Eu sint fan Giantomizoare, dar intradevar sint foarte diferite in functie de producator.
In primul rind cele mai bune sint cele de 2 ml. La cele de 3,5 alimentarea cu lichid este deficitara dupa jumatate de lichid vapat.
Pot sa va spun impresiile mele personale despre diferite tipuri de giantomizoare tip F1.
- Primul l-am cumparat din Cora. dupa aproximativ 2 saptamini s-a crapat plasticul rezervorului. Plasticul cu tenta albastruie este casant si trebuie evitat. Semne distinctive: Invelis de metal cu 2 fante si 10 gaurele,
mustiuc de plastic dur (f. important), capac fara filet(f. prost)
- Al 2-lea l-am cumparat de pe Vapersone, dar deoarece scoteau f putin abur, nu le-am putut folosi, desi am schimbat vreo 3. Doar unul din ele mergea cit de cit atunci cind bateria mea Sailebao era plina. Semne distinctive: Invelis de metal cu 2 fante ,
mustiuc din cauciuc (f. proasta idee, pt. ca sare usor cind il atingi si il pierzi. Am pierdut 2), capac cu filet(f. bun sistemul, te ajuta sa nu pierzi mustiucul

)
-Al 3-lea l-am cumparat tot din Cora in septembrie. Am luat doar atomizorul propriuzis fara invelis capac si mustiuc.. Era varianta imbunatatita, cu rezervorul din plastic alb, maleabil. Spre mufa exista o garnitura subtire de silicon si o parte randalinata pt. o fixare mai buna a partii de plastic. Este principalul atomizor folosit de mine, curatindu-l saptaminal. Are 3 luni de utilizare. Dezavantaj: nu merge pe unele baterii.
Toate atomizoarele de mai sus sint modelul din 4 parti componente: atomizor, invelis metalic, mustiuc, capac.
- Al 4-lea a fost un Gianto F1 de 3.5 ml de la Vapers.Acest atomizor este din 3 parti componente: atomizor, mustiuc, capac. Dezamagitor pt. ca dadea gust de ars si curgea pe la gemulete. Mi l-a schimbat, al2-lea a fost mai bun dar tot curgea pe la gemulet. Lichidul care curge pe la gemulet este de fapt condensul care se prelinge intre plastic si aparatoarea de metal. Solutie sa nu mai curga: se infileteaza capacul de protectie pe atomizor. Se trage miscind in lateral pina iese inpreuna cu inelul metalic. Se confectioneaza un inel de cauciuc din garnitura de la un dop de suc. Alta solutie ar fi un mastic sau silicon cu care sa se etanseze cilindrul de metal de cel de plastic. Nu am avut idee ce sa folosesc sa nu fie toxic. Acest Gianto mi s-a parut sa aibe un TH cu 5-10 % mai bun decit cele din Cora. Nu mi-a placut: Faptul ca curge pe la gemulete, alimentarea fitilului cu lichid deficitara, mustiucul de cauciuc sare usor cind il atingi si il pierzi, procedura de curatare mai greoaie
Toate atomizoarele de mai sus este de preferat sa le tineti cit mai vertical. Daca se tin orizontal sau cu mustiucul in jos, riscati sa va vina lichid in gura.
- Al 5-lea este GS-312 de la Vapers de 2 ml. Il folosesc destul de rar. Atunci cind l-am luat nu stiam de protectia de metal. Poate il voi folosi mai multa dupa ce-i pun protectia. Pina acum pare OK. Autonomie mare, alimentare cu lichid usoara, aburi multi, TH normal, datorita mustiucului cu sistem anticondens poate fi tinut si orizontal. Nu imi place cum arata fara protectia metalica
- Al 6-lea este primul reloaded. Adica i-am inlocuit cilindrul de platic care se crapase. Am desfacut Gianto F1 am luat cilindrul de plastic l-am taiat la dimensiune, si l-am strunjit un pic la interior in ambele capete ca nu intra pe partea metalica.