de 19vik » Sâm Dec 04, 2010 4:22 pm
Tigarile obisnuite de pe piata contin in general: gudron 4-8 mg, nicotina 0,4-0,8 mg, monoxid de carbon 3-10 mg per tigareta.
Teoretic, la cantitatea de nicotina, 1 ml de 24 mg e echivalent cam cu 2 pachete de tigari.
Eu aburesc de o luna si jumatate, 10-15-20 ml pe saptamana, arome Dekang 24mg si 16 mg. Tot de atunci n-am mai fumat dupa circa 26 de ani si alte incercari nereusite si mi-a fost foarte usor de la bun inceput sa ma abtin, mai am si acum pachetul cu cateva tigari abandonat, daca mi-ar arde buza as putea oricand sa-mi aprind una. O problema la inceput a fost ca imi irita gatul, iar dimineata la primii aburi parca aveam nisip pe gat de imi venea sa o arunc.
Pana atunci fumam 20-30 de tigari pe zi Marlboro filter plus care are 6 mg gudron, 0,5 mg nicotina, 7 mg monoxid de carbon per tigara. Teoretic mi-ar trebui cam 0,5 ml de 24 mg pe zi ca sa substitui tigarile, dar se vede ca depasesc de cel putin 3-4 ori.
Chiar daca vapez continuu cateva ore la USB, dispare treptat aroma si TH-ul, dar nici vorba de ameteli sau dureri de cap. Nici cand fumam jumatate de pachet in 4 ore, nici cand am incercat cu nicorette si o mestecam ca pe orice guma si pastila dupa pastila, contrar instructiunilor, nu aveam ameteli sau dureri de cap.
Dupa 5 saptamani de ET, m-apus naiba sa fierb atomizoarele, ambele pe care le aveam intrucat nu mai stiam prin ce metoda sa scap de gustul oribil, nu doar de ars... mare greseala... era sa renunt la ideea de ET. Amestecam aromele, in acelasi cartus golit partial adaugam cateva picaturi din alta aroma, apoi alta si alta de nici eu nu mai stiam ce... apoi am citit pe un forum ca unele arome sunt incompatibile si nu trebuie amestecate. Am fumat 2 tigari din pachetul abandonat: pe langa gustul oribil, dupa 3-4-5 fumuri ma luase ameteala de noroc ca stateam pe scaun.
Mi-am achizitionat alte 3 atomizoare noi, cartus nou, o singura aroma in fiecare si dupa aproape o zi fara ET, aroma si TH puternice ca la inceput... back in bussiness.
Posibil ca in realitate aportul de nicotina din e-lichid sa fie mult mai mic, dar parerea mea e ca acele ameteli si dureri de cap dupa o pauza indelungata de fumat nu au legatura cu nicotina ci se datoreaza monoxidului de carbon cu care ne dezobisnuim. Exact astea sunt simptomele intoxicarii cu monoxid de carbon.