CURATARE ATOMIZOR EGO-T

CURATARE ATOMIZOR EGO-T

Mesajde Mihai Calota » Vin Apr 22, 2011 10:57 am

Salutare tuturor !

Sunt relativ nou in domeniu, intrucat am inceput sa folosesc e-tigarile de la jumatatea lunii martie. Rezultatul a fost suficient de bun incat sa ma las de tigari si acesta este cel mai important aspect, insa intervine si cel financiar unde lucrurile nu stau la fel de bine. Pana acum am cheltuit 1.400 RON pe atomizoare, cartuse, lichide, etc, in conditiile in care si sotia a trecut la ET (cheltuielile fiind pentru 2 persoane), iar pe tigari nu am fi cheltuit mai mult de 700 de ron in aceasta perioada.

Primul atomizor a produs o cantitate suficienta de abur pentru aproape o luna, dupa care am achizitionat un LR ce a murit dupa 5 zile. Nu mi s-a parut nimic ciudat, intrucat fusesem avertizat ca LR-urile se imbacsesc mai repede. Problema este ca dupa LR, am folosit un atty egoT normal si a murit dupa doar 4 zile ! Cantitatea de abur a devenit brusc foarte scazuta, iar aroma compromisa.
In continuare, folosesc un atty normal si sper ca acesta sa tina mai mult.

Am incercat pana acum sa curat atomizoarele cu alcool, apa fierbinte, fierbere, fara vreun rezultat notabil pana acum. Exista vreo metoda sigura pentru a "resuscita" un atomizor ce nu mai functioneaza optim? In cazul in care un atomizor ma tine doar 4 zile, ajung sa cheltuiesc mai mult cu ET decat cu analoage :( Stiu ca cel mai important este ca nu mai fumez, dar si aspectul financiar este important si nu stiu cat imi voi permite sa continui cu astfel de cheltuieli.

Folosesc lichid Dekang PG in proportie de 80%, iar 20% completez cu VG Ecopure, sau VG Dekang.

Orice sfat e binevenit.

Multumesc.
Mihai Calota

Re: CURATARE ATOMIZOR EGO-T

Mesajde Mihai Calota » Vin Apr 22, 2011 11:40 am

Am gasit acum si modalitatea de curatare cu otet. Poate voi incerca si varianta aceasta, desi cred ca va ramane mirosul impregnat in atomizor. Totusi, din moment ce oricum nu mai da randament, cred ca nu am nimic de pierdut...
Mihai Calota

CURATARE ATOMIZOR EGO-T

Mesajde executivul » Vin Apr 22, 2011 1:54 pm

Postez aici ce-am invarat eu pana acum.

1. Exista doua tipuri de depuneri:
A. Cele din deshidratarea si ingrosarea lichidului (lasati un tank fara capacelul de silicon sau un clearo cu lichid in el si veti vedea dupa vreo 2 zile cat de viscos devine)
B. Cele date de Vaporizarea incompleta/ardere/caramelizare care se gasesc doar pe rezistenta si seamana cu zaharul ars

2. Exista nenumarate tipuri de metode de curatare.
-Ideea e ca pentru depunerile de tip A se poate folosi orice, de la banala apa (calda, rece, lasat un timp, purjat cu presiune), alcool etilic/metilic/izopropilic (eu in 60 minute cu alcool etilic de 90grade am luat vopseaua de pe ele), coca-cola, otet, etc.
-Pentru cele de tip B am incercat: purjarea si baie de ultrasunete si NU functioneaza! Ce functioneaza sigur este asa numitul "dry burn", adica aducerea la incandescenta a rezistentei fara lichid, ceea ce duce la arderea completa a reziduurilor, dar daca nu esti atent poti sa-l arzi (trebuie mereu sa il tii la o culoare portocaliu inchis, daca il incingi pana devine rosu aprins sau alb intr-o freactiune de secunda se arde rezistenta).

Pas cu pas e cam asa:
1.scoti placuta cu ac pe care o pui intr-un pahar cu apa calda, nu sub jet sa nu strici mesa
2.tii atomizorul sub jet de apa calda la chiuveta cam 5 minute
3.il stergi si-l sufli fara sa-l umpli de saliva
4.il pui pe baterie fara placuta si cartus, apesi, sfaraie, sufli de la distanta, cam de 10 ori, primele dati ajungi sa-ti taie bateria curentul, apoi ajunge la portocaliu tot mai repede, initial pe la jumatatea rezistentei, nu-i nimic daca nu toata.
5.timp de 20 de secunde trebuie sa o tii la portocaliu, apesi, dai drumul, apesi, dai drumul, pulsezi, astfel incat rezistenta sa fie la limita incandescentei.
6.clatesti iar 5 minute
7.sufli si lasi la uscat

La un ego-t tank e usor de vazut ce functioneaza si ce nu, scoti placuta cu ac, vezi mizeria, aplici metoda X, vezi daca mizeria s-a dus sau nu. La mine metoda descrisa e singura care merge, atomizorul meu a trecut de vreo 10 ori prin ea in cele aproape 2 luni de cand il am.
Bafta.

Sent from my iPad using Tapatalk
Imagine
executivul
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Vin Apr 22, 2011 11:56 pm

metoda descrisa de tine pas cu pas o folosesc si eu la eGo-T LR...doar ca pun 2-3picaturi de alcool de 96% ...inainte de a inrosi nichelina ,iar la sfarsit mai "clatesc odata cu alcool"
P.S. nu mai scot placuta cu ac....si totusi se curata f bine
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

CURATARE ATOMIZOR EGO-T

Mesajde executivul » Sâm Apr 23, 2011 9:11 am

Eu o scot pt ca folosesc niste meshe facute de mine cu sforicica de clearo si PTB pentru a nu mai curge asa usor, alea sunt sensibile si la 3-4 spalari le inlocuiesc cu totul. Plus ca vezi mult mai bine rezistenta si in felul asta e riscul mai mic de a o arde.

Sent from my iPad using Tapatalk
Imagine
executivul
Vaper Veteran

Mesajde nicos1968 » Sâm Apr 23, 2011 9:47 am

La ego-T cilindric LR merge foarte bine metoda curatiri cu otet (lasat 6,7 ore in otet dupa care spalat sub jet de apa fierbinte)..in plus parca are th-ul mai bun decat cel initial
Revin cu impresii dupa ce folosesc acesta metoda si la un atomizor ego T LR
Imagine
nicos1968
Vaper Veteran

Mesajde Mihai Calota » Dum Apr 24, 2011 8:43 pm

Multumesc frunos pentru raspunsuri.
Voi incerca aceste variante, sper doar sa reusesc sa scot plauta cu ac... :oops:
Mihai Calota

Mesajde Spakko » Mie Apr 27, 2011 1:59 pm

Scoti placuta foarte simplu. Bagi o cheie ( de la yala ) in atty, ii sprijini varful de taul ala care se infige in cartus, apesi oblic pe ea de 2 -3 ori rotind-o in jurul taului si a iesit.
Imagine
Imagine
Spakko
Vaper Veteran

Mesajde bazdoaca » Vin Feb 10, 2012 12:51 pm

Eu am fiert atomizorul in otet , dar tot gust de ras are si imbibat cu otet adica e insuportabil, l-am spalat la jet etc etc tot nu merge am incercat si metoda de burn dar tot infundat mi se pare, si asta e al 2 lea atomizor in 2 saptamani, oare din ce cauza e asa, din cauza solutiilor ca am folosit si DK si din alea de la chinezoi din dragon.
bazdoaca

Înapoi la Incepatori