PCC eGo/510/510XL/DSE

Discutii despre modele si componente

PCC eGo/510/510XL/DSE

Mesajde MrStephenTailor » Mar Feb 14, 2012 2:44 pm

Salut

Deschid acest topic pentru a lamuri cateva intrebari in legatura cu PCC-urile (Portable Charging Case) ce se gasesc pe piata.

Sunt diferente de calitate intre cele Joyetech, Sailebao si alte marci ce se gasesc pe piata?
Sunt diferente vizibile sau de performanta intre cele fabricate acum 2 ani si cele actuale?
Aprox. dupa cate cicluri de incarcare/descarcare scade performanta acumulatorului aflat in PCC?
PCC-ul incarca mai repede bateriile dacat cablul USB cu sau fara adaptor de priza?
Pot fi incarcate PCC-urile intre timp ce ele incarca baterii?
Ce fel de celule folosesc PCC-urile (Li-Ion, Li-Poly) si care este diferenta dintre ele?
Aprox. pana la ce temperaturi (minime/maxime) se pot folosi ele?
PCC-urile incarca simultan 2 baterii de diferite capacitati (ex. 650mA/1100mA) cu voltaje de iesire diferite (3,4V constant/4,2V-3,3V)?
Imagine
MrStephenTailor
Vaper

Re: PCC eGo/510/510XL/DSE

Mesajde executivul » Mar Feb 14, 2012 3:02 pm

Sunt diferente de calitate intre cele Joyetech, Sailebao si alte marci ce se gasesc pe piata?
Nu am testat decat Joye, sunt China deci poti nimeri unul foarte bun sau o lamaie indiferent de producator
Sunt diferente vizibile sau de performanta intre cele fabricate acum 2 ani si cele actuale?
Nu, cu conditia ambele sa fie noi, daca te referi la un PCC folosit 2 ani si unul nou, atunci clar sunt diferente.
Aprox. dupa cate cicluri de incarcare/descarcare scade performanta acumulatorului aflat in PCC?
Dupa tot atatea cicluri ca orice acumulator LiIon chinezesc, cercetatorii britanici cred ca 738.4321 cicluri :D
PCC-ul incarca mai repede bateriile dacat cablul USB cu sau fara adaptor de priza?
Nu, cateodata chiar mai incet (aprox 3 ore)
Da
Ce fel de celule folosesc PCC-urile (Li-Ion, Li-Poly) si care este diferenta dintre ele?
Cauta pe net diferenta intre LiIon si LiPoly, sau aici pe forum, e mult de citit, ai destule topicuri. PCC in general merg pe LiIon
Aprox. pana la ce temperaturi (minime/maxime) se pot folosi ele?
La fel ca bateriile normale/alte aparate electronice
PCC-urile incarca simultan 2 baterii de diferite capacitati (ex. 650mA/1100mA) cu voltaje de iesire diferite (3,4V constant/4,2V-3,3V)?
Nu

Experienta mea se bazeaza pe lucrul cu PCC-uri pt gama 510 in special, scurte si lungi(mega).
Imagine
executivul
Vaper Veteran

Mesajde kshkval » Mar Feb 14, 2012 3:22 pm

Exista PCC uri pentru baterii asa mari ? ( 650 + )
Se poate schimba acumulatorul ? cu ce ?
Care este motivul pentru care nu sunt bine cumparate? Nu am vazut la nimeni pana acum. De altfel, am incercat acum sa citesc si eu cate ceva despre ele. Am cautat pe HG si HC ( ca-mi este mai la indemana ) si nu le-am gasit.
Imagine
kshkval
Vaper Veteran

Mesajde MrStephenTailor » Mar Feb 14, 2012 3:29 pm

de kshkval » 14 Feb 2012 15:22

Exista PCC uri pentru baterii asa mari ? ( 650 + )

http://www.joyetech.com/product/details.php?gno=40

Exista dar prea multe informatii nu primim la ele.

Se poate schimba acumulatorul ? cu ce ?

Foarte buna intrebare!
Imagine
MrStephenTailor
Vaper

Mesajde m m s » Mar Feb 14, 2012 3:31 pm

executivul scrie:........
Da
......

Din experienta mea, NU.
S-au defectat 2 baterii succesiv aplicand o asemenea incarcare, PCC alimentat, cu baterie montata in PCC. Dupa incarcarea PCC-ului, apoi a bateriei, bateria a inceput sa clipoceasca, semn ca a fost supraalimentata.
Nu m-am invatat minte si am montat a doua baterie. Am patit ca si cu prima.

CONCLUZIE PERSONALA SUBIECTIVA : asa ceva nu mai fac !!!!

Aburei densi
Imagine
m m s
Reseller

Mesajde karma » Mar Feb 14, 2012 5:36 pm

referitor la PCC-ul Joyetech: nu am baterii de 650 dar incarca 2 baterii de 900 (daca a stat mult degeaba al doilea nu il incarca full), deci descrierea de 3*650mah e corecta, desi nu au capacitatea chiar de 2000mah, aproximez undeva la 1800. Bateria cu atomizorul pus iese inafara (nu stiu la 650 cum e). Nu poti schimba acumulatorul (ma rog daca vrea cineva s-o dezmembreze poate s-o putea)...
Confucius say: "Karma's a bitch"

PCC eGo/510/510XL/DSE

Mesajde executivul » Mar Feb 14, 2012 9:45 pm

Pcc de ego e futil ca sa nu zic mai urat. Adica ai de unde alege baterii intre 650 si 1100mah, sau chiar modul in care bagi 2400mah.
Eu merg pe pcc pt paiele de 510-t cel putin alea mici, plus ca fac o smecherie: bag bateria plina + un cartus in tigara, cand cartusul (0.5ml) se termina schimb cu bateria din pcc, deci vapez la 4.2-3.7V in scadere, nu apuc sa o golesc complet la 3.0V cand "tragi a nemurire" ca nu mai scoti abur.
Pcc-urile pentru 510normale imi incarca de 4-5ori bateriile in formula de mai sus, deci ma duc o zi linistit (2-2.5ml).
Pcc-urile de 510 merg sa se incarce si ele si bateria din ele, nici nu mai folosesc incarcatorul dedicat de baterii, bag seara pcc-ul cu bateria in el la incarcat, si dimineata ledul de baterie e stins (tigara incarcata) si cel de pcc e verde (pcc incarcat).

Sent from my iPad using Tapatalk.
Imagine
executivul
Vaper Veteran

Mesajde karma » Mie Feb 15, 2012 3:50 am

executivul scrie:Pcc de ego e futil ca sa nu zic mai urat. Adica ai de unde alege baterii intre 650 si 1100mah, sau chiar modul in care bagi 2400mah.

Fara suparare dar pot sa scriu o pagina de cazuri cand PCC-ul EGO nu e chiar futil (bine ca n-ai zis mai urat :) )... Spre exemplu: cate dame crezi ca pufaie din mod-uri cu 2400mah? (am vazut si masculi care stramba din nas la el ca e prea mare desi raman non-stop fara baterie) ... ma rog, pe scurt, parerea mea ca in anumite cazuri si pentru anumite persoane poate fi chiar util (fara f :) )
Confucius say: "Karma's a bitch"

Înapoi la Hardware