Am tot citit acest topic si sunt din ce in ce mai nedumerita.
Intrebarea mea este: toate aceste precautii vis a vis de lichide home-made sunt ca sa nu se dezvolte in lichide germeni si bacterii. Ca ele sa ajunga in sticlute trebuie sa fie prin preajma, deci eu sunt oricum expus contaminarii, nu?(ca manipularea de catre mine a lichidelor produce contaminarea)
Pe urma wikipedia zice despre PG la un moment dat ca
"Studies conducted in 1942 by Dr. Oswald Hope Robertson of University of Chicago's Billings Hospital showed vaporized propylene glycol inhalation in laboratory mice may prevent pneumonia, influenza, and other respiratory diseases. Additional studies in monkeys and other animals were undertaken to determine long-term effects, especially the potential for accumulation in the lungs. After a few months of treatment, no ill effects were discovered"
Ceea ce nu inseamna prea mult,ca 1942 a fost demult, da' asa, ca chestie, cum verificam diverse informatii de pe internet?
Pe urma partea cu bucataria. Din cate stiu eu sunt bacterii, germeni si ce-or mai fi peste tot. Este imposibil sa nu intri in contact cu ele. Organismul are si metode de aparare, caci nici o igiena, oricat de drastica, nu te poate ferii de toate, tot timpul. S-ar putea sa fie o diferenta intr-adevar intre chestiile inhalate si chestiile ingerate dar nu stiu cat ar conta, si de aceea aleg sa fac ceea ce mi se pare mie corect si suficient.( adica daca nu stiu precis merg pe "educated guess" din ceea ce stiu) Nu vad de ce-as steriliza sticlutele daca nu sterilizez si mustiucele. Si pe urma farfuriile si paharele si tacamurile si servetelele si masa si toata incaperea si pe urma nu mai ies din casa ca ma contaminez. Undeva trebuie sa existe o limita, ca altfel ajungem la balamuc, si asta si-o traseaza fiecare.
Sper ca n-am suparat pe nimeni, asta e parerea mea proprie si personala.