N-as fi crezut acum ceva timp ca voi ajunge sa postez din nou la incepatori. Din pacate...Am sa scriu acest post cu gandul la cei care sunt tentati sa se reapuce de fumat, asa cum am facut eu. Nu pot sa cred cat de usor mi-a fost sa ma las de analoage. fara nici un efort. Si nici nu vreau sa insist pe tema asta, dar tineti cont ca am fost fumator de peste 25 de ani si am ajuns si la 3 pachete / zi. Am lasat analoagele pur si simplu si am trecut pe electronice. Au trecut 6 luni fara analoage, fara probleme, decat ca am mai pus ceva kg pe mine, semnificativ pot sa zic. In cele 6 luni am incercat zeci de lichide (cu ajutorul prietenilor Raul si Leo de la Dream Liquid, multumiri), n-shpe feluri de ato, carto, tankuri, moduri diferite (multumiri Gigi, Sorin). Aceasta diversitate a fost super OK...pana cand....si acum vine partea semiobscura, dupa 6 luni si gramada de bani bagati in electronice.
Chiar atunci cand puteam sa jur ca nu mai pun analoaga in gura...Am coborat la masina sa fac putina ordine, inainte sa plec in concediu. prin torpedou...SATANA...o tigara uitata de vreme. Zic, Ia hai sa o aprind sa vad cum o mai simt dupa atata timp. Am aprins-o (uff) si nu mi-a placut, dar...vechi metehne au inceput sa prinda firave radacini. Apoi am plecat in concediu, am trecut pe la sarbi. Ia sa iau eu niste tigari, ca doar aici sunt ieftineala. Am luat, si incet-incet gustul de rahat a inceput sa fie OK. Ma amageam cu gandul ca asta va fi doar in concediu si odata revenit acasa le las din nou. Am revenit acasa, dar nu le-am lasat...deja imi cautam motive : fumez ca sa mai slabesc putin, nu mai caut ato, lichide, nu ma mai manjesc pe maini cu VG, nu mai simt gustul ala nasol de lichid care iti ajunge in gura, nu mai picur la semafor...ce comod e cu tigara...! de fapt ma minteam singur. Iar ceea ce e mai rau e ca acum vreau sa trec din nou pe electronice, dar de data asta mi se pare greu. Si stand sa ma gandesc de ce mi-ar fi mai greu acum, dupa doar cateva luni de analoage decat prima oara dupa 25 de ani, am inteles.
Fiindca atunci era ceva nou, un experiment, zi de zi incercam ceva diferit. Nu mai insist, dar va dau doua sfaturi. Nu incetati nici o clipa sa va jucati cu lichidele, cu ato, cu carto si cu mai stiu eu ce, folositi diverse moduri, tineti legatura cu alti vaporizatori, intalniti-va, prospectati impreuna.
Iar al doilea sfat, nu mai puneti in gura tigara deloc, nici un fum, nici dupa mult timp. Avem in creier un dispozitiv care se activeaza imediat. Cu manivela sau fara.