GIANTOMIZOR F1 vs V2

Discutii despre modele si componente

GIANTOMIZOR F1 vs V2

Mesajde kshkval » Mie Noi 02, 2011 8:24 pm

Avem 2 gianto :
* amandoua cu rezistenta 2,7 ohm
* amandoua cu capacitate 3,5 ml
* amandoua sunt pentru baterie ego
* amandoua se incarca cu seringa ( relativ usor )
* amandoua dau lichid ( condens ) in guritza
* unul din ele are un capac de protectie tip stilou
* unul costa 17 lei , celalalt 20 lei...

care e frate diferenta ? Ce sa aleg eu, ca incepator ?
Imagine
kshkval
Vaper Veteran

Re: GIANTOMIZOR F1 vs V2

Mesajde mautzumic » Joi Noi 03, 2011 11:02 am

kshkval scrie:Ce sa aleg eu, ca incepator ?

Scuze, dar nu ma pot abtine: GS-312 :mrgreen:
(e mult mai potrivit unui incepator ca n-ai nevoie de seringa si da condens mai greu, desi pretul cu un con e mai mare)
On topic
La ce-i bun capacul tip pix? (pe bune, chiar as vrea sa stiu, ti-a folosit in vre-un fel?)
mautzumic
Vaper Veteran

Mesajde kshkval » Joi Noi 03, 2011 12:59 pm

GSul , personal, nu-mi place. Aroma schimbata mult fata de cele de mai sus. TH slabutz.
Pixul ala? Nu foloseste la nimic...poate , doar daca ma duc pe stadion si nu ma lasa aia cu ET....sau ma dau si eu de intelectual :)
Imagine
kshkval
Vaper Veteran

Mesajde karma » Joi Noi 03, 2011 3:24 pm

capacul de pix: f bun ca si concept fiindca nu mai stai cu grija ca ti se murdareste/contamineaza mustiucul tigarii (pe care il bagi apoi in gura). Mai ales pentru cei care sunt pe drumuri, pun tigara prin masina, geanta, etc. dar util si la simplul buzunar in care mai bagi ocazional diverse (cam cat de curate or fi bancnotele spre exemplu? )

De comparat nu pot sa le compar dar pot sa-mi spun parerea despre F1 (adica doar pe asta l-am folosit :) ): pe mine m-a enervat la culme, galgaia oricat de usor sau de tare asi fi tras, dadea lichid la mustiuc. Nici nu am avut timp sa ma obisnuiesc cu el caci dupa o zi a inceput sa curga pe la "gemuletze" devenind inutilizabil. Folosit cu Dk-Tab PG.
L-am trecut la capitolul bani aruncati... Si dupa experienta cu el nu ma prea trage inima sa incerc si V2 :)
Confucius say: "Karma's a bitch"

Mesajde valentines » Sâm Dec 03, 2011 9:54 pm

Eu sint fan Giantomizoare, dar intradevar sint foarte diferite in functie de producator.
In primul rind cele mai bune sint cele de 2 ml. La cele de 3,5 alimentarea cu lichid este deficitara dupa jumatate de lichid vapat.
Pot sa va spun impresiile mele personale despre diferite tipuri de giantomizoare tip F1.
- Primul l-am cumparat din Cora. dupa aproximativ 2 saptamini s-a crapat plasticul rezervorului. Plasticul cu tenta albastruie este casant si trebuie evitat. Semne distinctive: Invelis de metal cu 2 fante si 10 gaurele, mustiuc de plastic dur (f. important), capac fara filet(f. prost)
- Al 2-lea l-am cumparat de pe Vapersone, dar deoarece scoteau f putin abur, nu le-am putut folosi, desi am schimbat vreo 3. Doar unul din ele mergea cit de cit atunci cind bateria mea Sailebao era plina. Semne distinctive: Invelis de metal cu 2 fante , mustiuc din cauciuc (f. proasta idee, pt. ca sare usor cind il atingi si il pierzi. Am pierdut 2), capac cu filet(f. bun sistemul, te ajuta sa nu pierzi mustiucul :) )
-Al 3-lea l-am cumparat tot din Cora in septembrie. Am luat doar atomizorul propriuzis fara invelis capac si mustiuc.. Era varianta imbunatatita, cu rezervorul din plastic alb, maleabil. Spre mufa exista o garnitura subtire de silicon si o parte randalinata pt. o fixare mai buna a partii de plastic. Este principalul atomizor folosit de mine, curatindu-l saptaminal. Are 3 luni de utilizare. Dezavantaj: nu merge pe unele baterii.
Toate atomizoarele de mai sus sint modelul din 4 parti componente: atomizor, invelis metalic, mustiuc, capac.
- Al 4-lea a fost un Gianto F1 de 3.5 ml de la Vapers.Acest atomizor este din 3 parti componente: atomizor, mustiuc, capac. Dezamagitor pt. ca dadea gust de ars si curgea pe la gemulete. Mi l-a schimbat, al2-lea a fost mai bun dar tot curgea pe la gemulet. Lichidul care curge pe la gemulet este de fapt condensul care se prelinge intre plastic si aparatoarea de metal. Solutie sa nu mai curga: se infileteaza capacul de protectie pe atomizor. Se trage miscind in lateral pina iese inpreuna cu inelul metalic. Se confectioneaza un inel de cauciuc din garnitura de la un dop de suc. Alta solutie ar fi un mastic sau silicon cu care sa se etanseze cilindrul de metal de cel de plastic. Nu am avut idee ce sa folosesc sa nu fie toxic. Acest Gianto mi s-a parut sa aibe un TH cu 5-10 % mai bun decit cele din Cora. Nu mi-a placut: Faptul ca curge pe la gemulete, alimentarea fitilului cu lichid deficitara, mustiucul de cauciuc sare usor cind il atingi si il pierzi, procedura de curatare mai greoaie
Toate atomizoarele de mai sus este de preferat sa le tineti cit mai vertical. Daca se tin orizontal sau cu mustiucul in jos, riscati sa va vina lichid in gura.
- Al 5-lea este GS-312 de la Vapers de 2 ml. Il folosesc destul de rar. Atunci cind l-am luat nu stiam de protectia de metal. Poate il voi folosi mai multa dupa ce-i pun protectia. Pina acum pare OK. Autonomie mare, alimentare cu lichid usoara, aburi multi, TH normal, datorita mustiucului cu sistem anticondens poate fi tinut si orizontal. Nu imi place cum arata fara protectia metalica
- Al 6-lea este primul reloaded. Adica i-am inlocuit cilindrul de platic care se crapase. Am desfacut Gianto F1 am luat cilindrul de plastic l-am taiat la dimensiune, si l-am strunjit un pic la interior in ambele capete ca nu intra pe partea metalica.
Imagine
valentines
Vaper Veteran

Mesajde valentines » Dum Dec 04, 2011 1:51 pm

Am mai vazut ca uni se pling de gust de ars la Giantomizoare.
- La F1 de la Microcig de 3,5 ml este normal ca atunci cind se consuma cam 1 ml de lichid fitilulul sa nu mai fie la fel de umed in zona rezistentei. Din cind in cind trebuie inclinat in asa fel incit lichidul sa umezeasca fitilul in zona dopului de silicon. Se asteapta citeva secunde, pt ca lichidul sa fie absorbit de fitil pina in interiorul rezistentei.
- La modelul de 2 ml, cu invelisul metalic detasabil nu am intilnit aceasta problema
- Este posibil ca dopul de silicon sa preseze prea tare asupra fitilului si atunci mai trebuie ajustat, tragand de el in exterior cu o surubelnita. Trebuie gasita o pozitie optima in asa fel incit dopul sa etanseze, dar sa nu apese prea tare asupra fitilului.
La F1 de la Microcig acest lucru este mai dificil, deorece dopul de silicon are o nervura de forma unui inel care intra intr-o degajare corespunzatoare din cilindrul de plastic
Imagine
valentines
Vaper Veteran

Mesajde valentines » Dum Dec 04, 2011 7:20 pm

Gata. Nu mai imi laud Giantomizoarele ca se deocheaza. Prin august ma tot laudam cu primul meu Gianto F1 si nu trece ziua si imi crapa invelisul de plastic.
Ieri le laudam din nou si la curatare mi-a tremurat un pic mina si sa dus rezistenta. Aici e de lucru pt. domnul Scientist.
Astazi am fost in Cora sa imi iau altul. 25 Ron rezerva, fara invelis, mustiuc si capac.
Surpiza a fost ca nu mai sint de la acelasi producator, dar se potriveste invelisul pe care deja il aveam. Sint Sailebao. Singurul minus pentru kitul complet este mustiucul de cauciuc, care daca nu esti atent il poti pierde.
Dar acum atomizorul merge pe toate bateriile mele.
Capacitatea reala de lichid este cam 1,2 ml. Probabil 1,5 ml intra cind e nou si fitilul uscat.
Imagine
valentines
Vaper Veteran

Mesajde kshkval » Lun Dec 05, 2011 2:17 am

e mai mic? parca era de 2 ml....unde s-au mutat astia in cora? ultima data am fost sa ma mai uit la gagici si nu am dat de ele ;)
Imagine
kshkval
Vaper Veteran

Mesajde valentines » Mar Dec 06, 2011 9:17 pm

Asa am crezut si eu ca nu mai sint.
Sint in acelasi loc , dar au dat jos partea de sus a tonetei, cea cu reclama
Imagine
valentines
Vaper Veteran

Mesajde pisik » Vin Ian 27, 2012 12:55 am

Am achizitionat de curand doua gianto: un F1 3D microcig si CE2 V2 3D de pe vapers.
Partea buna: arata super...vrea si mama unu ca arata bine pe baterie :D ....mustiucul nu mai sare la cel de-al doilea model.
Pentru orice eventualitate, am luat si varianta de mustiuc din silicon, care se monteaza pe deasupra si e ok.
Partea enervanta la ambele modele: primele 20 de fumuri aburi super ok. Apoi a inceput calvarul, la fiecare 3 aburi curge fix o picatura pe baterie si trebuie sa desfiletez si sa sterg...iar pe la mustiuc...numa condens nu e ala...e lichid in toata regula.
In stilul asta consuma de cel putin 3 ori mai mult lichid decat ce folosesc eu in mod curent, CE3 smokymizer (care, mi se pare mie ca valorifica la maxim lichidul).
In consecinta, ori ma uit la ele ce frumos arata, ori merg cu servetelul dupa mine de parca alaptez :)
Are cineva idee cum se poate reduce pierderea de lichid? Sau febra musculara provocata de desfiletat-sters-infiletat-tras 3 aburi-desfiletat...?
pisik
Vaper

Mesajde maddoc » Vin Ian 27, 2012 12:58 pm

pisik scrie:Are cineva idee cum se poate reduce pierderea de lichid? Sau febra musculara provocata de desfiletat-sters-infiletat-tras 3 aburi-desfiletat...?

Doar folosind-ul fara lichid sau la picatura...
asta e design-ul la F1 si CE2 gianto.

Lasand si gluma la o parte, teoretic daca inhalezi la sfarsit 1-2sec. fara sa mai apesi pe buton nu s-ar mai forma condens atat de mult. Practic insa mi se pare peste mana aceasta operatiune.
maddoc
Reseller

Mesajde pisik » Vin Ian 27, 2012 6:14 pm

o spalare sanatoasa si un dry burn poate avea vreun efect asupra scurgerii lichidului pe la baterie?
pot sa le spal cu apa calda sau cu un ciocan :)
vaping like there's no tomorrow...
pisik
Vaper

Mesajde karma » Vin Ian 27, 2012 6:53 pm

pisik scrie:pot sa le spal cu apa calda sau cu un ciocan :)

De ce sa mai irosim apa calda ?! :mrgreen:
Confucius say: "Karma's a bitch"

Mesajde pisik » Sâm Ian 28, 2012 2:42 am

dupa ce le-am blagoslovit pe amandoua, F1 si-a facut mila de mine. a lasat-o moale si cu condensul si cu picatura la baterie...una la juma de ora. trag de el de cateva ceasuri si se comporta exemplar.
Poate nu-l deochi... :|
vaping like there's no tomorrow...
pisik
Vaper

Înapoi la Hardware