Nicotina din e-lichide, cat inhalam?

Nicotina din e-lichide, cat inhalam?

Mesajde maddoc » Sâm Dec 04, 2010 2:37 am

De mult doream sa aflu totusi cata nicotina obtinem din lichidele astea si iata ca zilele acestea, discutand cu un prieten ne-am gandit cum sa aflam macar ceva date "pe aproape" daca nu precise.

Situatia s-ar putea sa nu fie chiar atat de frumoasa pe cat ne-o prezinta fabricantii de ET-uri. Asta in sensul ca nu prea obtinem deloc nicotina din e-lichide. De ce? Pai nicotina nu se vaporizeaza impreuna cu baza PG/VG. La fel si unele arome. Sunt arome care au aproape aceleasi caracteristici vaporizate dar si arome care la vaporizare sunt diferite.

Testul e simplu, daca nu ati mai fumat de cateva luni (ca sa uite organismul complet de tigare) aprindeti-va una. O sa o simtiti exact ca pe prima tigare din viata. Veti simti imediat surplusul de nicotina.

Ca sa obtin aceeasi reactie cu e-lichid a trebuit sa pufai 30min fara pauza pana am terminat 1ml de lichid (tarie 18mg/ml VG - la PG am obtinut aceeasi reactie cu 11mg/ml PG).
Tigarea insa s-a dus in 10minute. Asta ar insemna cam 5min de tras tzapan la tigare pt. ca la ET am tras non-stop.

Simplu calcul fara a fi insa precis, nici pe departe dar ne da un ordin relativ de marime:
[constante]
3 picaturi = 1 tigare = 10-15 pufaituri ca volum de aburi
32 picaturi = 1ml e-lichid

30min la elichid / 5 min la tigare => efect de 6 ori mai mic doar comparand timpul

32 picaturi lichid pentru efectul unei tigari = 10 tigari ca volum de abur, de 10 ori mai mic doar comparand volumul de aburi

Practic la un pufait normal, asemanator cu obiceiul de a fuma se obtine de 60 ori mai putina nicotina in organism.
Daca stau sa-mi aduc aminte, de asta mi-a fost greu la inceput, ca era socul de dezintoxicare.

Daca aveti idei, sugestii, pareri, va rog sa aduceti completari!
Imagine
Nu mai fumez din 25 aprilie 2009... :D
Testeaza peste 1400 produse in showroom-ul Vapers
maddoc
Reseller

Re: Nicotina din e-lichide, cat inhalam?

Mesajde cgigi » Sâm Dec 04, 2010 8:21 am

la fel am patit si eu dupa 3 zile devenisem mai nervos tremiram dar am ridicat putin concentratia de nicotina si a inceput sa fie mai bine.
am inceput cu 12 mg dupa am ajuns la 18 mg si acum iar la 12 si vreau sa mai cobor.totul tine si de tigara si componentele pe care le alegi.
la inceput nu sti prea bine dar daca vrei intradevar reusesti si nu o sa-ti para rau.de aceea multi nu trec la et apare spaima si lipsa de nicotina chiar daca
inainte fumai concentratii de 0.4 mg-0.6 mg la tigari.in rest avantajele de acum sint multiple si nu mai intorc la analoage mai bine ma las de tot.
Imagine
cgigi
Reseller neinregistrat

Mesajde iepurasii_visinii » Sâm Dec 04, 2010 12:50 pm

stiti ce e curios ...eu am resimtit intr-un fel efectul exact invers !
Cand am trecut pe ET a trebuit sa ma lupt cu dureri de cap repetate...foloseam un lichid mediu (presupun ca undeva in jurul 18mg) si dupa cateva pufaituri nu puteam sa m stau in picioare ! Acum am reusit sa scap de senzatiile astea...imi fac un lichid intre 9-13mg nicotina si e totul OK !
Cu analoagele n-am reusit sa traiesc o asa senzatie desi aveam zile cand sudam analoagele!!
Cat despre proprietatile aromelor si eu am aceeasi parere...unele mi se par m bune pt a fi folosite la o ET,altele le-as pune doar in prajituri
stima
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde spartacus » Sâm Dec 04, 2010 2:37 pm

Maddoc.

S-ar putea sa ai dreptate. Pe de alta parte nu stiu sigur daca senzatia acea de ametiala pe care o ai la primele tigari din viata nu este mai mult cauzata de monoxidul de carbon din tigari. Cu timpul organismul se adapteaza la deprivarea de oxigen si aportul mare de monoxid de carbon.

Totusi este clar ca nicotina din lichide nu se asimileaza la fel de rapid ca si cea din tigari. Asa se explica ca, in general, vaporizam mai mult decat fumam inainte.
spartacus

Mesajde maddoc » Sâm Dec 04, 2010 3:43 pm

Aici ar trebui sa faca testul cineva care nu a renuntat complet la fumat (sa-si pastreze obisnuinta la CO). Merita investigat macar empiric.

Oricum acum sunt mai linistit putin cand consum 10ml pe zi :D
Imagine
maddoc
Reseller

Mesajde 19vik » Sâm Dec 04, 2010 4:22 pm

Tigarile obisnuite de pe piata contin in general: gudron 4-8 mg, nicotina 0,4-0,8 mg, monoxid de carbon 3-10 mg per tigareta.
Teoretic, la cantitatea de nicotina, 1 ml de 24 mg e echivalent cam cu 2 pachete de tigari.
Eu aburesc de o luna si jumatate, 10-15-20 ml pe saptamana, arome Dekang 24mg si 16 mg. Tot de atunci n-am mai fumat dupa circa 26 de ani si alte incercari nereusite si mi-a fost foarte usor de la bun inceput sa ma abtin, mai am si acum pachetul cu cateva tigari abandonat, daca mi-ar arde buza as putea oricand sa-mi aprind una. O problema la inceput a fost ca imi irita gatul, iar dimineata la primii aburi parca aveam nisip pe gat de imi venea sa o arunc.
Pana atunci fumam 20-30 de tigari pe zi Marlboro filter plus care are 6 mg gudron, 0,5 mg nicotina, 7 mg monoxid de carbon per tigara. Teoretic mi-ar trebui cam 0,5 ml de 24 mg pe zi ca sa substitui tigarile, dar se vede ca depasesc de cel putin 3-4 ori.
Chiar daca vapez continuu cateva ore la USB, dispare treptat aroma si TH-ul, dar nici vorba de ameteli sau dureri de cap. Nici cand fumam jumatate de pachet in 4 ore, nici cand am incercat cu nicorette si o mestecam ca pe orice guma si pastila dupa pastila, contrar instructiunilor, nu aveam ameteli sau dureri de cap.
Dupa 5 saptamani de ET, m-apus naiba sa fierb atomizoarele, ambele pe care le aveam intrucat nu mai stiam prin ce metoda sa scap de gustul oribil, nu doar de ars... mare greseala... era sa renunt la ideea de ET. Amestecam aromele, in acelasi cartus golit partial adaugam cateva picaturi din alta aroma, apoi alta si alta de nici eu nu mai stiam ce... apoi am citit pe un forum ca unele arome sunt incompatibile si nu trebuie amestecate. Am fumat 2 tigari din pachetul abandonat: pe langa gustul oribil, dupa 3-4-5 fumuri ma luase ameteala de noroc ca stateam pe scaun.
Mi-am achizitionat alte 3 atomizoare noi, cartus nou, o singura aroma in fiecare si dupa aproape o zi fara ET, aroma si TH puternice ca la inceput... back in bussiness.

Posibil ca in realitate aportul de nicotina din e-lichid sa fie mult mai mic, dar parerea mea e ca acele ameteli si dureri de cap dupa o pauza indelungata de fumat nu au legatura cu nicotina ci se datoreaza monoxidului de carbon cu care ne dezobisnuim. Exact astea sunt simptomele intoxicarii cu monoxid de carbon.
19vik
Vaper

Mesajde vlad.theodor » Lun Dec 06, 2010 12:48 am

maddoc scrie:Situatia s-ar putea sa nu fie chiar atat de frumoasa pe cat ne-o prezinta fabricantii de ET-uri. Asta in sensul ca nu prea obtinem deloc nicotina din e-lichide. De ce? Pai nicotina nu se vaporizeaza impreuna cu baza PG/VG. La fel si unele arome. Sunt arome care au aproape aceleasi caracteristici vaporizate dar si arome care la vaporizare sunt diferite.

1) Daca nicotina "arsa" se depune pe filamentul atomizorului si inhalam "teoretic" aburi "curati', cum de mai simtim simtim usturimea pe beregata !? Nu-i nicotina !? Personal sint acum doar pe propilen glicol cu arome (deci zero usturime)...

2) Nici eu nu prea scot etigarea din gura, am transformat-o in acadea. Mi-a ramas doar gestul involuntar de a inhala, de a inhala, de a inhala... La cit de poluata e atmosfera inconjuratoare cred ca propilen glicolul are acum rolul de antioxidant ce curata plaminii... Deci un lucru bun. Nici un motiv de inpacientare daca stau mai mult cu etigarea de vorba...
Dumnezeu a creat cerul şi pământul. Restul a fost fabricat în China. http://youtu.be/XIyECkJuhxM
vlad.theodor
Reseller junior

Mesajde iepurasii_visinii » Lun Dec 06, 2010 1:59 am

intr-adevar...daca nu e nicotina atunci care e substanta ce da senzatia aceea de iritatie din gat???doar PG-ul??!! sau ceva nou care apare in urma vaporizarii lichidului ?
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde vlad.theodor » Lun Dec 06, 2010 2:30 am

Nu-i nici o iritatie de la PG. A aruncat unul o piatra'n balta si-au sarit zece sa o scoata. Sau mai bine zis - nu i-a placut cuiva PG, ca in prima zi de inhalare te ametzeste usor sau ti se pare ca ai o usoara migrena sau ca-i naspa pe beregata. Exact cum scria cineva mai devreme, cind esti nefumator si tragi primul fum ai o senzatie noua. Asa si la PG. Te obisnuiesti repede cu el. Consider elichidele din VG "killerii atomizoarelor". Sint prea viscoase, seci ca gust si murdaresc repede filamentul. Si chiar nu am incredere ca sint 100% vegetale. De ce mai are glicerina vegetala inca gustul de slanina !???
Dumnezeu a creat cerul şi pământul. Restul a fost fabricat în China. http://youtu.be/XIyECkJuhxM
vlad.theodor
Reseller junior

Mesajde vlad.theodor » Lun Dec 06, 2010 2:36 am

Asa-i romanul, prinde totul "din zbor". Mai intii zvonul ca tigara electronica e cancerigena, acum ca propilenglicolul e naspa sau, diplomatic spus, "VG-ul e best" !!! Tzatze (de la tzara) din astea care vorbesc doar ca au gura...
vlad.theodor
Reseller junior

Mesajde vlad.theodor » Lun Dec 06, 2010 2:43 am

A incercat cineva sa fumeze aloe vera direct din planta sectionata !?
Se pare ca are consistenta e-lichidelor noastre... Poate ies aburi.
Intrebam si eu doar... Cine se baga la testul asta si are aloe vera pe la bunici !? :D
vlad.theodor
Reseller junior

Mesajde iepurasii_visinii » Lun Dec 06, 2010 10:07 am

incercam cu niste zeama de la muraturi...ca tot e sezonul aproape :D

Si totusi de unde apare,de la ce apare senzatia aceea de iritatie din gat???Nicotina dupa parerea mea nu are sigur legatura cu asta....atunci ce?
stima
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde 19vik » Lun Dec 06, 2010 10:48 am

Parerea mea e ca de la unele esente. Am facut o data lichidul din glicerina vegetala pura, fara nici-un miros, fara aroma (si bineinteles fara nicotina) in care am pus esenta de vanilie din aia de care se pune la prajituri... nici-o problema, parca fumam prajituri :D , apoi am facut alt lichid din aceeasi VG in care am pus esenta de migdale... am pus prea multa esenta, la primii vapori ma intepa/ustura varful limbii, apoi gatul.
19vik
Vaper

Mesajde iepurasii_visinii » Lun Dec 06, 2010 2:46 pm

posibil...probabil ca asa cum aroma/esenta influenteaza TH-ul probabil in acelasi mod influenteaza si acea senzatie de iritare !
Oricum depinde de fiecare persoana in parte...asa cum unii au alergii la polen si altii nu au tot asa e si in cazul asta !!
stima
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde maddoc » Lun Dec 06, 2010 6:51 pm

Inseamna ca sunt eu defect, la concentratii diferite de nicotina nu obtin TH diferit.
Imagine
maddoc
Reseller

Mesajde iepurasii_visinii » Lun Dec 06, 2010 8:48 pm

nu cred ca e nimeni defect :D
reactionam diferit dupa cum si noi suntem diferiti ...
exemplul cel m bun sunt chiar eu : daca folosesc lichid de 9mg nicotina mi se pare "slab" dar daca folosesc de 18 e prea "tare" pt mine ...la TH ma refer!
oricum e relativ...depinde si de starea in care ma aflu ,de vremea de afara...samd
Asta e partea buna la vaporizat : pot sa-mi prepar cum vreau vaporii :D
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde gigilex510 » Lun Dec 06, 2010 11:32 pm

interesant subiectul!

problema mea e urmatoarea :http://www.nicorette.ca/stop-smoking/products/inhaler.aspx

nicorette inhaler contine un cartus cu nicotina care nu este incalzita deloc
doar il pui in guta tragi si inhalezi nicotina. cartusul are un lichid care contine
nicotina si care dupa 20 de "fumuri" se consuma.deci nicotina se absoarbe.asta inseamna
ca si nicotina din e-lichid se absoarbe chiar foarte usor avand si un "carrier" cum ii zic americanii
cu ajutorul cariua ajunge in corp.
in plus nicotina se absoarbe inclusiv prin piele foarte usor si intra in sistem foarte repede.
dupa o zi de stres la lucru si pufait de parca venea sfarsitul lumii am avut si eu dureri de cap
usturime la ochi , ameteli.......... cautatile pe net sunt simptome ale supradozei de nicotina
eu cred ca din contra inhalam mai multa nicotina decat de la tigari.de ce aburim mai mult
decat fumam ? am gasit mai demult un clip pe youtube in care un doctor (isi zice doctor vapor)
explica foarte pe scurt ca la tigara nicotina se asociaza cu alcaloizi sau ceva de genu.
ideea de baza era ca la e-lichid primesti doar nicotina nu si restul "bunatatilor" din tigara
de aceea senzatia nu este exact la fel pentru ca noi am inlocuit doar drogul principal nu si
pe cele secundare.
NR TEL : 0786 60 10 44 ; LOC : TIMISOARA
gigilex510
Reseller

Mesajde maddoc » Mar Dec 07, 2010 12:12 am

Exact ce cautam!

Ce zic ei in prospect:
The active substance is nicotine 10 mg equivalent to nicotine 4 mg delivered.

si ingrediente (din ce am gasit eu pe net, nimic in prospect): nicotina, alcool etilic, mentol.

In cazul vaporizarii nicotinei cu alcool se pierde 60% din nicotina... :D

Edit: incerc sa arat ca cine s-a lasat de tigari cu ET s-ar fi putut lasa oricum daca ar fi avut cu ce sa inlocuiasca gestul. ET castiga doar pt. ca imita fumatul mai mult decat nicorette de exemplu si pentru ca e un dispozitiv interesant. Tuturor le plac gadgeturile ;)
Imagine
maddoc
Reseller

Mesajde gigilex510 » Mar Dec 07, 2010 12:39 am

perfect deacord cu tine ca dovada am un sertar plin de ele.
eu personal sunt incantat de ele pt ca unu : a ramas gestu
si doi : nu mi-a placut niciodata gustul tigarilor.imi placea gestul
imi placeau accesoriile pt tigari tabachere zippouri dar tigara in sine
ca si gust nu mi-a placut. am devenit dependent de bou ce am fost
ca era "cool"(asa se zicea pe vremea aia).
cata nicotina inhalam din lichid exact as fi si eu foarte curios sa aflu.
ce as vrea sa stiu mai mult e cata nicotina exhalam inapoi cu aburul
asta e o intrebare care ma omoara pentru ca nestiind asta nu pot sa vaporizez
in liniste pe langa ficamea.
daca o fac dependenta de nicotina si pe ea?
NR TEL : 0786 60 10 44 ; LOC : TIMISOARA
gigilex510
Reseller

Mesajde maddoc » Mar Dec 07, 2010 2:22 am

Ar merita sa testam vaporii exhalati...

Poate am timp de sarbatori si mai gasesc cativa utilizatori prin bucuresti si facem un test. Citisem undeva cum se poate masura nicotina, daca fac rost de materiale atunci facem o incercare.

Edit: eventual putem testa la pufait doar in gura si comparativ la inhalare/exhalare. Asa ar trebui sa avem si o idee despre cat se si asimileaza in organism.
Imagine
maddoc
Reseller

Următorul

Înapoi la Discutii generale