Cu si despre...Provari

Discutii despre modele si componente

Re: Cu si despre...Provari

Mesajde iepurasii_visinii » Mar Ian 10, 2012 11:48 am

sa inteleg ca Provari n-ar avea o electronica serioasa ? asta ar lamuri multe...dar sigur se vor supara pe mine cei care au Provari daca as spune ca nu bateria ci electronica este vinovata pentru nesatisfacerea nevoilor mele :D
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde logical_alternative » Mie Ian 11, 2012 10:47 pm

Este serioasa si complexa electronica de la Provari.
A fost proiectata insa pentru ce era pe piata la vremea aia. Face fata cu brio si acum, dar nu pentru toate gusturile.
Din pacate nu este o electronica step-down nativa deci in consecinta are limitari.

Singura electronica care merge fiabil 100% cu tot ce misca pe piata este cea cu 2 baterii, evident step-down si evident in comutatie.
Acesta este sensul de electronica serioasa pentru mine, cel putin la ce ne este noua accesibil la ora actuala.

Deci da, electronica e de vina pentru nemultumirea ta.
Si ca sa pun paie pe foc, la tehnologia existenta (sau care ni se permite), nu exista nicio solutie sa ai un vv tub, sa mearga cu o baterie, sa fie relativ mic ca dimensiuni si sa mearga fara compromisuri cu toate x-zoarele.

Cu respect
Ultima oară modificat de logical_alternative pe Mie Ian 11, 2012 11:04 pm, modificat 1 dată în total.
Imagine
logical_alternative
Vaper

Mesajde jhonutz » Mie Ian 11, 2012 11:02 pm

good point @logical_alternative
jhonutz
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Joi Ian 12, 2012 1:26 pm

logical_alternative scrie:Deci da, electronica e de vina pentru nemultumirea ta.
Si ca sa pun paie pe foc, la tehnologia existenta (sau care ni se permite), nu exista nicio solutie sa ai un vv tub, sa mearga cu o baterie, sa fie relativ mic ca dimensiuni si sa mearga fara compromisuri cu toate x-zoarele.
Cu respect

Multumesc pentru lamurire logical_alternative...dar cum bine sti orice raspuns naste cel putin o noua intrebare....cum fac frate chinezoii electronica eGo ? pentru ca eGo cu o singura baterie este mai bun (pentru mine!) decat orice mod VV sau ne-VV cu una sau doua baterii ! Sper ca nu ne invartim in cerc si ajungem tot la li-po si li-ion :D
Cat despre mod-ul tub cu o singura baterie...pentru mine nu are prea mare importanta...poate avea si forma de tanc rusesc , doar sa poata lupta ca unul nemtesc :D
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde jhonutz » Joi Ian 12, 2012 1:53 pm

dupa cum spunea l_a nu ai testat ce trebuia adica un conevertor DC-DC step-down in comutatie . In ce priveste electronica de ego..e vb de un circuit cu comanda PWM.Mie si lui l_a ne merge mult mai bine VV-urile decat folosirea unei baterii ego
jhonutz
Vaper Veteran

Mesajde logical_alternative » Joi Ian 12, 2012 2:00 pm

Vorbim de vv step-down fiabil de la o tensiune cumulata a acumulatorilor de minim 7.4 V.
Sa nu amestecam mere cu pere.

Poate o sa iti trimit la test un vv adevarat sa nu te mai aud :mrgreen:

Cu respect
Imagine
logical_alternative
Vaper

Mesajde iepurasii_visinii » Joi Ian 12, 2012 4:01 pm

logical_alternative scrie:Poate o sa iti trimit la test un vv adevarat sa nu te mai aud :mrgreen:

Pai hai suparati-va odata...ce mai asteptati :D
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde Alex84 » Lun Feb 20, 2012 11:10 am

Sal! Consider achizitionarea unui Provari dar ink nu sunt sigur. Totusi as avea o intrebare si vad k nimeni in tot thread-ul nu e curios...De unde va cumparati cartomizoare pt Provari? La noi in Romania nu vad decat LR-uri! Nu am vazut la nici un magazin online carto de 3ohm. Si ce fel de cartomizoare folositi pt Provari? Poate postati si link-uri. Eu am cautat dar nu am gasit nimik. Multumesc!
Alex84

Mesajde rica007 » Lun Feb 20, 2012 11:25 am

mai baieti eu am o nelamurire
v-ati apucat de vapat sa va lasati de fumat
corect?
daca va lasati de fumat nu inseamna ca trebuie sa va face-ti din vapat o obsesie
corect?
deci cu timpul in loc sa cautati ET_uri mai sofisticate ar trebui sa cautati mai simple pana renuntati de tot
corect?
daca ma insel...
Pe usa scria femei , iar cand am intrat erau numai wc-uri ....
Imagine
rica007
Vaper Veteran

Mesajde dan1978 » Lun Feb 20, 2012 11:29 am

Alex84 scrie:Sal! Consider achizitionarea unui Provari dar ink nu sunt sigur. Totusi as avea o intrebare si vad k nimeni in tot thread-ul nu e curios...De unde va cumparati cartomizoare pt Provari? La noi in Romania nu vad decat LR-uri! Nu am vazut la nici un magazin online carto de 3ohm. Si ce fel de cartomizoare folositi pt Provari? Poate postati si link-uri. Eu am cautat dar nu am gasit nimik. Multumesc!

Salut.Eu sunt curios de exemplu.I-am pus o intrebare lui Mark despre aceste carto si a zis ca e pe drum comanda.
Imagine
dan1978
Vaper Veteran

Mesajde SamGold » Mar Feb 21, 2012 3:22 am

Alex84 scrie:Sal! Consider achizitionarea unui Provari dar ink nu sunt sigur.

Nu mai sta pe ganduri...(decat daca vrei varianta cu display albastru...); e cea mai buna alegere daca bugetul nu e o problema.
Alex84 scrie:Totusi as avea o intrebare si vad k nimeni in tot thread-ul nu e curios...De unde va cumparati cartomizoare pt Provari? La noi in Romania nu vad decat LR-uri! Nu am vazut la nici un magazin online carto de 3ohm.
Si ce fel de cartomizoare folositi pt Provari? Poate postati si link-uri. Eu am cautat dar nu am gasit nimik. Multumesc!

Eu folosesc Kanger (1.8ohmi-2ohmi) cumparate de la diversi reselleri...+ tank.
PERSONAL, la carto sunt multumit de ~6-7watti (mai sus, imi da gust de ars/nu se pune problema de alimentare incorecta) pe care-i pot obtine in doua moduri:
1. carto 3ohmi + voltaj 4.5 -> 6.75watti/1.5A (varianta ta)
2. carto 1.8ohmi + voltaj 3.4 -> 6.42watti/1.8A (varianta mea)
Diferenta e de 0.33watti (nu cred ca-i vei simti...) si de 0.3A (probabil te va tine bateria cu 1-2ml de lichid mai putin...).

Uite si un tabel (e pentru atty-uri, dar iti poti face o idee...) care te poate ajuta pe viitor.
Nu strica sa citesti si topicul asta.
A fost...si a trecut.
SamGold
Vaper Veteran

Mesajde moremih » Mar Feb 21, 2012 10:28 am

Provari functioneaza cu orice atty sau carto cu rezinta mai mare de 1.5 ohmi

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk
Imagine[/
moremih
Vaper Veteran

Mesajde Alex84 » Mar Feb 21, 2012 10:57 am

RazvanMihai scrie:Eu folosesc Kanger (1.8ohmi-2ohmi) cumparate de la diversi reselleri...+ tank.
PERSONAL, la carto sunt multumit de ~6-7watti (mai sus, imi da gust de ars/nu se pune problema de alimentare incorecta) pe care-i pot obtine in doua moduri:
1. carto 3ohmi + voltaj 4.5 -> 6.75watti/1.5A (varianta ta)
2. carto 1.8ohmi + voltaj 3.4 -> 6.42watti/1.8A (varianta mea)
Diferenta e de 0.33watti (nu cred ca-i vei simti...) si de 0.3A (probabil te va tine bateria cu 1-2ml de lichid mai putin...).

Sal! Mersi de raspuns! Practic spui k se obtine acelasi VTF intre Provari cu 3ohm + 4.5V si 1.8ohm cu 3.4V? Momentan am ego C care scoate 3.4, 3.5V si cartomizoare Boge LR ce au tot ~ 1.8-1.9 Ohm! Nu inteleg care e diferenta dintre a vapa ego C la 3.4 si Provari la 3.4 pe acelasi cartomizor. Adik de ce as da bani in plus pt aceeasi experienta? Iar reticenta mea fata de Provari este din cauza Buzz Pro despre care am auzit numai lucruri bune! Singura chestie care nu imi convine la Buzz pro e k are 2 baterii (am auzit de un incident cu o explozie cu 2 baterii). Dupa cum vezi ink sunt noob in e cigs!
Alex84

Mesajde SamGold » Mar Feb 21, 2012 1:57 pm

Alex84 scrie:Practic spui k se obtine acelasi VTF intre Provari cu 3ohm + 4.5V si 1.8ohm cu 3.4V?

Da.N-am fost destul de clar cu exemplele date?
Alex84 scrie:Momentan am ego C care scoate 3.4, 3.5V si cartomizoare Boge LR ce au tot ~ 1.8-1.9 Ohm! Nu inteleg care e diferenta dintre a vapa ego C la 3.4 si Provari la 3.4 pe acelasi cartomizor. Adik de ce as da bani in plus pt aceeasi experienta?

Este o diferenta intre ~3.4V in gol si in sarcina.Diferenta de experienta exista iar banii tu hotarasti daca-i dai sau nu.
Apuca-te si citeste...
Alex84 scrie:Iar reticenta mea fata de Provari este din cauza Buzz Pro despre care am auzit numai lucruri bune! Singura chestie care nu imi convine la Buzz pro e k are 2 baterii (am auzit de un incident cu o explozie cu 2 baterii). Dupa cum vezi ink sunt noob in e cigs!

Provari sau Buzz Pro, nu vei regreta.Nu poti compara un mod cu o tigara eGo...
PERSONAL, prefer electronica si functiile de la Provari...faptul ca foloseste o singura baterie e un bonus.
A fost...si a trecut.
SamGold
Vaper Veteran

Mesajde MihaiG » Joi Feb 23, 2012 6:39 pm

De marti am devenit si eu un mandru posesor de Provari, modelul fiind cel cu limitare la 2.5 A. Oricum sunt multumit. Fiind grabit sa-l pun in functie, am pus pe Mark o rezistenta de 3.1 ohm, setat pe 5.5 V si da-i falci pe drip. Pana acum aveam Mark-ul pe un Ego pass Joyetech de 1000, cu un dual coil de 1.2, care "sugea" bateria in 3 ore ! Utilizand Provari-ul setat dupa descriere, cu o baterie Trustfire de 2400, vapez linistit vreo 7-8 ore. Comparandu-l cu lavatube, am observat acelasi lucru ca si colegii care au descris fenomenul. Odata cu slabirea bateriei, pe Pro nu se simte nimic insa pe Lava exista clar o scadere a performantei.
Ce nemultumire am: bateriile Trustfire nu incap cum trebuie. Mi-ar trebui si o saiba de grosime aprox 1-2 mm ca sa se inchida complet tubul.
Intrebare:
In afara de IMR-uri, ce alti acumulatori buni se pot folosi, astfel incat sa se inchida bine tubul?
Imagine
MihaiG
Vaper

Mesajde SamGold » Joi Feb 23, 2012 6:51 pm

MihaiG scrie:Ce nemultumire am: bateriile Trustfire nu incap cum trebuie. Mi-ar trebui si o saiba de grosime aprox 1-2 mm ca sa se inchida complet tubul.

Exista O-ring-uri...gasesti aici sau Hornbach/piata/etc.
MihaiG scrie:Intrebare:
In afara de IMR-uri, ce alti acumulatori buni se pot folosi, astfel incat sa se inchida bine tubul?

Parerea mea, mergi pe AW IMR (NU FAKE-urile din kit-ul Lavatube!!!), dupa cum recomanda si producatorul.
Poti citi si topicul asta ca sa vezi de unde le poti lua ieftin + alte info f utile.
Si asta daca ai timp si vrei sa aprofundezi subiectul baterii si tigara electronica.

Succese si excese!
A fost...si a trecut.
SamGold
Vaper Veteran

Mesajde SamGold » Mar Feb 28, 2012 10:05 pm

Sa fie si aici...
A fost...si a trecut.
SamGold
Vaper Veteran

Mesajde dan1978 » Mar Feb 28, 2012 10:11 pm

Cred ca versiunea asta o sa ajunga si la mine.Daca ne unim cativa e si mai bine.
Imagine
dan1978
Vaper Veteran

Mesajde Darko » Dum Mar 25, 2012 12:37 am

Fratilor,imi dau si eu cu parerea,chiar n-as vrea sa jignesc pe nimeni,dar Provari asta prea arata a surubelnita...sau chiar a vibrator :-) o fi el dumnezeul tigarilor electronice dar mie chiar nu-mi spune nimic.Pentru mine conteaza foarte mult partea estetica,o tigara electronica ideala,ar trebui sa se apropie foarte mult sau chiar sa imite ca dimensiuni o tigara analoaga normala.De ce credeti ca modelul DSE 901 e cel mai bine vandut model?Ca performante e pe nicaieri,trebuie sa umbli cu 4-5 baterii de rezerva dupa tine,modelul DSE 901 se potriveste celor ce fumeaza 5-6 tigari pe zi,asa "de moft" dar daca fumezi doar atat chiar nu are rost sa treci pe ET.Dar se vinde atat de bine datorita esteticii.Deci,din punctul meu de vedere,asta ar fi o provocare,o provocare nano-tehnologica,sa scoti un model de ET cu dimensiunile tigarii analoage dar cu performantele unui provari sa zicem.Eu zic ca nu este imposibil.
Darko
Vaper

Mesajde Roland » Dum Mar 25, 2012 2:06 am

Asa spuneam si eu despre "cutii", dar acum mi-am schimbat parerea. Singurul lucru care e deranjant, nu doar la Provari, ci la piata ET in general este pretul, care tinde sa creasca, probabil pentru ca exista cerere din ce in ce mai mare. Acum o sa vina cineva si o sa spuna ca sanatatea n-are pret, insa nu-s lamurit nici cu obiceiul asta...
Imagine
Roland
Vaper Veteran

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Hardware