Cu si despre...Provari

Discutii despre modele si componente

Cu si despre...Provari

Mesajde SamGold » Dum Ian 08, 2012 7:48 pm

Salutare,

Pentru ca am vazut in ultima vreme pe forum ca Provari e egal cu zero (nu inteleg cu vine asta...costa totusi ceva marunt)...am zis sa deschid topicul asta sa dezbatem aici.

Momentan, sa incepem cu o poza (nu exista varianta 18350, e "home-made"):
Imagine

Deci, de ce e egal cu zero?Pentru ca are limitare de 2.5A si ca nu poti pune LR pe el (mai exact nu poti vapa la mai mult de 3.8v cu LR 1.5ohmi)?
A fost...si a trecut.
SamGold
Vaper Veteran

Re: Cu si despre...Provari

Mesajde moremih » Dum Ian 08, 2012 8:39 pm

Ca unul care am avut Provari , pot sa spun in cunostinta de cauza ca este un device excelent
un mod care nu m-a lasat niciodata . M-a ajutat sa-mi fac rezistentele la Bulli . Faptul ca nu am pus atty mai mici de 1.5 ,pe mine nu m-a deranjat .
Este bine construit si super finisat .
Singurul lucru a fost ca a trebuit sa am mare grija cu el , pentru ca a costat destul de mult . Nu este un mod sa dai cu el de pamant decat daca te joci cu banii .
Am avut nevoie de bani pentru a rezolva alte cerinte altfel nu as fi renuntat la el .
Oricum voi face tot posibilul si voi lua altul pentru ca mie mi-a placut foarte mult si am fost multumit de el .
Imagine[/
moremih
Vaper Veteran

Mesajde jhonutz » Dum Ian 08, 2012 9:01 pm

VV-urile sunt si vor fi bune ca dispozitiv de vapat, iti ofera posibilitatea de a alege..ceea ce o baterie de ego nu poate.Aici se mai adauga si protectiile la scurt circuit, termice care le are..

Multi nu stiu sa foloseasca aceste dispozitive cu voltaj variabil, are romanul VV baga voltaj ca inecatul sa-i dea gust de ars..cu toate ca el folosest un LR :).De exemplu eu merg pe 3.3V cu carto kanger pe VV ,de ce? simplu acolo merge cel mai bine acel Kanger, asa cum HV5 merge bine la 5.2V si lista poate continua.Daca i-as infinge 4.5V in Kanger nu ar rezista saracul cartomizor nici 1 zi.
jhonutz
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Dum Ian 08, 2012 10:55 pm

ma bucur ca s-a deschis un asfel de subiect
voi explica de ce Provari este egal cu zero pentru mine cand va reusi cineva sa-mi explice ce diferente exista intre bateriile li-po si cele li-ion (in asa fel in care un bucatar explica care este diferenta intre zahar si sare...nu am nevoie de licentiati in chimie )
jhonutz ce te face sa crezi ca am bagat KR la 5V ?...sau cum ai tras concluzia ca am folosit un singur tip de ato/carto/lichid ?
cu respect
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Cu si despre...Provari

Mesajde executivul » Dum Ian 08, 2012 11:16 pm

Candva pe vremuri oamenii faceau paine... Brutarii in special... Apoi au aparut robotii care faceau paine pentru oameni. Oamenii incarcau bateriile robotilor cu curent, iar robotii isi faceau treaba. Bateriile vechi ale robotilor erau pe tehnologie cu nichel (Ni) primele cu nichel si cadmiu (NiCd) iar mai apoi cele imbunatatite cu diferite metale hidride (NiMh). Aceste baterii insa aveau prostul obicei ca daca nu erau descarcate complet inainte de a le incarca tineau minte incarcarea ramasa (efect de memorie) si li se reducea capacitatea. Astfel desi un robot primea o baterie aparent incarcata, ea nu-i mai dadea destul curent cat sa termine de facut painea, se oprea la jumatatea trebii...
Dar oamenii destepti (cercetatorii britanici) au inventat baterii care nu mai au memorie (sunt uituce) asa ca poti sa le incarci cand vrei, practic au inlocuit nichelul cu litiu (uituc mare litiul asta). Si pentru ca in echipa era si un roman caruia ii lipseau cativa electroni bateriile s-au chemai LiIon. Mai bune si mai usoare decat stramoasele lor aceste baterii au fost adoptate cu succes si la alte aplicatii in afara de robotii bucatari: telefoane mobile, camere foto, etc.
Cu trecerea timpului oamenii au vrut baterii mai mici si ecrane mai mari si mai colorate, asa ca bateriile de litiu au suferit o imbunatatire, in loc de ioni s-au bagat in ele polimeri, si asa au aparut bateriile LiPol, mai mici, mai usoare, intra in ele mai multa energie decat in LiIon clasice.
Care sunt mai bune e greu de spus, sunt tehnologii inrudite, dezvoltate in paralel (unii au continuat sa foloseasca urmasii lui Ion, altii au lungit polimerii).
Iar daca vreti ultimele stiri de la ora 17, iata, au aparut si bateriile LiFePo, adica au litiu uituc, au polimeri si mai au si fier, sunt mai slabe fata de cele fara fier, dar am inteles ca nu explodeaza asa usor... Morala... Fierul calmeaza! Deci daca v-ati enervat de la postul meu inghititi repede o saiba :D

Sent from my iPad using Tapatalk.
Imagine
executivul
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Dum Ian 08, 2012 11:25 pm

:lol:
o explicatie frumoasa...dar tot nu inteleg de ce in reteta mea de ET cu li-ion imi iese paine si cu li-pol cozonac ?
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde SamGold » Dum Ian 08, 2012 11:36 pm

iepurasii_visinii scrie::lol:
o explicatie frumoasa...dar tot nu inteleg de ce in reteta mea de ET cu li-ion imi iese paine si cu li-pol cozonac ?

Pentru ca tu esti un caz mai special :mrgreen:
Totusi, deduc ca de fapt bateriile li-ion sunt egale cu 0, nu Provari-ul... :roll:
A fost...si a trecut.
SamGold
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Dum Ian 08, 2012 11:55 pm

bateriile sunt vinovate pentru afirmatia mea...sarmanul Provari nu are alta vina in afara de faptul ca foloseste aceste baterii...si din motivul asta pentru mine este zero (degeaba imi iau o limuzina daca motorul e prea mic pentru vitezomanul din mine :D )
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde mariandex » Dum Ian 08, 2012 11:59 pm

Salut , hai sa incerc sa-ti dau un raspuns simplu despre ce te intereseaza singura diferenta intre acumulatorii Li-Ion si Li-Polymer e materialul din care e construit dispozitivul microporos care tine gelul reactiv si anume :
- la Li-Ion e construit din ceramica microporoasa rezistenta mare la caldura dar nu rezista prea bine la solicitari mecanice , problema a ei ca nu poate fi turnata decat cilindric pentru o mai mare rezistenta mecanica , acest material fiind refractar nu se poate dilata la caldura , caldura rezultata din activitatea gelului conductiv care la un curent mare de descarcare acesta incepe sa se subtieze si incepe sa fiarba degajand bule de gaz , cum bateria este inchisa etans acest gaz se acumuleaza formand presiune in interiorul cilindrului , ca masura de precautie pentru a evita explozia bateriei s-a montat o "supapa de presiune" la polul pozitiv pentru degajarea gazului in exces (se poate observa gaurile din polul pozitiv al bateriei , iar in interior membrana care are rolul de a se rupe mai repede decat cilindrul bateriei , gazele sa iasa doar pe acolo )
- la Li-Polymer materialul microporos e facut dintr-un plastic polimer care acesta are marele avantaj fata de ceramica ca se poate turna in diverse forme si dimensiuni e mult mai rezistent mecanic iar la temperatura mare se dilata ( umfla ) pericolul exploziei e mult diminuat dar poate lua foc :D , in rest foloseste acelai gel reactiv aceiasi catozi si anozi , se incarca la fel se exploateaza la fel , nu au efect de memorie .
Asadar ambele tipuri de baterii sunt ok atat timp cat nu se abuzeaza de ele sau sunt exploatate in conditii extreme ( scurturi prelungite , bagate in apa , lovite sau tinute in functie la temperaturi mari sau foarte scazute , in general conditii vitrege pentru o exploatare optima )
Atat am avut de zis mai pe scurt si la obiect .

HAPPY VAPING !
Imagine
Teorie este atunci cand stii totul, dar nu merge nimic.
Practica este cand toate merg, dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica : nu merge nimic si nu stiu de ce . :D
mariandex
Vaper Veteran

Mesajde mariandex » Lun Ian 09, 2012 12:16 am

Si despre incarcarea lor :

" Incarcarea bateriilor pe baza de Li

Doua faze: initiala>>>topping
Indiferent de ce se spune de catre diferiti "experti", la incarcare celuleor pe baza de Li nu exista incarcatoare rapide sau care sa regenereze acest tip de acumulator. Aceasta datorita reactiilor chimice specifice. Fabricantii de baterii au instructiuni foarte clare si precise referitoare la incarcarea celulelor pe baza de Li iar acestea difera de la un fabricant la altul. Intrucat modul in care se produc reactiile chimice intr-o celula bazata pe Li este oarecum empiric determinat, si incarcarea urmeaza sa fie facuta in baza specificatiilor producatorului.

Bateriile pe baza de Li sunt "curate", nu genereaza emisii de gaze si nici nu necesita formatare inaintea utilizarii. De asemeni nu dezvolta fenomenul de memorie. Prima incarcare este identica cu cea de a, sa zicem, o suta. Indicatiile referitoare la incarcarea de minim 12 ore la prima utilizare nu au nici un sens decat acela de a crea o umbrela de mister in jurul adevaratelor informatii.

Cele mai multe celule Li au, in starea de incarcare, o tensiune de 4,20V cu o toleranta de +/- 0,05V per celula. Pentru prelungirea duratei de exploatare se admite o reducere cu 10% a tensiunii de incarcare, respectiv la 4,10V/celula. In ultima perioada, au aparut tipuri noi de astfel de baterii care pot suporta incarcari la tensiunea maxima fara ca aceasta sa scurteze durata de exploatare.

Timpul de incarcare al celor mai multor incarcatoare este de aproximativ 3 ore. Bateriile mici, utilizate in telefoane mobile pot fi incarcate la 1C in timp ce bateriile de capacitati mai mari, cum ar fi cele utilizate la calculatoare portabile sunt incarcate la aproximativ 0,8C. Eficienta la incarcare este de 99% iar bateria ramane rece p toata durata incarcarii.

Incarcarea completa este atinsa atunci cand este atins pragul de tensiune ori cand curentul de incarcare a scaut la 0,03C.

Cresterea curentului de incarcare in faza initiala nu are drept consecinta o scadere a duratei de incarcare caci a doua perioada, de topping, va dura proportional mai mult.

Totusi, unii producatori de incarcatoare de celule Li pretind ca incarca bateria intr-o ora sau mai putin. Aceste incarcatoare parcurg doar faza initiala incarcad bateria la aproximativ 70% din capacitatea nominala.

A doua faza dureaza, de obicei, de doua ori mai mult decat prima!

In cazul celulelor pe baza de Li, nu este necesara faza a treia, intalnita la bateriile pe baza de Ni, ba chiar este contraindicata intrucat dupa atingerea tensiunii de 4,05V/celula incepe depunerea electrochimica a Li pe electrozi ducand la instabilitate chimica si la explozii, bateriile neavand posibilitatea de a converti in caldura supraincarcarea. In loc de faza trickle, se aplica o incarcare topping periodica pentru a compensa consumul. Pentru compensarea autodescarcarii, odata la 20 de zile se recomanda o incarcare topping. De regula, aceasta incarcare se recomanda sa aiba loc pe palierul de la 4,05V/celula-4,20V/celula.

Fenomenul care apare la supraincarcare (peste 4,30V/celula) este, in rezumat, urmatorul: Litiul metalic se acumuleaza pe anod iar materialul din care este confectionat catodul devine agent oxidant determinand generarea de oxigen. Oxigenul eliberat astfel reactioneaza violent cu Litiul declansand o mica (dar nu prea) explozie.

In general, bateriile reincarcabile pe baza de Li contin circuite de protectie si urmarire a tensiunii pentru a asigura functionarea corecta atat la incarcare cat si la descarcare. Totodata, temperatura celulei trebuie urmarita cu mare atentie! Tensiunea per celula nu trebuie sa coboare sub 2,50V. De regula, odata atinsa aceasta tensiune, incarcarea pe incarcatoarele obisnuite destinate bateriilor pe baza de Li nu mai este posibila intrucat curba de incarcare difera de cea normala.

De regula, circuitul de protectie este incorporat in echipamentul care utilizeaza acest tip de baterie iar fabricantii livreaza bateriile partial incarcate (cam 40% din capacitate) pentru a preintampina autodescarcare. Unele baterii au chiar un circuit care nu permite consumatorului sa consume energie electrica daca bateria nu este activata cu o incarcare.

Expertii in acumulatori sunt unanimi in a aprecia ca viitorul apartine tehnologiei pe baza de Li datorita complexitatii reduse cerute incarcatoarelor. Desi acestea trebuie sa fie deosebit de precise in decelarea tensiunilor de prag care determina ciclul de incarcare, sunt, totusi, mult mai simple decat cele destinate tehnologiei pe baza de Ni care trebuie sa monitorizeze un numar mai mare de factori. Curentul de incarcare nu este critic si poate varia. Un curent mic va avea drept consecinta doar o durata mai mare la incarcare. Totusi, fata de tehnologia pe baza de Ni, aceste celule au dezavantajul unei imbatraniri mult mai rapide.

O celula pe baza de Li va avea acelasi numar de cicluri, fie ca descarcarea are loc pana la 1% din capacitate fie ca este descarcata doar cu 10%. Asadar, inainte de a introduce un acumulator pe baza de Li in incarcator, intrebati-va daca este nevoie, intr-adevar sa fie incarcat...

Bateriile pe baza de Li-polimer sunt asemanatoare cu cele Li-ion. Diferenta consta in faptul ca este utilizat un electrolit gel polimerizat pentru imbunatatirea conductivitatii. In cele mai multe cazuri, acelasi incarcator poate fi folosit. "

Link-ul de unde a fost luata informatia :
http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=173

HAPPY VAPING !
Imagine
mariandex
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Lun Ian 09, 2012 1:17 am

toate informatiile acestea sunt importante dar....revin cu acceasi nelamurire ; zaharul e dulce iar sarea sarata...cum sunt bateriile li-ion si li-po atunci cand renuntam la matematica/fizica/chimie si le folosim doar pentru a savura un vapor de calitate ? De ce eu simt o diferenta intre ele atunci cand vapez (acelasi carto/ato cu acelasi lichid la acelasi voltaj) ?
Sau mai bine renuntam momentan la subiectul asta ...eu imi cer scuze Provari-ului care este un mod constuit cu multa pasiune..si eu raman la bateriile Joyetech (eGo/510) + Boge Revolution pana gasesc un mod VV cu baterii li-pol ?
Toate cele bune
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde SamGold » Lun Ian 09, 2012 1:23 am

iepurasii_visinii scrie:Provari-ului care este un mod constuit cu multa pasiune..si eu raman la bateriile Joyetech (eGo/510) + Boge Revolution pana gasesc un mod VV cu baterii li-pol ?
Toate cele bune

Poate ai noroc si te multumeste (finally!) cutiuta lui maddoc :)
EU sunt mai norocos, nu simt difernta intre Joyetech si Provari/Pretios(pus la 2.3v...prietenii "stie")/alte cutiute la 3.3v.
Poate la alt voltaj voi simti...
A fost...si a trecut.
SamGold
Vaper Veteran

Mesajde johnnypetre » Lun Ian 09, 2012 2:34 am

ok , am zis pe un alt thread ca pentru mine provari este zero.

acum voi detalia fara a uita ca tot ceea ce scriu aici este parerea mea si doar a mea.

deci nu ma intereseaza/impresioneaza provari din urmatoarele motive:

1.greu - foarte greu
2.mare - foarte mare
3.pret - exagerat , exagerat.
4.service ? garantie pe viata etc ? cum se aplica astea eu locuind in romanica. aici s-ar putea sa aberez dar poate ma lamureste cineva care a avut probleme cu el si cum s-au rezolvat.
5.aspect - ok, dar prefer designul minimalist pe care il au multe alte moduri de pe piata.pot da exemple dar nu e cazul acum.

Deci - provari se vrea regele tigarilor electronice - corect. bravo lui - sa fie primit de cine il doreste.

Face cu 15-20 % mai mult decat un lavatube, sa zicem cu 50 % decat un banal ego + cartomizor sau atomizor lr . si pentru asta costa de 5 ori cat un lavatube si de 8 ori cat un ego. ? ce platim de fapt ?

este greu, foarte greu , fiind si valoros as sta mereu cu grija sa nu il scap/ciobesc/stric etc

Hai ca iarna inteleg , am geaca sau borseta , vara ce fac ? merg cu el in mana sau sunt obligat sa car o gentuta special pt el. nu multumesc . prefer sa imi tin electronica la gat :D

Legat de pret vreau sa fiu foarte clar , iphone, galaxy S etc - toate tabletele - superbe , bijuterii ? daca as primi una cadou in secunda doi as vinde-o. aleg un telefon mediu si ca pret si ca facilitati din acelasi motiv din care provari nu ma zgandara.

provari cadou ? nu multumesc direct pe bazar ajunge. mie mai mult mi-ar complica existenta de vaporizator decat sa mi-o imbunatateasca.

Este un produs bun , fiabil, fancy, tot ce se poate. parearea mea - nu este pt piata noastra. americanii dau 15 $ pe 10 ml de lichid , e de inteles si pretul provari-ului. pt ei(si de fapt al tuturor modurilor ). nu pt mine.

Cam atat.
Nu mai fumez analoage din 20 iunie . Fost fumator de peste 3 pachete pe zi .
johnnypetre
Vaper Veteran

Mesajde SamGold » Lun Ian 09, 2012 3:44 am

johnnypetre scrie:ok , am zis pe un alt thread ca pentru mine provari este zero.

acum voi detalia fara a uita ca tot ceea ce scriu aici este parerea mea si doar a mea.

Total de acord...atata timp cat ai argumente, nu sofisme.

johnnypetre scrie:deci nu ma intereseaza/impresioneaza provari din urmatoarele motive:

1.greu - foarte greu
2.mare - foarte mare
3.pret - exagerat , exagerat.
4.service ? garantie pe viata etc ? cum se aplica astea eu locuind in romanica. aici s-ar putea sa aberez dar poate ma lamureste cineva care a avut probleme cu el si cum s-au rezolvat.
5.aspect - ok, dar prefer designul minimalist pe care il au multe alte moduri de pe piata.pot da exemple dar nu e cazul acum.

1.otel inoxidabil...e normal sa fie greu, nu-l poti compara cu aluminu sau titanium.Totusi la 119g este mai usor decat un...iPhone (137g).
2.mare comparat cu ce?ego 1000mAh e fix cat el (fara extension cap).Poate te deranjeaza grosimea...
3.exagerat in comparatie cu ce?doar nu-l compari cu eGo...si daca ai de gand sa-l compari cu Lavatube iti spun de pe acum ca nu-ti voi raspunde.Treaba e simpla, ai bani iei Provari, n-ai bani, iei Lavatube.
4.service-ul se aplica ca la orice produs...nu conteaza din ce tara esti, atata timp cat garantia e internationala.Tu platesti doar shipping-ul.

johnnypetre scrie:Deci - provari se vrea regele tigarilor electronice - corect. bravo lui - sa fie primit de cine il doreste.

Cine a zis ca-i regele tigarilor electronice?E un simplu mod, apreciat worldwide.In nici un caz un mod egal cu zero.

johnnypetre scrie:Face cu 15-20 % mai mult decat un lavatube, sa zicem cu 50 % decat un banal ego + cartomizor sau atomizor lr . si pentru asta costa de 5 ori cat un lavatube si de 8 ori cat un ego. ? ce platim de fapt ?

Face mai mult...dar nu te-ai documentat destul.Prin faptul ca pomenesti de LR pentru el demonstrezi asta.Sau poate tu doresti sa vapezi la 20w...ala nu e vapat, sincer.Si sigur 20w nu-i obtii cu eGo.

johnnypetre scrie:este greu, foarte greu , fiind si valoros as sta mereu cu grija sa nu il scap/ciobesc/stric etc

Hai ca iarna inteleg , am geaca sau borseta , vara ce fac ? merg cu el in mana sau sunt obligat sa car o gentuta special pt el. nu multumesc . prefer sa imi tin electronica la gat :D

Cu greutatea am lamurit-o...Valoarea acum.Pai hai sa vedem: el costa 200usd (tub+baterie 18490+shipping), adica ~660RON, adica ~2luni de tigari (pe care practic ii arzi, asta-l poti lasa mostenire daca te chinui putin).
Parca incepe sa nu mai fie asa scump...nu?
Am invatat ceva de cand vapez...vapatul nu e ieftin.Chiar daca la inceput zici ca te lasi de fumat ca sa economisesti bani.E o iluzie...
Bine...economisesti intr-un final, dar in timp.

Legat de purtat...m-am jurat de cand eram mic si purtam cheia cu sfoara la gat sa n-o pierd ca nu voi mai purta altceva in toata viata mea...
Vad ca esti vanzator, chiar asa mult te deranjeaza o gentuta de umar (portofel, ochelari, calculator, agenda, telefon...chiar o pata de culoare, ca imaginea conteaza, mai ales la un vanzator...)?

johnnypetre scrie:Legat de pret vreau sa fiu foarte clar , iphone, galaxy S etc - toate tabletele - superbe , bijuterii ? daca as primi una cadou in secunda doi as vinde-o. aleg un telefon mediu si ca pret si ca facilitati din acelasi motiv din care provari nu ma zgandara.

provari cadou ? nu multumesc direct pe bazar ajunge. mie mai mult mi-ar complica existenta de vaporizator decat sa mi-o imbunatateasca.

Sa nu exageram...faptul ca nu vrei sa intelegi beneficiile/avantajele nu inseamna ca sunt egale cu 0.
Si nu-mi spune ca nu exista, pentru ca altfel mergeam toti cu Loganul (sau mai rau...cu bicicleta/pe jos).Dar au mai aparut si alti producatori care-ti ofera calitate, siguranta, confort (ca sa-ti raspund ce cumperi cand cumperi un Provari).
Poate analogia nu e una perfecta, dar sper ca intelegi ideea.

johnnypetre scrie:Este un produs bun , fiabil, fancy, tot ce se poate. parearea mea - nu este pt piata noastra. americanii dau 15 $ pe 10 ml de lichid , e de inteles si pretul provari-ului. pt ei(si de fapt al tuturor modurilor ). nu pt mine.

Cam atat.

Defineste piata...
Greu, nu?:...nici Mercedes-Benz nu se astepta sa vanda atatea masini in Romania, dar uite ca a facut-o si o face.Romania e tara tuturor posibilitatilor (deh, evaziunea fiscala e mereu in apogeu aici).
Si ajungem intr-un final, la ce te deranjeaza pe tine, de fapt, pretul.
Well...

Considera reply-ul asta ca o discutie de la vanzator la vanzator (daca nu ma uitam sa vad ce meserie ai, nu-ti scriam atata) si crede-ma ca este orice, numai egal cu 0 nu :)
Nu-i fac reclama (si-au facut ei prin cel mai bun mod posibil - produsul).
Sunt cat se poate de obiectiv...stii cum e (cel mai des auzi in vanzari vorba): sa vorbeasca cifrele.
A fost...si a trecut.
SamGold
Vaper Veteran

Mesajde johnnypetre » Lun Ian 09, 2012 5:23 am

Stiam ca tu o sa imi raspunzi primul , si apreciez lista lunga si clara de raspunsuri pe fiecare problema in parte .

Singurul lucru pe care m-am chinuit sa il amintesc cat mai des in reply a fost ca "este zero pt mine" asta se traduce prin - nu imi este necesar.

bun daca tot am inceput sa continuam :D

"Treaba e simpla, ai bani iei Provari, n-ai bani, iei Lavatube." - aici ai vrut sa o rezolvi simplu - nu e chiar asa. o spun foarte multi review-eri de dincolo - lavatube ofera 90 % din ce ofera provari. asta nu inseamna ca daca ai bani iei provari. pt mine cel putin. inseamna ca daca vrei sa iesi in evidenta si sa spargi banii iei provari. si apropo consider ca la fel este si cu iphone fata de restu'.asa ca o paranteza. si da imi place mai mult lavatube la design decat provari. ciudat dar mi se pare fitos si nu intr-un mod placut. din nou - parerea mea.

" johnnypetre scrie:Face cu 15-20 % mai mult decat un lavatube, sa zicem cu 50 % decat un banal ego + cartomizor sau atomizor lr . si pentru asta costa de 5 ori cat un lavatube si de 8 ori cat un ego. ? ce platim de fapt ?

Face mai mult...dar nu te-ai documentat destul.Prin faptul ca pomenesti de LR pentru el demonstrezi asta.Sau poate tu doresti sa vapezi la 20w...ala nu e vapat, sincer.Si sigur 20w nu-i obtii cu eGo.
"

aici nu ai inteles ce vroiam sa zic . senzatia pe care o da un mod la 5 v cu carto SR e 90 %identica din punctul meu de vedere cu cea oferita de baterie normala + carto LR. - era un exemplu . este motivul pt care au aparut LR-urile in general.
de marime , da ai zis bine grosimea si greutatea este problema, pt mine cel putin.

"Defineste piata...
Greu, nu?:...nici Mercedes-Benz nu se astepta sa vanda atatea masini in Romania, dar uite ca a facut-o si o face.Romania e tara tuturor posibilitatilor (deh, evaziunea fiscala e mereu in apogeu aici).
Si ajungem intr-un final, la ce te deranjeaza pe tine, de fapt, pretul.
Well...

Considera reply-ul asta ca o discutie de la vanzator la vanzator (daca nu ma uitam sa vad ce meserie ai, nu-ti scriam atata) si crede-ma ca este orice, numai egal cu 0 nu :)
Nu-i fac reclama (si-au facut ei prin cel mai bun mod posibil - produsul).
Sunt cat se poate de obiectiv...stii cum e (cel mai des auzi in vanzari vorba): sa vorbeasca cifrele."

eh da faptul ca se vand mercedesuri nu inseamna nimic , decat ca sunt prea multi care au bani prea multi si facuti prea usor. la fel si cu "sa vorbeasca cifrele" - in cazul provari-ului nici nu am zis ca ma mira succesul. ajunge sa arunci ceva pe piata , sa zici ca e exclusivist si the best si amazing performance bla bla si se va vinde. . . aici e cuvantul ala pe care chiar nu vreau sa il pronunt si ma abtin din greu. incepe cu s si se termina cu*cough* nobism*cough*. si apropo de fapt comparatia trebuie facuta cu ferari sau lamborghini nu cu mercedes. iar ego-t si altele nu sunt loganuri , loganurile sunt e-health de 25 lei.

sti eu sunt adeptul balansului in toate. nu imi plac oamenii care au bmw sau mercedes dar se plang de banii de benzina sau de taxe.cei care au iphone sau tableta si cersesc cartomizoare pe forum pt ca "sunt incepatori" - era unu' mai demult pe aici.
cei care au haine de firma sau de fita dar nu au nimic in frigider. cei care isi iau parfum de cateva milioane dar se imbraca prost sau de la second. sti la ce balans ma refer. e la fel de ciudat mi se pare sa vad provari-uri de 200$ la cineva si apoi sa imi explice mie cum spala cartomizoare de 5 lei sa il tina cat mai mult.

deea este ca nu ma deranjeaza asa cum zici pretul , ma deranjeaza raportul pret/ce ofera. iar acest raport nu este justificat pt mine. din nou cuvant cheie - pt mine !.

oricum mi-a placut reply-ul , l-am inteles clar si ii vad valoarea pt cei care isi doresc asa ceva dar am vrut doar sa atrag atentia celor ce "din auzite" stiu ca provari e "THE shit" - ca apoi sa il primeasca si sa realizeze ca puteau sa obtina acelasi lucru la 15% din costuri.

PS tot nu am priceput - pozele acealea cu toate pv-uril alea intinse pe jos pe un hol - este colectia ta sau o poza de altundeva.nu are legatura cu discutia eram doar curios daca esti chiar asa pasionat.

oricum mi-a placut discutia si astept cu drag urmatoarea intalnire pe tara sa ne si cunoastem.

seara buna.
Nu mai fumez analoage din 20 iunie . Fost fumator de peste 3 pachete pe zi .
johnnypetre
Vaper Veteran

Cu si despre...Provari

Mesajde executivul » Lun Ian 09, 2012 11:19 am

Nu vreau sa ma bag in polemici Offtopic, dar, cand va aud cum va miorlaiti de bani imi vine sa dau cu pamantul de voi! Pana mea, eu am bagat 1000Euro in ET in conditiile in care dadeam 100Euro/luna pe tigari inainte si am 10luni de vapat, deci spuneti-mi voi, cat am pierdut? Nimic! Dar, din nou dar, o parte din ce-am luat nu a fost pe gustul meu, asa ca am mai dat din ele, deci tragand linie pot spune ca am iesit mai ieftin, daca vand si produsele pe care le am acum pe bazar pot spune cu tarie ca am iesit mult mai ieftin. Cam de 400ron am vandut pana acum, alti 400 vor veni din ce am acum la vanzare. Deci am cheltuit cam 800-850Euro in 10 luni, luand in calcul cat am recuperat, fata de 1000 cat m-ar fi costat analoagele... Si uitati-va in semnatura cu ce vapez, da? Punct.
PS: si am stoc de vaporizatoare si arome pe inca un an cel putin, imi mai iau doar baza... 50ron/luna maxim :D

Sent from my iPad using Tapatalk.
Imagine
executivul
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Lun Ian 09, 2012 1:18 pm

sofisme...hm
de ce sa fie un sofism faptul ca Provari este egal cu zero pentru mine ???
orice produs care nu satisface nevoilor personale este egal cu zero...o masina sport foarte scumpa si bine construita este egala cu zero in momentul in care esti nevoit sa o lasi la 4km distanta de locul in care vrei sa ajungi pentru ca ea (masina) nu poate intra pe un drum de tara !
Este necesar sa detaliez motivul pentru care Provari nu inseamna nimic pentru mine ? Nu cred ca foloseste cuiva
Mentionez ca Provari nu este singurul mod VV care nu-mi este de folos (si am testat destule moduri VV care folosesc baterii li-ion )
Eu sunt un simplu consumator...nu ma intereseaza detaliile tehnice...vreau doar sa functioneze asa cum imi place mie ! iar Provari (unul dintre cele mai apreciate moduri VV) nu-mi este pe plac mie
Sper sa apara mai repede mod-ul VV al lui maddoc
Esti un fericit...eu simt diferente si intre mustiucuri de picurare...asa ca nu ma mir de ce simt diferente intre mod-uri/baterii
Toate cele bune
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde logical_alternative » Lun Ian 09, 2012 1:32 pm

Provari este o scula buna.
Trebuie tinut cont ca a fost proiectat inainte de nebunia cartomizoarelor/clearo/... de la 1.5 ohm in jos.
Este o scula de lux dupa parerea mea. Pentru cine stie sa puna *zoare potrivite pentru el, e in regula.

Acum despre LiPo si LiIon: voltii n-au gust :mrgreen: In conditii identice, corecte in sensul functionarii optime a electronicii, nu e nicio diferenta la vapat. O electronica proiectata corect va functiona la fel pe ambele baterii. Posibil ca la LiPo sa se devanseze pragul putin, in sensul ca in momentul in care bateria LiIon nu mai poate furniza curent suficient la un anumit prag de descarcare, LiPo sa poata furniza in continuare acel curent.

Cu respect
Imagine
logical_alternative
Vaper

Mesajde nicumur » Lun Ian 09, 2012 1:52 pm

Ca sa nu se puna vreo problema de "foame" trebuie sa amintesc ca luna trecuta am cautat cu insistenta sa cumpar un Provari dar n-am avut noroc.
Poate cineva sa-mi detalieze concret care este diferenta practica (din punctul de vedere al vapatului) intre Provari si LavaTube cu acelasi acumulator/cartomizor/lichid/voltaj ?

Deoarece observ aici niste idei ca ar fi diferente imense intre cele doua dispozitive si eu unul nu inteleg care sunt alea (in afara de faptul ca Provari imi arata ce rezistenta are atomizorul).
Ultima oară modificat de nicumur pe Lun Ian 09, 2012 2:09 pm, modificat 1 dată în total.
"Eheii, vapatul asta nu este atat de simplu cum crede lumea"
Imagine
nicumur
Vaper Veteran

Mesajde mariandex » Lun Ian 09, 2012 2:07 pm

Salut , si ca o completare la mesajul lui logical_alternative diferenta intre baterii e doar rata de descarcare C , care e mai mare la Li-Polimer fapt care tensiunea in sarcina va fi mai mare fata de Li-Ion , de asta si gustu diferit .

HAPPY VAPING !
Imagine
mariandex
Vaper Veteran

Următorul

Înapoi la Hardware