E-lichidul sigur ?

Re: E-lichidul sigur ?

Mesajde valentines » Vin Sep 23, 2011 11:58 pm

Ce bine ar fi sa pot sa adorm pe la 12.
Daca descoperi secretul sa mi-l spui si mie.
Imagine
valentines
Vaper Veteran

Mesajde logical_alternative » Mie Oct 05, 2011 1:08 am

Eu de cand vapez am inceput sa vad in infrarosu :mrgreen:

Acu' serios nu cred ca vapatul scade imunitatea. Daca era asa se umplea forumu' de mucosi (a se citi raciti).

Cu respect
Imagine
logical_alternative
Vaper

Mesajde vickyro » Mie Oct 05, 2011 8:44 am

logical_alternative scrie:Eu de cand vapez am inceput sa vad in infrarosu :mrgreen:

Acu' serios nu cred ca vapatul scade imunitatea. Daca era asa se umplea forumu' de mucosi (a se citi raciti).

Cu respect

:D Nu pot decat sa rad cu pofta
Desigur, n-am devenit "mucoasa" din cauza ET...dar cu siguranta ma simt mult mai bine fata de perioada in care eram fumatoare!
Aburesc din 10.iul. 2011
Nu mai fumez din 10.iul.2011

Imagine
vickyro
Vaper

Mesajde mirceamircea » Mie Oct 05, 2011 10:54 am

Salut,

o sa râdeți dar eu chiar am o problemă de genul ăsta (mucozități) doar de la lichid VG, dar am trecut pe PG și totul e minunat :)
Imagine
mirceamircea
Vaper Veteran

Mesajde roserose » Mie Oct 05, 2011 11:07 am

Dar nu-i nimic de ras. Numai ca tine suna mai mult a reactie alergica/intoleranta si nu prea e acelasi lucru.
De la o aroma de scortisoara extrem de concentrata pe mine incepuse sa ma manance nasul, imediat ce o simteam.
Dupa ce am izolat-o vreo 2 saptamani mi-a trecut. Noroc ca n-a fost ceva permanent, imi place sa vapez din cand in cand cate o doza de scortisoara. :lol:
Imagine
roserose
Vaper

Mesajde mirceamircea » Mie Oct 05, 2011 11:16 am

roserose scrie: Numai ca tine suna mai mult a reactie alergica/intoleranta si nu prea e acelasi lucru. :lol:

Dap, cred ca-s alergic la orice aroma pe baza de VG ;)
Imagine
mirceamircea
Vaper Veteran

Mesajde mircea59 » Joi Dec 29, 2011 7:09 pm

am si eu o intrebare
ce efect are vg asupra glicemiei (diabet)
avind in vedere gustul cam dulceag
mircea59
Vaper

Mesajde SamGold » Joi Dec 29, 2011 7:17 pm

mircea59 scrie:am si eu o intrebare
ce efect are vg asupra glicemiei (diabet)
avind in vedere gustul cam dulceag

G L Y C E R I N
(also known as Glycerine, and Glycerol)
By Dr George Samra
An extract from Dr George Samra (2002),THE HYPOGLYCEMIC CONNECTION II, One Stop Allergies, Sydney. Australia Page 251.

"When given orally, glycerin is readily absorbed. It may be employed as a sweetening agent or vehicle in place of syrups. It may be used in diabetes and in Hypoglycemia Disease as a sweetener because its absorption and metabolism bypass the pancreas and insulin secretion. In this way it is able to act as a useful energy source in these diseases."

http://www.e-cigarette-forum.com/forum/ ... g-use.html
A fost...si a trecut.
SamGold
Vaper Veteran

Mesajde mircea59 » Joi Dec 29, 2011 7:34 pm

eu am diabet tip 2 deci ce sa inteleg ca am voie sa fumez et
mircea59
Vaper

Mesajde SamGold » Joi Dec 29, 2011 8:55 pm

mircea59 scrie:eu am diabet tip 2 deci ce sa inteleg ca am voie sa fumez et

Cel mai bine e sa ceri sfatul unui medic!
A fost...si a trecut.
SamGold
Vaper Veteran

Mesajde pisik » Lun Ian 30, 2012 9:52 pm

mrsorinel scrie:Vin si eu cu o teorie.
Teoria mea ar fi ca vapatul slabeste sistemul imunitar.....
De ce:
De cand vapez am racit de cel putin 5 ori si fiecare raceala urmata de gripa....
De vineri, 5 zile in urma, a inceput sa ma doara si urechile si dintii iar de la toata durerea asta si capul.
In trecut durerea asta trecea pana a dou-a zi daca puneam in ureche deoua-trei tigari aprinse sa traga "curentul" si apoi ma feream putin de acest "curent" si totul era in regula....
Mentionez ca am fost la dentist de 2 ori (Luni si Marti), deci nu e nici o problema acolo, si la medicul de familie sa imi consulte urechile si nici de acolo nu e problema (bineinteles ca medicul mi-a dat vre-o 5 feluri de pastile care sa le iau).

Mi s-a intamplat asta cand fumam analoage, dar fara vreo legatura cu tigarile. cu ocazia unei plombe mai serioase care necesita stift-uri (asa cred ca se cheama pivotii aia metalici mici), in loc de stift, m-am trezit cu un capat de freza rupt...arata la fel, le mai incurca omul....in viata mea nu am mai avut dureri de dinti, chiar daca faceam abces. sa vezi tu nevralgii de la bucata aia de freza (este alt aliaj fata de stift). si sa vezi investigatii...pana cand am gasit o alta persoana care suferise de acelasi lucru si am schimbat dentistul.
In afara de asta, la capitolul dinti...ei pot arata impecabil dar de fapt sa existe o infectie la nivel de gingie...iar daca problema e la un dinte de sus.....incurcate sunt caile de pe sub dinti ....daca studiezi un pic afectiunile posibile te sperii, mai bine nu...
Sau, de la atata curent indurat de-a lungul timpului, ai starnit o sinuzita, care nu inseamna doar o durere intre sprancene.
Incearca o prima varianta simpla. O analiza a sangelui pentru depistarea infectiilor. Te sfatuiesc sa o faci la un centru de donare sange ca in rest e jale. parca nu mai stie nimeni sa interpreteze o analiza de sange.
vaping like there's no tomorrow...
pisik
Vaper

Mesajde claus » Dum Feb 26, 2012 2:21 am

Salutare. E primul meu post pe acest forum, asa ca, in primul rand, bine v-am gasit. As vrea sa incep prin a comenta un pic afirmatia de mai jos:

sirPO scrie:... Iertati-ma, dar trebuie sa fi cu mintea dusa rau ca sa te apuci de fumat electronic, cand nu fumezi clasic....
.

Nu neg ca as fi dus cu capul, dar e posibil sa te apuci de vapat si din alte motive. Caz concret: m-am apucat de fumat in 1985 (dintr-o prostie, evident) si am tot bagat la greu pana in martie 2008, cand m-am simtit atat de imbacsit (sarisem de 2 pachete pe zi), incat am stins tigara si mi-am vazut de alte treburi. Tigara a stat stinsa pana prin februarie 2009, cand am recidivat pret de vreo 5 tigari, fumate fiecare mai putin de jumatate. Nu mi-au mai placut, asa ca am renuntat definitiv la ele. Pana anul asta, cand am cam inceput sa am pofte. Once a smoker, always a smoker, cum ar spune alte natii.

Desi eu ma consider deja nefumator, dupa 4 ani de pauza, cum spuneam, au inceput sa-mi revina poftele. Sunt hotarat sa nu mai bag tigara clasica-n gura, dar am zis ca-mi pot face damblaua cu o pufaiala electronica. Ocazional. Asa ca am achizitionat un Joyetech 510-T, cateva lichide si am inceput sa vapez subtirel, asa. FARA nicotina. Sunt dus cu capul? Poate, dar ma bucur ca n-am cazut in ispita "analoagelor".

Acum, revenind la subiect. Am tot cautat pe net diverse informatii despre e-lichid. Am citit si faimosul buletin de analiza al FDA http://www.fda.gov/downloads/Drugs/Scie ... 173250.pdf , in care am observat ca in lichidele fara nicotina testate acolo nu prea s-au gasit impuritati. Cei cu experienta si mai vechi cautatori de informatii despre fumatul electronic, ce parere aveti? Sunt lichidele 0 mg mai sigure? Nu am nici cea mai mica intentie sa trec la cele cu nicotina, deci ma intereseaza numai cele fara.

Tot legat de lichide: un nene destul de serios si mare fumator, pe care l-am intrebat daca a incercat e-tigara, mi-a spus ca are doi cunoscuti care au ajung la spital din cauza fumatului electronic in mai putin de 2 saptamani de practicat "sportul" asta. Din cauza lichidului. Nu stia exact de ce au ajuns acolo, dar ceva legat de sange si ceva globule lipsa (nu stiu de care). Ati auzit de cazuri asemanatoare, in care vapatul sa fi influentat compozitia sangelui sau sa fi cauzat alte probleme de sanatate?

Cam atat pentru primul post. Multumesc anticipat pentru raspunsuri si, inca o data, bine v-am gasit.
Imagine
claus

Mesajde paul_damian » Dum Feb 26, 2012 11:13 am

De auzit n-am auzit, dar pot sa-ti spun propria-mi experienta: de mai bine de un an umblu prin spitale o data la cateva luni (nu pe partea de plamani ci pe digestie). Analoagele le-am lasat din mai. Si cum la internari ti se fac analize fara sa intrebi, pot sa spun ca analizele de sange mi-au iesit bine si cat am fumat, si de cand vapez - de fapt nici o diferenta.
paul_damian
Vaper

Mesajde Radon » Dum Feb 26, 2012 9:40 pm

claus scrie:Nu neg ca as fi dus cu capul, dar e posibil sa te apuci de vapat si din alte motive.

Ma raliez acestei afirmatii, sunt unul dintre cei care s-au apucat de vapat dupa ce au renuntat la analoage. La mine a trecut aproape un an de cand nu am mai tras analoage (cu foarte rare scapari, la cate o bauta, dar nu cred ca am adunat intr-un an mai mult de un pachet). Nu am fost niciodata un fumator inrait, fumam mai mult de plictiseala, din spirit de solidaritate fata de anturaj sau ca mergea tigara la pilangeala. De-a lungul anilor am tot redus taria analoagelor, asa incat cand m-am "lasat" fumam de vreo 2 ani ultrasupermegalight, cautam ce se gasea cel mai slab pe piata. Mai pufaiam cate o narghilea, o data la 2-3 luni, dar operatiunile pe care le comporta prepararea si mai apoi curatarea narghilelei ma faceau s-o folosesc extrem de rar.
Si intr-o buna zi, fara a simti vreo nevoie speciala ci doar curiozitate, m-am dat la electronice. Mi-am zis in sinea mea "daca tot te scapa la cate una, de ce sa nu incerci macar ceva nou?" Si asta am facut, acum pufai zilnic, fara insa a depasi ca si concentratie 6mg/ml iar ca si cantitate zilnica - 2 carto umplute dimineata ma tin pana seara. Cateodata imi ajunge doar unul, depinde si de chef, si de timpul disponibil. Fiind unul dintre cei dusi cu mintea, nefumator fiind de un an, cand m-am apucat de vapat am incercat la inceput cu lichide 0mg/ml. Dar parca pana si pentru gustul meu sunt prea light. Si vorbesc aici despre TH, nu despre "setea" de nicotina. Cu asta n-am avut niciodata probleme sau nevoi. Asa ca acum am in casa lichide "0" si "6", pe care le aburesc ca atare sau in diverse combinatii. Imi place la nebunie sa amestec lichidele, acum spre exemplu pufai un amestec de Cuban Supreme si Green Tea.
Efecte secundare? Mi-e mult mai sete ca inainte, asa ca am ajuns sa beau minim cei 2l de lichid pe zi, cantitate recomandata pentru orice om sanatos, fumator, aburitor sau nu.
Imagine
Radon
Vaper

Mesajde mariandex » Lun Feb 27, 2012 1:27 am

Salut , nu am mai scris pe aici de ceva vreme , dar ideea care se referea la intrebarea " ... Iertati-ma, dar trebuie sa fi cu mintea dusa rau ca sa te apuci de fumat electronic, cand nu fumezi clasic.... " nu se refera la cei care au fumat pentru ca un fost fumator are " microbu in singe " cum se spune , indiferent de perioada in care nu a fumat , sirPO se referea la cei care nu au fumat nici o data in viata lor pentru ca ei nici macar nu au idee ce inseamna placerea fumatului la o cafea , o bauta sau de plictiseala , ei doar simt fumul dizgratios pe care acuma asa il percepem si noi astia vaporeni :D .

HAPPY VAPING !
Imagine
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica : nu merge nimic si nu stiu de ce . :D
mariandex
Vaper Veteran

Mesajde kshkval » Lun Feb 27, 2012 12:37 pm

......se referea la cei care nu au fumat nici o data in viata lor pentru ca ei nici macar nu au idee ce inseamna placerea fumatului la o cafea , o bauta sau de plictiseala , ei doar simt fumul dizgratios pe care acuma asa il percepem si noi astia vaporeni

De exemplu, un coleg de munca care a stat printre noi fumatorii cativa ani , fara sa ceara un fum. Dupa ce am trecut cativa la ET , colegul nostru ne termina lichidul de 18 tuturor...trage din ele precum bebelusul din sanul mamei . Doar cand ne intalnim, nu si-a cumparat ;)
Eu zic ca mai dusi cu capul suntem noi ca-i dam, decat el ca pofteste la bunatati.
Imagine
kshkval
Vaper Veteran

Mesajde danezu » Vin Mar 02, 2012 4:02 pm

In 20 de zile de vapat la greu, de ma ustura limba, nu am avut nici o reactie, sper sa nu apara nici in timp!

Bafta!
Imagine
danezu
Vaper

Mesajde bob808 » Mie Mar 14, 2012 2:14 pm

Si eu incepator in ale ET, m-am lasat de fumat analoage acum vreo saptamana dupa ce-am fumat 8-9 ani (cu o pauza de-o luna candva pe la jumate). M-am lasat fiindca am inceput sa pun in balanta avantajele si dezavantajele fumatului clasic. Cand am ajuns si la bani, solutia a fost simpla. Da, a fost greu primele zile. Da, cea mai buna varianta sa te lasi de fumat este sa strangi din dinti si sa astepti sa treaca timpul mai repede. Pana la urma este si un exercitiu bun de vointa...nu? In toata saptamana asta mai bagam cate o tigara odata la 2 zile asa, nu de altceva dar nu vroiam sa creez din tigara un fruct interzis ca sa stau mereu cu stresul asta. Nu mi-am interzis-o, pur si simplu am ales sa nu mai fumez in exces, adica mai mult de 1 tigara odata la 2-3 zile. Oricum dupa saptamana asta am realizat ca problema cea mai mare era cu dependentza psihica, cea fizica o depasisem deja, sau ma rog, o puteam controla usor. Plus ca imi era foarte evident ca-mi place sa am ceva de facut la o cafea sau intr-o pauza ... Si asa mi s-a parut o idee foarte buna sa incerc tigarea electronica. Mi-am luat un eGo-C dupa o scurta analiza a ultimelor aparate si sunt foarte multumit. Daca sunt sigur ca este sigur? Nu, dar stiu ca ma simt mult mai bine ca inainte. Sunt un mic porc ( :)) ) de guineea? Da...intr-o oarecare masura. Cu totii suntem, cei care fumam ET, poate cu niste perspective nu asa sumbre, dar pana la urma timpul are un impact major in orice tehnologie aparuta. Se descopera lucruri noi mereu in orice domeniu. La prima vedere pare sigur, sau ma rog, mai sigur decat o tigara clasica. Banuiesc ca cel mai sigur ar fi sa vapam VG pur 100%. Dar cum nici-unul dintre noi nu ne putem abtine sa nu mancam mai piperat, sa nu cumparam o Cola de pofta, la fel ne face placere sa incercam diverse arome. Nu cred ca este o tehnologie extraterestra menita sa ne rada pe toti prin vapare, daca era ceva major si important se descoperea pana acum. Ce mai avem de aflat este efectul pe termen lung al vapatului. Cel mai sanatos ar fi sa nu fumezi deloc, evident! La fel cu orice alt viciu, in exces totul strica. Oricum ideea principala este sa te desparti de tot de tigara clasica. Cel mai bizar lucru mi se pare ca tigarile nu sunt interzise inca. Studii foarte clare si aprofundate sunt facute de zeci de ani, este foarte clar si evident cat de mult rau provoaca tutunul la nivel de masa si este acceptat si promovat de toate tzoapele prin benzinarii care te amagesc cu brichete cadou. Imi par dealeri de heroina imbracati mai elegant. Este stupid ca s-a interzis ET in anumite tari pe motiv ca poate indemna pe cineva la fumat, dar fumatul este acceptat fara nici-o problema. WTF???
Imagine
bob808

Mesajde mirceamircea » Mie Mar 14, 2012 4:35 pm

bob808 scrie:,,,. Este stupid ca s-a interzis ET in anumite tari pe motiv ca poate indemna pe cineva la fumat, dar fumatul este acceptat fara nici-o problema. WTF???

Asta trebuie cu bold, adică așa:

Este stupid ca s-a interzis ET in anumite tari pe motiv ca poate indemna pe cineva la fumat, dar fumatul este acceptat fara nici-o problema
Imagine
mirceamircea
Vaper Veteran

Mesajde Lizicat » Joi Mar 15, 2012 1:59 am

[quote="bob808"]... Banuiesc ca cel mai sigur ar fi sa vapam VG pur 100%... quote]
De ce? Doar pt. ca suna mai bine? Si VG si PG sunt produse de sinteza defapt.
Cuvantul "vegetala" crezi care legatura cu vre-un extras natural? In nici un caz. Preturile ar fi prohibitive.
Imagine
Lizicat
Reseller

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Incepatori