Incepator Ego-C / Intrebari

Re: Incepator Ego-C / Intrebari

Mesajde danny d » Lun Feb 20, 2012 3:05 pm

Galgaitul e o chestie enervanta care se termina de obicei cu lichid in gura. Se intampla cind e inundat atomizorul si uneori se rezolva prin impingerea fitilului cu 1-2 mm spre cartus. Deasemenea vei observa ca, in cazul supraalimentarii, scade cantitatea de abur. Daca nu galgaie ci doar pacane e posibil sa fie un pic subalimentat (ar trebui sa simti gust de ars la o vapare mai legata) si atunci fitilul trebuie impins 1-2 mm catre rezistenta.
Imagine
danny d
Vaper

Mesajde walle » Lun Feb 20, 2012 3:16 pm

Eu nu am umblat deloc la fitil. Pt. mine totul a fost din forţa de sucţiune. Am inceput din prima cu EGO-C, sistem tank nerecomandat incepătorilor cum scria pe aici. Nu am avut niciodata "inundaţii" doar gust de ars mai la început deoarece umpleam cartuşul prea mult. Incearcă sa tragi mai uşor, cu o forţa de sucţiune mai mică şi mai prelung. Eu folosesc lichid 100% VG şi e puţin mai dens decât lichidul PG şi se poate cu lichid PG să fie mai uşor de inundat.
Cu sfârâitul nu ştiu. Poate e subalimentat dar în cazul ăsta dă gust de ars şi te ustură în gât.
Dacă funcţionează bine, eGo-C-ul trebuie să şuiere când tragi din ea (se aude dacă e linişte un şuierat) sau cel puţin al meu aşa face.
Imagine
eGo-C LR
walle
Vaper

Mesajde comiflor » Mie Feb 22, 2012 12:14 am

Si cand schimbam...daca schimbam fitilul...are cineva un etalon pt cat de lung trebuie lasat fitilul de lung inspre rezistenta??? Ca nu as vrea sa umblu la fitil, de "n" ori pana ajung sa il reglez cum trebuie. Ma poate ajuta cineva??? O perioada de timp recomandata la care sa schimbam fitilul exista???
Imagine
comiflor
Vaper

Mesajde Ciuchi » Mie Feb 22, 2012 5:39 am

comiflor scrie:Si cand schimbam...daca schimbam fitilul...are cineva un etalon pt cat de lung trebuie lasat fitilul de lung inspre rezistenta??? Ca nu as vrea sa umblu la fitil, de "n" ori pana ajung sa il reglez cum trebuie. Ma poate ajuta cineva??? O perioada de timp recomandata la care sa schimbam fitilul exista???

Eu il las cam 1mm si am observat ca nu mai e nevoie sa-l tot "plimb".
Imagine
Ciuchi
Vaper

Mesajde comiflor » Joi Feb 23, 2012 7:32 pm

Am reusit si eu sa schimb un fitil de Ego-C...si pot sa zic ca-s foarte multumit. Cred ca am nimerit-o din prima:D:P. Dar pt cultura mea generala...fitilul tre sa stea deasupra rezistentei?? sau sa o imprejmuiasca???
Imagine
comiflor
Vaper

Mesajde Ciuchi » Vin Feb 24, 2012 4:15 am

comiflor scrie:fitilul tre sa stea deasupra rezistentei?? sau sa o imprejmuiasca???

Deasupra/pe rezistenta.
Imagine
Ciuchi
Vaper

Mesajde comiflor » Vin Feb 24, 2012 11:33 am

Am schimbat si eu fitilul la o pastila....toate bune si frumoase, numai ca atunci cnad vapez mai lung imi da gust de ars. Daca vapez scurt e ok. Intrebarea mea e: cum trebuie sa deplasez fitilul? Inspre cartus sau inspre rezistenta?
Imagine
comiflor
Vaper

Mesajde Spakko » Vin Feb 24, 2012 11:35 am

Inspre rezistenta. Il impingi putin, o iei din aproape in aproape.
Imagine
Imagine
Spakko
Vaper Veteran

Mesajde mariansro » Joi Mar 08, 2012 5:03 pm

buna ziua.
incepator, de 2 saptamani. pana acum am avut 2 giantomizoare- niste porcarii.
acum am 2 atomizoare. unul pe care scrie ego t probabil ceva clona de la un resseler si un ego-c luat de la vapers azi.

problema e ca dispare lichidul din cartus ff repede.aproximativ 20 fumuri. la ego c gasesc lichid mult pe pastila.
ce e defect? cartusele? am 3 din care unu cu capacel de silicon.toate cumparate de la resseler din kauf.e din cauza cartusului care nu sta lipit de pastila?sau?

multumesc de raspunsuri.
mariansro

Mesajde DarkBeats » Joi Mar 08, 2012 9:22 pm

un raspuns rapid referitor la ego-c ar fii ca tragi prea tare si se inunda. din e-cig nu se trage ca din tigara caruia ii trebuie ardere fortata de oxigen, la e-cig tragi doar cat sa faci aburul din atomizor sa vina spre tine, nu trebuie sa ii faci presiune mare, altfel lichidul iese pe gaurile de aerisire.

eu si dupa 3 sapt cand nu eram atent (mai ales la baut) inundam pastilele in bucurie.

userii mai experimentati poate dau o alta explicatie.
Imagine
Joyetech Ego-C
DarkBeats
Vaper

Mesajde alexgogo » Vin Mar 09, 2012 4:48 am

OK, cand bolboroseste = lichid prea mult in pastila.

Cand sfaraie rau si pocneste = lichid prea putin.

Cand sfaraie usor, este ok.

Apropo, al meu este foarte zgomotos, adica fluiera rau, mai ales pe moduri...
alexgogo
Vaper Veteran

Mesajde mariansro » Vin Mar 09, 2012 10:37 am

in pastila nu e mult lichid ( daca trag fara cartus dupa 2 fumuri apare gust de ars)
pe langa pastila este lichid la greu. cartus nou spart cu pastila de la ego-c.
la atomizorul ego-t nu patesc asa.
mariansro

Mesajde sanitarium » Vin Mar 09, 2012 12:01 pm

căpăcelul trebuie să fie etanș pe cui. ai încercat și cu căpăcelul de silicon?
Imagine
sanitarium
Vaper Veteran

Mesajde mariansro » Vin Mar 09, 2012 12:59 pm

am incercat si cu capacel de plastic si de silicon.
plus cartus nou capacel silicon spart cu ego c
mariansro

Mesajde rica007 » Vin Mar 09, 2012 2:47 pm

eu zic sa tragi mai incet si prelung,nu cred ca e vina capacelului
am inundat-o si eu si am vazut ca se inunda dupa ce tragi tare din ea
trage mai usor si ai sa simti si ai sa vezi diferenta
da-le pace la capace
Pe usa scria femei , iar cand am intrat erau numai wc-uri ....
Imagine
rica007
Vaper Veteran

Mesajde X3Mer18 » Sâm Mar 10, 2012 9:45 am

Salut. Uite ceva ce m-a ajutat si pe mine la inceput cand, desi foloseam un tiraj moderat, inca reuseam sa mai inund atomizorul.

In momentul in care te folosesti de cuiul din pastila pentru a gauri capacul de silicon, acesta o face prin ruperea materialului si astfel capacul, dupa scoateri si introduceri succesive isi va mari diametrul si va provoca curgeri. Eu folosesc un ac de diametru de 0.7 mm care practic face o gaura fara a rupe materialul si folosesc aceeasi pastila, acelasi cartus de peste 2 luni (bineinteles, cu bai de apa, mai ales cand schimb aroma lichidului).
Daca nu doresti sa cumperi un asfel de ac de la farmacie, eu la inceput foloseam un foarfece micut si cu multa rabdare mergea si asa. Prietena mea inca foloseste unul facut cu foarfecul.

Exista si un video pe youtube cu "procedura" insa momentan sunt la serviciu si imi este blocat accesul (damn you IT people). Parca se numea "ego leak problem solved". Sper ca este asta:

Spor!
Imagine
Imagine
X3Mer18
Vaper

Mesajde danezu » Sâm Mar 10, 2012 10:05 am

Am luat si eu joi un ego-c si intradevar gasesc lichid pe pastila, o sa incerc sa gauresc capacelul cu acul de seringa sa vedem ce-o iesi.

Bafta!
Imagine
danezu
Vaper

Mesajde X3Mer18 » Sâm Mar 10, 2012 12:49 pm

Aveți grija. Daca veți folosi un ac de diametru mic, atunci gaura va fi prea "strâmta" si in continuare se va rupe cand va fi introdus cuiul pastilei. Incercati sa gasiti un ac de diametru cu putin mai mic decat cel al pastilei.

Nu uitati, un tiraj moderat este in continuare necesar, daca veti trage din jucarie la fel ca din analoaga, in continuare va curge!

Spor!
Imagine
Imagine
X3Mer18
Vaper

Mesajde mariansro » Sâm Mar 10, 2012 5:43 pm

eu aproape am rezolvat-o folosind doar lichid vg.am sa incerc si metoda cu acul sau ceva de diametru mai mic.
multumesc!
mariansro

Mesajde alexgogo » Sâm Mar 10, 2012 8:36 pm

cand eu cand simt ca trage prea mult lichid maresc voltajul, ard lichidul mai repede, problem solved. Atentie, nu faceti asa s-ar putea sa micsoreze durata de viata.
alexgogo
Vaper Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Incepatori