Joye vs Joyetech

Discutii despre modele si componente

Joye vs Joyetech

Mesajde nicumur » Lun Dec 05, 2011 2:38 pm

Astazi am achizitionat 2 atomizoare Joyetech 510 LR si unul HV5.
La ce am mai citit pe forumul asta nu ar trebui (teoretic) sa existe diferente intre vechile si noile atomizoare (decat poate cu un plus la Joyetech).
Ei bine, am constatat (cu surprindere) ca este exact pe dos :x
Noile atty-uri Joyetech sunt MULT inferioare vechilor atty-uri Joye.
In primul rand noile Joyetech sunt mult mai "sugative" decat vechile Joye - daca la Joye picuram 3 picaturi si trageam 10-15 puff-uri la Joyetech cu 3 picaturi sunt norocos daca ajung la 7-8 puff-uri :cry:
In al doilea rand noile Joyetech dau un gust de iute aproape la ficare puff - la Joye nu am intalnit niciodata asa ceva.
In al treilea rand, cu acelasi "setup" (NoEgo 18650) exista o diferenta clara a aromei aceluiasi lichid vapat (cu minus pentru Joyetech).

In concluzie, eu regret stoparea productiei de Joye.
"Eheii, vapatul asta nu este atat de simplu cum crede lumea"
Imagine
nicumur
Vaper Veteran

Re: Joye vs Joyetech

Mesajde colandrino » Lun Dec 05, 2011 2:42 pm

nicumur scrie:In al doilea rand noile Joyetech dau un gust de iute aproape la ficare puff.

Cu gustul asta de iute ma razboiesc si eu la atty-urile 901 SR si LR. Nu-i gasesc sursa si nu stiu cum sa-l combat. Si e vorba de atty-uri noi, cumparate (si primite din partea casei) de curand.
Imagine
Mama te iubesc da' nu ca pe ReoMini.
colandrino
Vaper Veteran

Mesajde wolfydaniel » Lun Dec 05, 2011 2:57 pm

Confirm la maxim cele descrise mai sus,
Folosesc doar atty 510 LR, multa vreme m-am dus pe versiunile joye existente iar cand au aparut astea, noile joyeteck, repede m-am grabit sa le achizitionez, am luat si LR si SR si HV.
Functioneaza f bine, dar nu mai bine ca cele Joye si mai ales cum le folosesc eu la alimentare de jos. Cele joye pastrau mai mult timp lichidul, produceau mai multi aburi iar aroma era mai clara (ma refer la LR), ca sa nu zic de gustul cumva iute de care pomenesti si de care nu am scapat pana la Dry-Burn. Unde aici, am descoperit iar un minus, cele Joyetech nu rezista asa mult la dry-burn ca si cele Joye, Dupa 3-4 ture de ardere, imi scadea vizibil productia de aburi.
O idee mi-am facut despre atty-urile Joytech, m-am sfiit sa descriu experienta mea dar acum citind experiente asemanatoare ma alatur si eu.
Am revenit de 2-3 saptamani la cele Joye si sper sa mai gasesc sa achizitionez pe viitor sau poate ar trebuii sa-mi fac stocuri, daca nu, trec pe Biansi
Imagine
wolfydaniel
Vaper Veteran

Mesajde nicumur » Lun Dec 05, 2011 3:14 pm

Da, am sesizat acelasi gust iute si la HV5, deci este cam generalizat din pacate :(
Am mai descoperit (total intamplator) ca noile Joyetech miros oribil (dupa ce am vapat din ele circa 100 de puff-uri), un miros greu, acru, absolut respingator.
Vechile Joye miroseau mai bine (miroseau cam ca aroma din care am vapat, dar mirosul era putin mai greu, cam ca de ars, dar suportabil si aducea cu aroma vapata).
La Joyetech parca iti vine rau daca mirosi atty-ul.

Banuiesc (dar nu sunt convins 100%) ca ar fi vorba de ceea ce zicea scientist ca ar fi gasit in interiorul IMIST-urilor NOI - de vina ar fi lichidul de protectie cu care vin atty-urile, acesta are un miros dezagreabil, este si toxic si denatureaza extrem gustul lichidului.

Eu curat fiecare atomizor nou (dar nu cu apa) si am facut si un mic dry-burn dar nu am scapat de gustul de iute (ba parca s-a mai accentuat in urma dry-burn-ului).

Daca si dupa 1-2 zile se mentine gustul de iute cred ca putem exclude lichidul de protectie.

O fi "silica rope" cea noua din Joyetech vreo "inventie" mai noua a chinezilor, facuta din materiale reciclabile sau din alti inlocuitori ? - ca pe mine cam la asta ma duce cu gandul.
Imagine
nicumur
Vaper Veteran

Mesajde colandrino » Lun Dec 05, 2011 3:30 pm

E posibil ca pastila ceramica sa fie construita din materiale inferioare.
Imagine
Mama te iubesc da' nu ca pe ReoMini.
colandrino
Vaper Veteran

Mesajde nicumur » Lun Dec 05, 2011 3:57 pm

Foarte posibil si asta.
Sau "plasa" sa fie facuta din alte materiale, sau rezistenta...
Oricum, radem, glumim, dar eu nu suport iuteala asta - imi taie toata placerea vapatului.
Daca se mentine timp indelungat deja am o mare problema - Joye nu se mai fabrica iar astea noi sunt execrabile.
Am pipa Jazz si am cartomizoare, dar vapam pe 510 LR strict pentru aroma deosebita, daca raman fara asta e nasol.
Cu scuzele de rigoare dar greseala a fost in alta parte - mea culpa :!:
Imagine
nicumur
Vaper Veteran

Mesajde mRzv86 » Lun Dec 05, 2011 7:40 pm

Pai ne lasi curiosi acum? :)
mRzv86
Vaper

Mesajde nicumur » Lun Dec 05, 2011 7:45 pm

Nu, comandasem 3 atty-uri Joye de la Vapers (adica am rugat un coleg de serviciu sa mi le cumpere) si el a comandat Joyetech - eu nu am stiut si am dat vina pe altcineva :oops:
Inca odata imi cer scuze :!:
Din pacate continua dezamagirile in ceea ce priveste atty-urile marca Joyetech :?
Banuiesc ca plasa are un rol in faptul ca nu se pot pune mai mult de 2 picaturi odata (daca alimentez cu 3 picaturi curge pe la canalele de aer), iar mai nou m-am pomenit (chiar frecvent) cu lichid in gura - ceva ce nu mi s-a mai intamplat in ultimele 4 luni de vapare, desi trag incet si constant din tigara.
O mare dezamagire pentru mine si deja semnele unei penurii de 510 LR - eu Joyetech nu mai cumpar iar Joye nu se mai fabrica :cry:
Am facut comanda la Vapers pentru ultimele 3 atty-uri 510 LR Joye argintii ramase pe stoc, macar sa mai prelungesc putin agonia - sper sa fie JOYE :roll:
Imagine
nicumur
Vaper Veteran

Mesajde wolfydaniel » Lun Dec 05, 2011 8:05 pm

Te-ai miscat mai rapid ca mine daca zici ca ai comandat ultimele 3 atty joye LR :D
Daca zici ca au fost ultimele 3 ... asta e. Probabil voi trece pe Biansi, desi singurul LR ce l-am comandat, dupa 5 zile imi facea scurt la baterie. Probabil l-am nimerit eu cu probleme.
Acu 3 ore am pus in functiune un Joyetech SR, nou, la 4,2V, are acel gust iute de care zici chiar daca l-am spalat, suflat, uscat. la 6V e f. naspa. Asa ca l-am bagat la fiert. Uscat, amorsat ... Vad ca merge OK acum. Nu mai are acel iz ciudat. Am sa le tratez si pe celelalte prin fierbere ...

Banuiesc ca doar de azi ai testat atty Joyetech. Eu am tras de ele de cand au aparut pe vapers. Vezi ca isi dau drumul cam greu. Abia dupa 4-5 zile absorb si pastreaza lichidul cum trebuie. Nush de ce. Cu fiecare in parte am patit la fel.
Si cele Joye fac aproximativ la fel, dar deja de-a doua a treia zi merg de rup.
Imagine
wolfydaniel
Vaper Veteran

Mesajde nicumur » Lun Dec 05, 2011 8:44 pm

Daniel, vezi ca nu mai exista Joye argintii, dar cred ca negre mai sunt destule ;)
Imagine
nicumur
Vaper Veteran

Mesajde wolfydaniel » Lun Dec 05, 2011 9:38 pm

Aham, OK atunci :D ca mi se apropie ziua de salariu si imi fac provizii ca de obicei :D
Imagine
wolfydaniel
Vaper Veteran

Mesajde nicumur » Mar Dec 06, 2011 12:23 pm

Cred ca secretul calitatii mai scazute al atomizoarelor Joyetech trebuie cautat exclusiv la plasa metalica.
Aceasta este facuta dintr-un material care pur si simplu nu se imbiba cu lichid.
Este de o calitate jalnica in raport cu vechea plasa de pe atomizoarele Joye.
De aia da si gust iute, bolboroseste, da lichid in gura si are o aroma de nerecunoscut.

Pe de alta parte am probat astazi un atty Joyetech 510 LR acizitionat tot de la Vapers de un coleg (cred ca atty-ul are circa o luna, a fost cumparat din primul lot adus de Vapers) iar acesta a functionat (si functioneaza in continuare) fara cusur (curatat de 3 ori).
Asadar, Joyetech-urile initiale erau extrem de bune, dar lotul actual se pare ca nu mai este asa de OK.

Ce sa-i faci, asta-i boala nr. 1 a Chinei, neseriozitatea, hotia si inconsecventa :mrgreen:
Imagine
nicumur
Vaper Veteran

Mesajde jeucy » Joi Dec 22, 2011 5:42 pm

si eu am patit aceeasi chestie cu 4 atomizoare noi Joye (doua din ele LR), abia trag din ele, vine ffff greu :( cred ca trec inapoi pe sailebao, cu alea nu am avut nicio problema...sau pe cartomizor...
jeucy
Vaper

Mesajde CostinP » Joi Dec 22, 2011 11:17 pm

Salutare. Va rog sa ma informati si pe mine daca ati intampinat probleme , de orice natura cu atomizorul JOYETECH eGo-T cilindric. Nu de alta dar am cumparat luni un kit xl usb si sunt multumit de aroma/th/vapori .
CostinP

Mesajde nicumur » Vin Dec 23, 2011 12:29 am

Imi pare rau, dar daca m-ai intrebat pe mine eu nu te pot ajuta.
Nu mai folosesc sistem tank de la Joyetech de mai bine de doua luni.
Nu stiu la ce fel de probleme te referi, dar de regula tankurile conice dau gust de ars (se alimenteaza deficitar) iar cele cilindrice se inunda (de unde rezulta abur putin si lipsa de aroma/TH).
Astea sunt probleme cunoscute dar nu sunt obligatorii (decat eventual la incepatori) - cei avansati reusesc sa "inblanzeasca" ambele tankuri.
Imagine
nicumur
Vaper Veteran

Mesajde Lizicat » Vin Dec 23, 2011 3:45 am

@nicumur astea sunt motivele pentru care eu n-as recomanda niciodata atomizoarele tank unui incepator. Si.. de aia prefer (recomand) atomizoarele eGo Mega. Astept sa probez eGo C insa. Se pare ca lucrurile sunt mult imbunatatite.
Imagine
Lizicat
Reseller

Mesajde jhonutz » Vin Dec 23, 2011 9:32 am

in privinta tank-ului de abia acum incepe sa apara ceva bun pe piata. ma refer la IMIST si ego-c ambele sunt peste ego-t joye,slb sau care or mai fi. La cele 2 enuntate ai parte de abur,aroma si TH. Cum spune si @nicumur aceste tankuri trebuie"imblanzite" adica modificate, ajustate..persoane ca @scientist si altii fac acest lucru, facand acel tank sa fie bun.
jhonutz
Vaper Veteran

Mesajde jeucy » Joi Dec 29, 2011 11:52 pm

nicumur scrie:Cred ca secretul calitatii mai scazute al atomizoarelor Joyetech trebuie cautat exclusiv la plasa metalica.

Ai perfecta dreptate. Nu stiu care este rolul acelei plase de metal (care sper sa nu fie aluminiu) dar poate ma lumineaza cineva... sincer cred ca inafara de a mentine silica sa nu se imprastie nu face decat sa strice alimentarea cu lichid si sa strice aroma :( daca ar fi dupa mine as renunta la ea...
jeucy
Vaper

Mesajde jhonutz » Vin Dec 30, 2011 7:35 pm

nemaifolosind baterii ego de ceva vreme tocmai am aflat ca Biansi nu crapa la scurt circuit ca Joyetech :).Atomizoarele sunt mai bune, baterii mai bune..deci Biansi rullez
jhonutz
Vaper Veteran

Mesajde karma » Vin Dec 30, 2011 8:06 pm

@jhonutz, mie bateria joyetech mi-a crapat doar cu smokymizerul de la microcig, mi-au rezistat la scurt pe atty Joye egot lr si biansi ego t lr. Iar bateria Biansi 1000mAh luata acum 2 luni de la Vapers din pacate nu mai rezista ca timp nici macar pe aproape cat Joye Ego-T 1000mAh luata acum 6 luni din acelasi loc (si incarcata in general de 2 ori pe zi)... ce incerc sa spun este ca totul e relativ :)
Confucius say: "Karma's a bitch"

Următorul

Înapoi la Hardware