce dracu' imi place la ea. Si o aruncam dupa maxim 4-5 fumuri: gust oribil comparativ cu ce vapasem, amareala, degetele miroseau imediat ca naiba... si, mai mult, mi se pareau extrem de slabe (Dunhill rosu lung 10mg gudron, 1mg nico, 10 mg CO). Si tot a durat 3 saptamani pana cand am zis ca nu are rost sa mai incerc sa nu ma despart :D.
Imagine
MihaiG
Vaper

Mesajde m m s » Mie Feb 08, 2012 1:28 am

Deci concluzia este clara:
1. mod cu voltaj variabil si un aty folosit la picatura (aici recomand DSE901) pentru acasa si birou (in fond conteaza mai mult cat de bine iti e tie decat comentariile de moment ale colegilor);
2. creste nicotina la 24. Foloseste-o alternativ cu 18, sau amestecuri cu 18;
3. schimba aroma la 2 ore.

Din experienta mea personala: la 5 zile dupa ce m-am apucat de vapat (18mg.) eram prin CORA si simteam ca parca trag aer. Nu-mi ajungea clar nicotina. In juma' de ora eram in bucataria unui amic si tragem din 24. Dupa 5 min. am ametit si m-am declarat multumita. Nu am putut cobori de la 24mg. decat atunci cand am trecut pe mod VV. Si am ajuns doar la 20mg. Acum (dupa noua luni de vapat), alternez 20 cu 18, cu 80% din timp in favoarea lui 20mg. Si? Care-i problema? Nici una, iti garantez. Iar analoagele sunt o amintire urata, dar vapatul este cea mai incantatoare minune!
Bafta si actioneaza!
Imagine
m m s
Reseller

Mesajde andrastm » Mie Feb 08, 2012 5:29 am

Ar trebui sa facem cei 12 pasi pentru renuntarea definitiva la analoage :D primul pas [AZI nu mai fumez, ABURESC] :lol: :lol: :lol:
Imagine
andrastm
Vaper

Mesajde laurentiubalaban » Mie Feb 08, 2012 8:47 am

Au trecut 4 luni de cand de cand nu am mai fumat.
Intr-o perioada destul de scurta am trecut prin toate incercarile despre care ai povestit. Nu mai gaseam gust, nu mai gaseam tarie, totul avea acelasi iz dulceag de glicerina. Eram cam disperat pentru ca nu stiam ce directie sa iau. De fapt singura optiune ar fi fost sa ma las de tot si sa ma apuc de mancat si de ingrasat. Inapoi la analoage nu ma mai intorc nici daca ma plateste cineva...
Norocul meu face ca locuiesc in acelasi oras cu scientist... he, he... cine nu are un scientist in orasul sau sa si-l cumpere. L-am cam batut la cap o perioada dar discutiile purtate mi-au adus multe foloase.
Ce fac acum ? In primul rand mi-am luat doua IMIST-uri montate pe doua moduri cu acumulatori 18650. Mi-am mai luat si cinci rezervoare suplimentare de IMIST. Imi fac singur lichidele cu baza VG - nici eu nu suport PG-ul. Le tin undeva in zona de 10 mg / ml. Dar... doua din cele sapte rezervoare sunt umplute cu baza de 36 mg / ml combinata cu putin lichid home & hand made by Scientist pentru aroma, he, he... cine nu-l are... sa si-l cumpere. Restul de cinci rezervoare sunt umplute cu posircile mele de 10 mg / ml, dar neaparat cu arome diferite. Ambele moduri sunt in stare de functionare permanenta, unul cu licoare de 36 si altul cu posircuta parfumata. Si procedez asa: toata ziua trilu-lilu aburesc din posircuta, mai scimb un rezervor cu o alta aroma, la, la, la si tot asa si apoi vine momentul, inevitabil si impredictibil al discutiilor cu seful sau cu nevasta ( nu sunt optionale si nici aleatoare. Sunt o certudine, difera doar localizarea temporala ). Ei si scoate baiatu' modu' cu 36 si trage cateva inhalari din el, se bucura de aroma fantastica si se ameteste cu nicotina de 36, i se calmeaza neuronii si-i lasa pe ceilalti sa urle in voia lor, de parca din urlete si nervi ar fi facuta viata noastra. Si apoi ma intorc la posircuta pana seara la culcare, dimineata incep cu alta aroma si merge treaba brici.
Concluzie: 2 IMIST-uri, 7 rezervoare cu arome diferite dintre care 2 cu nicotina zdravana, vreo 8 lichide home made cu arome diferite si... spor !
laurentiubalaban
Vaper

Mesajde colandrino » Mie Feb 08, 2012 12:24 pm

m m s scrie:Deci concluzia este clara:
1. mod cu voltaj variabil si un aty folosit la picatura (aici recomand DSE901) pentru acasa si birou (in fond conteaza mai mult cat de bine iti e tie decat comentariile de moment ale colegilor);

Aici sunt de acord. Din tot ce am incercat 901SR reda cel mai frumos aroma. Ca voltaj sweet spot-ul este undeva intre 3,7 si 4,2.

@razvanalbu
Pentru aroma bine redata si capacitatea rezervorului mare recomand un bottom feeder cu voltaj mai mare de 3,3 (fix sau variabil) si atty 901, adica ce folosesc eu, ReoMini. Rezervorul are 3 ml, acumulatorul da 3,7v. Nu arata dubios si-l poti tine oriunde, nu curge nici sa-l rogi.
Imagine
Mama te iubesc da' nu ca pe ReoMini.
colandrino
Vaper Veteran

Mesajde razvanalbu » Mie Feb 08, 2012 8:24 pm

Multumesc din nou tuturor care si-au impartasit experientele! Este minunat sa vezi ca nu esti singurul care se confrunta cu situatiile astea.

Am si un DSE 901 de la care pot sa ii fur atomizorul. Cu DSE901 am inceput acum 3 ani, dar fiind o piata mica de ET la inceput, nu aveam unde sa ma informez si nici de unde sa testez prea mult si ma lasasem pagubas.

Dar am revenit si o sa tot revin pana ma las de tigari!

Ca idee, m-au ajutat mult incurajarile voastre si azi in loc de un pachet jumate de tigari am bagat doar vreo 8-10 si in rest am tras DKTAB 18 PG :D . O sa fac o comanda neaparat sa incerc si pe 24 mg, acum ca am vazut ca nu moare nimeni din asta.... prost eu ca am crezut pana acum ca mai sus de 18mg devine ne-aburibila :oops:

Multumesc mult!
razvanalbu
Vaper

Mesajde MihaiG » Mie Feb 08, 2012 8:36 pm

Uite acum, citind randurile tale, trag un amestec VG-PG de 37 mg nico cu aroma 7 Leaves+Nuci+Ciocolata+Tiramisu, o minunatie :D
Imagine
MihaiG
Vaper

Mesajde cristi_C » Joi Feb 09, 2012 9:10 am

[quote="razvanalbu"]Multumesc din nou tuturor care si-au impartasit experientele! Este minunat sa vezi ca nu esti singurul care se confrunta cu situatiile astea.
am crezut pana acum ca mai sus de 18mg devine ne-aburibila :oops:

iei si o baza PG sau VG si daca ti se pare tare se poate dilua
cristi_C
Vaper

Următorul

Înapoi la Incepatori