Incepator Ego-C / Intrebari

Incepator Ego-C / Intrebari

Mesajde DarkBeats » Joi Ian 12, 2012 1:56 pm

Dupa primele mele 24 de ore de vapat am deja cateva intrebari in legatura in principal cu Ego-C (am rasfoit ore intregi forumul dar se pare ca nu sunt destule info pentru Ego-C inca, sau nu am stiut eu sa le gasesc), va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri la urmatoare intrebari (multumesc cu aceasta ocazie si celor ce mi-au raspuns la cafenea-f104/incepator-cer-pareri-t1829.html )

1. gasesc undeva un ghid de folosire mai detaliat pentru Ego-C ? Cel din manual nu prea este cuprinzator.

2. ieri dupa ce am cumparat kitul, unul din baietii de la vapers mi l-a asamblat si mi-a zis pe scurt ce trebuie facut. Toate bune am plecat bucuros si am vapat bucuros mai toata ziua. Spre seara cand am ajuns acasa a inceput sa imi intre lichid in gura prin gaura pe unde vine aburul. Ce s-a intamplat oare?

3. ce operatiuni trebuiesc facute la reincarea cu lichid?

4. cand se schimba cartusele?

5. cand se schimba pastila?

6. cand si mai ales cum se curata atomizorul?

7. care este cea mai buna procedura de 'tras' ? (eu de ex apas, trag 2 sec, dau drumu la buton pana sa termin de tras)

Sper sa nu supar, cu toate ca stiu ca unele dintre intrebari sunt tampe. :)

*nu caut (inca) chesti foarte avansate (modari, ultracuratari, etc).
*orice alte sfaturi legate de ego-c, va rog.

Multzam anticipat.

Alex
Imagine
Joyetech Ego-C
DarkBeats
Vaper

Re: Incepator Ego-C / Intrebari

Mesajde sanitarium » Joi Ian 12, 2012 2:58 pm

noroci si bine ai venit, oita ratacita :D

si eu sunt aburitor tot de ego-c, asa ca am sa incerc eu sa raspund in mare parte la nedumeririle tale.

1. ghid detaliat de folosire nu cred sa existe, doar sa te inspiri din posturile de pe aici
2. ai tras prea tare din tigara si s-a supraalimentat, ai inundat atomizorul, iar lichidul ti-a ajuns in gura prin canalele exterioare ale cartusului
3. scos cartusul, desfacut capacelul de plastic sau silicon, picurat direct cu sticluta, cam 3 sferturi, pus capacelul si introdus cartusul la loc
4. cartusul te poate tine si un an, daca nu-l mesteci, cu conditia sa-i schimbi capacelul de 2 sau 3 ori pe luna, altfel, nu mai e destul de etansat unde intra cuiul si o sa-ti curga lichid pe langa
5. pastila de ego-c inca-i noua, nu a fost testata pe o perioada foarte mare, dar din cate am putut observa, este destul de rezistenta. eu o folosesc pe a mea de 3 saptamani si e ca noua. (ce-i drept ii fac si cate un dry burn pe zi)
6. cand simti ca aroma e slaba, nu ai th si nu mai scoti aburi densi, atunci e timpul sa cureti pastila. se scoate cuiul cu fitil de pe ea, fitilul din cui, si toate 3 elementele se pun sub jet de apa. apoi pastila fara cui se monteaza in suport, apoi pe baterie si se activeaza butonul bateriei in reprize succesive de cateva secunde, pana vezi ca rezistenta se inroseste foarte repede. apoi montezi fitilul in cui (preferabil ar fi sa schimbi si fitilul cu unul nou, cu sfoara silica de pe vapers), cuiul inapoi pe pastiluta, et voila!
7. la sistemul tank, nu se trage nervos, ca din analoaga, deoarece rezistenta nu are timp sa se aprinda, lichidul nu va fi ars si vei inunda jucaria (cum probabil ai facut tu). in mod ideal, se apasa butonul inainte cu o secunda si se trage usor din ea timp de 3-4-5 secunde, in functie de nevoile tale

asta a fost asa, scurt si la obiect, daca mai ai intrebari, nu fi timid :D
Imagine
sanitarium
Vaper Veteran

Mesajde DarkBeats » Joi Ian 12, 2012 3:07 pm

super, ms frumos, banuiam ca am tras ca bou` :)

intrebari suplimentare :

2a) daca l-am inundat ce fac? eu am desfacut tot si am sters cu servetele cat am putut. faza e ca in mustiuc sau cum ii zice, e o portiune mica jos de tot unde daca intra iese greu. eu l-am scos si am tras din el nebuneste ca sa iasa fortat ce e acolo.
2b) daca inghit lichid are ceva? ieri eram la metrou si mi-a fost rusine sa scuip :D
3a) daca schimb lichidul, nu trebuie sa fie curat cumva atomizorul ? cum ?
Imagine
Joyetech Ego-C
DarkBeats
Vaper

Mesajde sanitarium » Joi Ian 12, 2012 3:13 pm

2a) da, trebuie desfacut tot si sters cu servetele, sau spalat. cred ca te referi la partea superioara a cartusului. vezi ca acolo ai 2 capacele care se pot scoate f usor cu un ac. le scoti si bagi cartusul la o baita
2b) nicotina consumata in alt fel decat inhalata, poate fi fatala, deci socoteala fa-o singur :D
3a) schimbarea de la o aroma la alta se face mult mai rapid la ego-c (deoarece nu mai exista sita aceea de metal care infasura pastila si retinea lichid, ca la ego-t). totusi, ca sa fii mai sigur, da-i un dry burn (adica pasul 6)
Imagine
sanitarium
Vaper Veteran

Mesajde MihaiG » Joi Ian 12, 2012 7:22 pm

Vezi si pe incepatori-f74/tutoriale-t1723.html cum se intretine Ego-C.
In ceea ce ma priveste, si eu am "luat lichid la masea",:D asa ca nu-ti fa probleme.
Imagine
MihaiG
Vaper

Mesajde DarkBeats » Joi Ian 12, 2012 7:44 pm

am vazut alea, tuturialul lui stefan de acolo este pt ego-t. sper sa vina repede si unul de ego-c. :)
Imagine
Joyetech Ego-C
DarkBeats
Vaper

Mesajde MihaiG » Joi Ian 12, 2012 8:06 pm

Of, de ce nu se uita unii oameni si mai jos .... :D Vezi ca ai mai multe. Este tutorialul lui Maddoc mai jos special pentru Ego-C
Imagine
MihaiG
Vaper

Mesajde DarkBeats » Joi Ian 12, 2012 8:07 pm

:oops: :roll:
Imagine
Joyetech Ego-C
DarkBeats
Vaper

Mesajde mautzumic » Vin Ian 13, 2012 12:38 pm

sanitarium scrie:2b) nicotina consumata in alt fel decat inhalata, poate fi fatala, deci socoteala fa-o singur

Nicotina ingerata e distrusa in stomac. O parte din ea se absoarbe prin mucoasa bucala. La cantitatea de care vorbim si fiind un lichid diluat pentru vapat (cu un procent de nicotina minuscul) nu are absolut nici un efect, mai ales in cazul unui fumator (organismul e obisnuit cu nicotina)
Exista de exemplu gume de mestecat cu nicotina care nu se inhaleaza si nu sunt fatale.
Exista plasturi cu nicotina, care nici aia nu se inhaleaza.
Exista si tutun de mestecat, si nici ala nu-i fatal.
Poate fi fatala insa inhalarea de aburi de nicotina pura. :mrgreen:
Conteaza cantitatea de nicotina absorbita/kg corp si capacitatea organismului de a o metaboliza
Asa ca nu mai speriati incepatorii cu concluzii nedocumentate. Daca aveti dubii dati si voi un search (macar aici pe forum, ca s-a mai discutat despre nicotina)sau mai bine nu spuneti nimic decat zvonuri d'astea alarmiste.
mautzumic
Vaper Veteran

Mesajde sanitarium » Vin Ian 13, 2012 4:54 pm

intr-adevar nicotina din lichidele noastre este foarte diluata, totusi nu cred ca dupa o baie in e-lichid, sau dupa sorbirea unei sticlute de e-lichid am mai fi intregi
'nicotina in stare pura este o otrava foarte puternica, o doza de 5mg de nicotina fiind suficienta pentru a omori un caine in cateva clipe prin paralizia nervilor motori, iar una de 60mg este la fel de eficienta pentru om. Nicotina este un toxic puternic pentru insecte şi serveşte ca insecticid în agricultură.'
Imagine
sanitarium
Vaper Veteran

Mesajde valioglu » Vin Ian 13, 2012 10:52 pm

Revenind la initiator, cred ca ai infiletat prea tare suportul atomizorului pe baterie, ceea ce obtureaza traseul aerului si e posibil sa determine inundarea acestuia.
valioglu
Vaper Veteran

Mesajde DarkBeats » Sâm Ian 14, 2012 11:05 am

cel mai probabil am tras eu ca nebunu` :) m-am reglat acum, totul ok.

O noua intrebare:

8. setea asta nebuna a aparut de la electronica sau de la disparitia analoagelor ?
9. acum ceva ani m-am lasat pentru vreo 6 luni de analoage. dupa vreo 2 sapt s-a intamplat acel fenomen de 'revenire' a mirosului, gustului, poftei de mancare. oare se intampla asta si in cazul trecerii la electronica ? sau o reformulare, gudronul din analoage e 100% responsabil de lucrurile negative, sau are si nicotina partea ei ?

Si ca statistici, pana acum trag 2 cartuse si o baterie de 650 pe zi.
Imagine
Joyetech Ego-C
DarkBeats
Vaper

Mesajde colandrino » Sâm Ian 14, 2012 11:19 am

8. Vapatul deshidrateaza. Bea multe lichide.
9. Iti vor reveni gustul si mirosul la aprox 3 zile de vapat exclusiv. Si vor ramane.
Imagine
Mama te iubesc da' nu ca pe ReoMini.
colandrino
Vaper Veteran

Mesajde sanitarium » Sâm Ian 14, 2012 11:27 am

setea vine de la e-lichid, nu stiu exact ce si cum. revenirea simturilor si a poftei de mancare se datoreaza exclusiv lipsei gudronului si a celorlalte substante toxice din analoaga.
2 ml pe zi cred ca este mediu spre minim. si eu tot atat vapez.
Imagine
sanitarium
Vaper Veteran

Mesajde DarkBeats » Sâm Ian 14, 2012 11:37 am

nu prea trag lunga, cam asa imi e de ajuns DK-Tab. Am si un Juicy Peach din care am fumat doar un cartus. Oare depinde si de lichid cat tragi ?
Imagine
Joyetech Ego-C
DarkBeats
Vaper

Mesajde sanitarium » Sâm Ian 14, 2012 8:18 pm

cu cât e concentrația de nicotină mai mare, cu atât vapezi mai puțin
Imagine
sanitarium
Vaper Veteran

Mesajde dan1978 » Sâm Ian 14, 2012 8:22 pm

sanitarium scrie:cu cât e concentrația de nicotină mai mare, cu atât vapezi mai puțin

Nu e neaparat adevarat.In cazul meu,am schimbat de la 24mg la 18 mg si vapez la fel de mult.
Imagine
dan1978
Vaper Veteran

Mesajde sanitarium » Sâm Ian 14, 2012 8:28 pm

e o regulă generală și logică, că tu ești o excepție, sau vrei sa-ți reduci alimentarea cu nicotină, asta-i altceva.
Imagine
sanitarium
Vaper Veteran

Mesajde dan1978 » Sâm Ian 14, 2012 8:45 pm

sanitarium scrie:e o regulă generală și logică, că tu ești o excepție, sau vrei sa-ți reduci alimentarea cu nicotină, asta-i altceva.

Nu ca sunt o exceptie(nu fii sarcastic) dar chiar imi place sa vapez,asa ca ce rost sa reduc cantitatea.
Imagine
dan1978
Vaper Veteran

Mesajde sanitarium » Sâm Ian 14, 2012 9:01 pm

organismul are limita lui de nicotină, nu o poți depăși, de unde rezultă că un lichid de concentrație mare nu poate fi consumat în aceleași proporții ca unul de concentrație mai mică
Imagine
sanitarium
Vaper Veteran

Următorul

Înapoi la Incepatori