Din nou la incepatori...

Din nou la incepatori...

Mesajde Simovi » Lun Feb 20, 2012 10:29 am

N-as fi crezut acum ceva timp ca voi ajunge sa postez din nou la incepatori. Din pacate...Am sa scriu acest post cu gandul la cei care sunt tentati sa se reapuce de fumat, asa cum am facut eu. Nu pot sa cred cat de usor mi-a fost sa ma las de analoage. fara nici un efort. Si nici nu vreau sa insist pe tema asta, dar tineti cont ca am fost fumator de peste 25 de ani si am ajuns si la 3 pachete / zi. Am lasat analoagele pur si simplu si am trecut pe electronice. Au trecut 6 luni fara analoage, fara probleme, decat ca am mai pus ceva kg pe mine, semnificativ pot sa zic. In cele 6 luni am incercat zeci de lichide (cu ajutorul prietenilor Raul si Leo de la Dream Liquid, multumiri), n-shpe feluri de ato, carto, tankuri, moduri diferite (multumiri Gigi, Sorin). Aceasta diversitate a fost super OK...pana cand....si acum vine partea semiobscura, dupa 6 luni si gramada de bani bagati in electronice.
Chiar atunci cand puteam sa jur ca nu mai pun analoaga in gura...Am coborat la masina sa fac putina ordine, inainte sa plec in concediu. prin torpedou...SATANA...o tigara uitata de vreme. Zic, Ia hai sa o aprind sa vad cum o mai simt dupa atata timp. Am aprins-o (uff) si nu mi-a placut, dar...vechi metehne au inceput sa prinda firave radacini. Apoi am plecat in concediu, am trecut pe la sarbi. Ia sa iau eu niste tigari, ca doar aici sunt ieftineala. Am luat, si incet-incet gustul de rahat a inceput sa fie OK. Ma amageam cu gandul ca asta va fi doar in concediu si odata revenit acasa le las din nou. Am revenit acasa, dar nu le-am lasat...deja imi cautam motive : fumez ca sa mai slabesc putin, nu mai caut ato, lichide, nu ma mai manjesc pe maini cu VG, nu mai simt gustul ala nasol de lichid care iti ajunge in gura, nu mai picur la semafor...ce comod e cu tigara...! de fapt ma minteam singur. Iar ceea ce e mai rau e ca acum vreau sa trec din nou pe electronice, dar de data asta mi se pare greu. Si stand sa ma gandesc de ce mi-ar fi mai greu acum, dupa doar cateva luni de analoage decat prima oara dupa 25 de ani, am inteles.
Fiindca atunci era ceva nou, un experiment, zi de zi incercam ceva diferit. Nu mai insist, dar va dau doua sfaturi. Nu incetati nici o clipa sa va jucati cu lichidele, cu ato, cu carto si cu mai stiu eu ce, folositi diverse moduri, tineti legatura cu alti vaporizatori, intalniti-va, prospectati impreuna.
Iar al doilea sfat, nu mai puneti in gura tigara deloc, nici un fum, nici dupa mult timp. Avem in creier un dispozitiv care se activeaza imediat. Cu manivela sau fara.
Simovi
Vaper

Re: Din nou la incepatori...

Mesajde Simovi » Lun Feb 20, 2012 10:37 am

...si mai ceva : in cele aprox 7 luni de cand fumez analoage am cheltuit deja in jur de 1200 de euro pe tigari. 2 pachete / zi a 12.5 lei pachetul = 25 lei X 210 zile = 5500 leuti
Si eu care stateam pe ganduri mult si bine daca sa-mi iau un Provari, pe care continui sa-l consider Mercedesul tigarilor electronice. Si ala nu costa nici 200 euro cu accesorii cu tot. Vorba aia...ieftin la faina si scump la tarate. Sau, ca sa fiu mai explicit, prostia se plateste...si e destul de scumpa.
PS
Scuze ca am postat de 2 ori, am uitat de "butonul" modifica.
Simovi
Vaper

Mesajde rica007 » Lun Feb 20, 2012 10:42 am

imi pare rau ca ai picat
e drept ca e destul de naspa sa te umpli de lichid pe maini,sa bei lichid
o intrebare de ce nu ai continuat sa incerci diferite lichide,concentratii,arome....combinatii?
cand ai bagat-o pe aia si ai simtit gustu' ala naspa de ce nu ai tras mai cu pofta din ET?
cand imi vine asa fac,bag una si cand simt dracovenia aia in gura o arunc si bag ET-ul,la mine merge
Pe usa scria femei , iar cand am intrat erau numai wc-uri ....
Imagine
rica007
Vaper Veteran

Mesajde wolfydaniel » Mar Feb 21, 2012 11:02 pm

A doua oara va fi cu noroc :D
Zic din proprie experienta, am o poveste f asemanatoare cu a ta, de vreo 8 luni, dar mie prea lene s-o povestesc :D
M-am jurat ca nu mai revin pe analoage, mai bine las totul ...
Imagine
wolfydaniel
Vaper Veteran

Mesajde mackerel » Sâm Feb 25, 2012 12:55 am

@Simovi...saracii plamani...mirosul tau ca de scrumiera...sa nu mai zic de duhoarea pe care o lasi cand vorbesti aproape de cineva...degete ingalbenite, dantura stricata inainte de vreme...5500 de leuti !!!!!! offf...mai gandeste-te...bafta ;)
Imagine
mackerel
Vaper

Mesajde adilie2003 » Mie Apr 11, 2012 9:54 pm

dupa aproape o luna cu et azi am bagat si eu 4 papiroase :cry:
am folosit ego w si mai nou provari v2 dar ceva nu merge
a inceput sa ma doara capul de la aburi
merg cu e-lichid de 8 mg/ml

de la tigari n-am nimic
nici dureri de cap, nici degete ingalbenite, n-am o respiratie care ofileste flori si nici dantura stricata
insa hainele miros rau de tot

inteleg ca tigara nu e buna si tocmai din cauza asta am dat mai bine de 1800 de lei pe "scule"

mai este si presiunea celorlalti, cei care fumeaza tigari
toti prietenii mei in afara de unul fumeaza tigari
si cand vrei sa tragi si tu ca omul un abur aromat si scoti "instalatia" toti se trag inapoi de parca ai scos o arma alba
(acum folosesc provari cu DCT de 3,5 ml)
toti incep sa rada si sa faca glume (de cele mai multe ori proaste) de iti vine s-o ascunzi si sa tragi o papiroasa normala
asta pana ajungi acasa

am uitat sa zic faptul ca ma afum serios de 9 ani
Imagine
adilie2003
Vaper

Mesajde tincu » Vin Apr 13, 2012 10:27 am

Eu am trecut pe "digitale" de aproape 3 luni si recunosc ca atunci cand sunt in oras cu prietenii mai scap o analoaga pe seara. Nu sunt tentat sa ma reapuc de ele. Atat de vizibila este diferenta la buzunar incat nu pot. Incepusem cu lichid de 11mg, am urcat la 16mg si acum de 3 saptamani vapez doar lichide de 24mg. Vreau sa va spun ca atat de puternica este concentratia, incat analoagele mi se par slabe acum.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
tincu

Mesajde grants » Vin Apr 13, 2012 12:06 pm

Eu zic ca totul se rezuma la 2 aspecte: 1: pitici pe creier si 2: aditivii adaugati in tigarile de fabrica, de acolo putem spune ca apare adevarata dependenta de analoage.

Am mai spus aici pe forum si cu alta ocazie, eu fumez cam 1 tigara analog pe saptamana, uneori la 2 saptamani, dar este rulata cu tutun crescut in curte, din seminte originale de Havana si Connecticut Broadleaf. In nici un caz nu pot sa spun ca are gust nasol, scarbosenie cum zic unii :) este absolut fantastica, nicotina se simte muuult mai tare decat la un lichid de 36mg, mai mult de dublu in special la Havana. In ceea ce priveste aroma... dupa un an de invechire a tutunului va pot spune ca simt o aroma de trabuc cubanez de buna calitate, din acelea invechite bine si tinute in cutie de lemn de cedru. Vorbim aici de 2 lucruri complet diferite, tigara analoaga de fabrica in raport cu cele rulate din tutun natural nu au treaba una cu alta.

Cu dependenta nu are nici o legatura, nu simt nevoia sa aprind analoaga mai des decat v-am spus, mai am cateva pachete de Davidoff pe un raft in camara... stau acolo linistite de 500 zile, mai fac cadou din ele la prietenii fumatori.

Acum ca si sfat... ai vointa si mai renunta inca odata la analoage, poate intr-o zi vei putea sa fumezi din nou cate o analoaga de calitate dar foarte foarte rar...

Succes!
Imagine
grants
Vaper

Mesajde mirceamircea » Vin Apr 13, 2012 2:14 pm

adilie2003 scrie:...
si cand vrei sa tragi si tu ca omul un abur aromat si scoti "instalatia" toti se trag inapoi de parca ai scos o arma alba
(acum folosesc provari cu DCT de 3,5 ml)...

Scuză-mă, dar ”instalația” ta chiar arată a armă albă :mrgreen:
Imagine
mirceamircea
Vaper Veteran

Înapoi la Incepatori