Cu ce va curatati atomizoarele?

Discutii despre modele si componente

Re: Cu ce va curatati atomizoarele?

Mesajde sanitarium » Lun Ian 30, 2012 6:02 pm

am ego-c de o luna, folosesc aceeasi pastila, dry burn zilnic sau la 2 zile. mi-am procurat si un imist v2 acum 2 zile, fiind atat de laudat pe forum, incat nu mai aveam liniste...
dupa 2 zile de folosit imist-ul, cu schimbari de fitile, gadilari, etc, parerea mea este ca nu se compara cu ego-c la nici un capitol, plus ca daca se arde rezistenta, il poti arunca, pe cand la ego-c poti oricand schimba pastila (care-mi pare foarte rezistenta) si mai usor, si mai economic. cred ca un imist poate fi rentabil doar daca-i modat in stilul domnului Vasile. bineinteles, am doar 2 zile de cand ma joc cu el, poate isi da drumul, poate ii nimeresc setarile, cine stie, parerea mea strict subiectiva se poate modifica...
Imagine
sanitarium
Vaper Veteran

Mesajde kshkval » Lun Ian 30, 2012 8:42 pm

Daca fitilul de silica este ars, confectionez altul cu plasa si silica rope cumparate de la vapers.ro
dezvolta un pic asta...poate si o poza ?

Eu sunt foarte multumit de IMIST, dar daca poate sa-mi spuna si mie cineva o parere despre EGO-C ........
cuvantul cheie este foarte multumit....asa ca.....ramai multumit :)
Imagine
kshkval
Vaper Veteran

Mesajde wolfydaniel » Lun Ian 30, 2012 9:27 pm

Atomizorul clasic (ex: joye 510) nu tank, dupa max 1 saptamana de folosinta sau max 20 ml vapati, il scot de la baterie, ii pun sub jet de apa calda, apoi rulez un servetel si il introduc in partea destinata cartusului. Apoi suflu puternic de cateva ori sa arunc apa in el. Rup servetelul pe partea umeda si repet operatiunea.
Urmeaza curatirea rezistentei prin ardere controlata (dry burn)
Apas contact, in atomizor exista apa, o ajut sa se evapore sufland in atomizor pana cand nu mai sfaraie si observ inrosire in interior.
De aici sunt mai atent pt ca urmeaza dry burn-ul iar atomizorul e pe uscat. rezistenta de kantal va arde rezidurile dar fara lichid in contact este f vulnerabila.
Dupa apasarea contactului nu las mai mult de 2 secunde rezistenta sa se inroseasca, dupa care astept alte 4-5 secunde timp in care mai suflu puternic in atomizor pt a elimina caldura si rezidurile ce se desprind in pulbere. Repet operatiunea de 3-4 ori nu mai mult apoi atomizorul e din nou pus sub jet de apa pt a spala rezidurile (atfel vom primii un gust urat). Alta tura de suflat cu servetel apoi lasat la uscat pe calorifer iarna, sau peste noapte vara. In final amorsez atomizorul cu 5-6 picaturi directe de lichid si il pun in functiune la baterie dupa 15 min. Am atomizor joye ce functioneaza si azi dupa 3 luni de vapat cu el si cam 300 ml. Abia daca mai are silicati in el pt ca-l simt ca abia retine lichid
Imagine
wolfydaniel
Vaper Veteran

Mesajde valioglu » Lun Ian 30, 2012 10:05 pm

kshkval scrie:Daca fitilul de silica este ars, confectionez altul cu plasa si silica rope cumparate de la vapers.ro
dezvolta un pic asta...poate si o poza ?

Eu sunt foarte multumit de IMIST, dar daca poate sa-mi spuna si mie cineva o parere despre EGO-C ........
cuvantul cheie este foarte multumit....asa ca.....ramai multumit :)

1. atomizoare/cum-repar-fitilul-atomizor-ego-t1717.html
2. Nu am IMIST, dar EGO C mi se pare foarte ok. E cel putin la fel de bun ca oricare alt tank, cu deosebirea ca se curata foarte usor (din punctul meu de vedere asta era problema tankurilor, se curata rezistenta schimbai fitilul sau il curatai dar se infunda si nu mai facea treaba destul de bine) si cartusul consumabil e destul de ieftin.
valioglu
Vaper Veteran

Mesajde Lizicat » Mar Ian 31, 2012 1:15 am

@wolfydaniel mi se pare cea mai eficienta metoda. Eu as mai spune ca spalarea doar cu apa calda la doua zile (elimina lichidul rezidual care are cele mai mari sanse de a adera la rezistenta plus ca dizloca particulele "in curs de aderare") si mareste durata intre dry burn-uri ceea ce este foarte bine pentru rezistenta. Mai ales in cazul atomizoarelor 510 de la Biansi care... "nu agreaza" deloc acesta metoda agresiva.
Imagine
Lizicat
Reseller

Mesajde silver70 » Mar Mar 13, 2012 10:16 am

Scuze dacă nu postez unde trebuie da am o problema urgenta,am facut dryburn la o pastila ego-c si cred că mi-a distrus 2 baterii,adic acum stau amandoua aprinse ca şi cum ar fi butonul apasat.mai pot fi recuperate?pot să le fac ceva?Cand apas butonul nu se mai aprinde.mersi anticipat.
silver70

Mesajde Kennedy » Mar Mar 13, 2012 1:31 pm

poti incerca sa schimbi electronica poate s-a dus doar partea aceea ...
si eu am patit asa cu o baterie dar m-am enervat si am stricat-o complet.
stima
Imagine
Kennedy
Vaper

Mesajde raiman » Mar Mar 13, 2012 2:14 pm

silver70 scrie:Scuze dacă nu postez unde trebuie da am o problema urgenta,am facut dryburn la o pastila ego-c si cred că mi-a distrus 2 baterii,adic acum stau amandoua aprinse ca şi cum ar fi butonul apasat.mai pot fi recuperate?pot să le fac ceva?Cand apas butonul nu se mai aprinde.mersi anticipat.

Am patit si eu asta cu un Ego-t, cand era infiletat pe baterie nu facea nimic... cand il scoteam de pe baterie se aprindea ledul... Am schimbat electronica, si acum e ok :)
Imagine
raiman
Vaper

Mesajde bob808 » Mar Mar 13, 2012 9:17 pm

Salutare. Mi-am luat si eu ieri un eGo-C si sunt foarte multumit. Inca testez arome deoarece am facut prostia sa-mi iau TAB fara sa il miros si dupa lungi incercari de a ma obisnui cu aroma nu am reusit nici chip. (vand sticla de 30ml apropo, am folosit cam 3-4ml maxim) Ma rog, banuiesc ca gusturile chiar nu se discuta. Sunt interesat de curatarea atty-urilor, si in special de metoda cu ultrasunete. Desi suna pompos am inteles ca exista o metoda foarte elenganta pentru asta. Exista acele curatatoare de bijuterii prin ultrasunete (vibratii) in baie de lichid. Din ce-am mai citit unii pun vodca mai ieftina si ruleaza cate 3 cicluri de 3 minute dupa care se jura ca-i curat. Daca are cineva la indemana un asemenea aparat sa faca teste ar fi bine sa ne zica si noua ce si cum. asemenea aparate merg cu baterii in general si nu sunt foarte scumpe (20-30 euro). Ma voi interesa sa vad daca gasesc pe undeva de cumparat la noi.
Imagine
bob808

Mesajde DartSidious » Mar Mar 13, 2012 9:42 pm

"Vibratoarele" astea casnice sunt frectie la piciorul de lemn.Nu scot aproape nimic
din atomizor.Incearca sa gasesti vreun laborator,ceva,care sa aiba scula profesionala.
Imagine Imagine
DartSidious
Vaper

Mesajde iepurasii_visinii » Mar Mar 13, 2012 10:14 pm

impartasesc parerea lui DartSidious...am incercat si eu asa ceva si nu m-a convins
O diferenta PARCA s-a simtit dar nu asa cum imi doream...nu scoala mortii din morti
Poate gasesti vreun aparat serios...cele la 20-30euro,cele ''casnice'' nici macar la bijuterii nu sunt bune :(
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde bob808 » Mie Mar 14, 2012 1:06 pm

O sa incerc si eu daca am ocazia si revin cu informatii. Mi-am curatat si eu mai devreme un atomizor prin metoda dry-burn si a ramas curat bec, dar oricum l-am folosit doar 2 zile. Banuiesc ca daca te ocupi de el atent odata la 2-3 zile ramane constant curat
Imagine
bob808

Mesajde sanitarium » Mie Mar 14, 2012 1:13 pm

bob808 scrie:O sa incerc si eu daca am ocazia si revin cu informatii. Mi-am curatat si eu mai devreme un atomizor prin metoda dry-burn si a ramas curat bec, dar oricum l-am folosit doar 2 zile. Banuiesc ca daca te ocupi de el atent odata la 2-3 zile ramane constant curat

exact, asta-i metoda cea mai rapidă și eficientă: dry burn la câteva zile, în rest, frecție la picior de lemn.
Imagine
sanitarium
Vaper Veteran

Mesajde X3Mer18 » Joi Mar 15, 2012 6:31 pm

Salutare. As dori sa imi explice cineva (sau sa-mi ofere un link) pentru modalitatea de curatare a atomizoarelor Joye 510 HV5.

Multumesc!
Imagine
Imagine
X3Mer18
Vaper

Mesajde bob808 » Dum Mar 18, 2012 9:08 pm

De ieri seara simt o aroma de ars de la un atomizor ego-c LR. L-am curatat prin dry-burn, a ramas curat, am schimbat fitilul dar tot simt gustul nasol daca trag mai mult de 2-3 secunde din el. Inainte puteam sa trag mai mult fara sa simt asta. Are cineva o poza sau un clip cu distanta corecta a fitilului? Eu il las putin de tot mai lung decat pastila, cat sa atinga rezistenta putin. Atomizoarele in timp isi pierd din proprietati chiar daca sunt curate? Ard mai puternic sau ceva de genul?
Imagine
bob808

Mesajde vaporitor » Dum Mar 18, 2012 9:35 pm

Uita-te la silica din rezistenta. Aia se macina cu timpul si trebuie sa treci la alta pastila.
vaporitor
Vaper

Mesajde wolfydaniel » Dum Mar 18, 2012 9:51 pm

bob808 scrie:De ieri seara simt o aroma de ars de la un atomizor ego-c LR. L-am curatat prin dry-burn, a ramas curat, am schimbat fitilul dar tot simt gustul nasol daca trag mai mult de 2-3 secunde din el. Inainte puteam sa trag mai mult fara sa simt asta. Are cineva o poza sau un clip cu distanta corecta a fitilului? Eu il las putin de tot mai lung decat pastila, cat sa atinga rezistenta putin. Atomizoarele in timp isi pierd din proprietati chiar daca sunt curate? Ard mai puternic sau ceva de genul?

Daca ai facut dryburn la pastila si nu ai spalat-o apoi, e normal sa primesti gust urat. Lichidul se combina cu rezidurile arse si gustul acela iute trece destul de greu. Eu dupa dryburn, la orice tip de atomizor, il spal mai apoi in jet de apa calda si lasat la uscat. Sau chiar la fiert 1-2 minute.
Daca ai folosit pastila multa vreme, cca 70-90 ml lichid, asa cum zice colegul nostru @vaporitor, ar fi cazul s-o schimbi. Pastilele astea ce Ego-C au putina silica sub rezistenta, dupa ce se duce, pastila e ca si consumata. E cazul s-o schimbi ;)
Imagine
wolfydaniel
Vaper Veteran

Mesajde baubau » Mar Mar 20, 2012 4:04 am

In decursul unui an am reusit sa strang cateva zeci de atomizoare ce necesita o curatare si o resuscitare ca la carte. La inceput, am tot incercat sa mi le "repar" singur, le fierbeam in apa 5min maxim 10min, le suflam bine si le lasam minim 12h la uscat pe calorifer, alteori aceleasi operatiuni dar mai trageam si cate un dry burn, doar ca nu observan nici o aprindere din partea rezistentei. Rezultatele intodeauna au fost aceleasi, aburi aproape de 0, th cucu...si tot asa. Asa ca a, renuntat la dry burnul asta si m-am hotarat ori de cate ori nu-mi mai place cum merge sa-l arunc in sertar si sa continui cu un altul nou. Dar deh, cred ca a venit momentul sa le mai readuc pe linia de plutire pe cateva din ele asa ca zilele astea le bag intr-o baie de alcool izopropilic minim 12h, sper ca de data asta sa am si rezultate ca de altfel...cred ca le zbor pe geam :)
baubau
Vaper

Mesajde DarkShadow » Mar Mar 20, 2012 8:16 am

baubau scrie:... sper ca de data asta sa am si rezultate ca de altfel...cred ca le zbor pe geam :)

Daca nu ai rezultate,te rog, "zboara-le" la mine, daca vrei.
Tot nu am materiale pentru modari si vaporizatoare noi nu stric, din principiu.
Propunerea e valabila pentru toti cei care nu mai au ce face cu vaporizatoarele defecte.

Stima.

D
ImagineImagine

Vizitati http://installservices.pht.ro
DarkShadow
Vaper Veteran

Mesajde vaporitor » Mar Mar 20, 2012 1:36 pm

baubau scrie:In decursul unui an am reusit sa strang cateva zeci de atomizoare ce necesita o curatare si o resuscitare ca la carte. La inceput, am tot incercat sa mi le "repar" singur, le fierbeam in apa 5min maxim 10min, le suflam bine si le lasam minim 12h la uscat pe calorifer, alteori aceleasi operatiuni dar mai trageam si cate un dry burn, doar ca nu observan nici o aprindere din partea rezistentei. Rezultatele intodeauna au fost aceleasi, aburi aproape de 0, th cucu...si tot asa. Asa ca a, renuntat la dry burnul asta si m-am hotarat ori de cate ori nu-mi mai place cum merge sa-l arunc in sertar si sa continui cu un altul nou. Dar deh, cred ca a venit momentul sa le mai readuc pe linia de plutire pe cateva din ele asa ca zilele astea le bag intr-o baie de alcool izopropilic minim 12h, sper ca de data asta sa am si rezultate ca de altfel...cred ca le zbor pe geam :)

Abur cu presiune -> dryburn -> iar abur-> dryburn => ca nou. Dryburn-ul il fac mai agresiv iar aburul cu presiune curata foare bine si nu-i trebuie uscare, toata operatiunea dureaza max 2 minute. Bafta.
vaporitor
Vaper

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Hardware