Pasii, pe scurt:
1.Se pune atomizorul intr-o oala de inox, in apa rece, si se lasa pe foc pana cand apa ajunge la temperatura de fierbere.Este bine sa-l miscati un pic prin oala, in asa fel incat apa sa intre bine de tot in el, o sa vedeti ca iasa bule de aer chiar daca-l agitati de cateva ori.
2.Cand apa ajunge la punctul de fierbere iau oala de pe foc si o las sa se raceasca pana ajunge usor calduta (nu fierb atomizoarul deloc!!!) - practic la punctele 1 si 2 se inmoaie bine lichidul acumulat in el.
3.Cu dispozitivul de mai jos (seringa + 1 bucata furtun) infipt in parte dinspre filet a atomizorului trag/imping 40-50 de jeturi de apa prin el, cu viteza constata dar nu cu presiune mare si brusca pt a nu disloca de la locul ei mesa din acul atomizorului.Pozele nu sunt facute pe un tank dar operatiunea este identica.

4.Am facut o solutie de alcool dublu rafinat si apa oxigenata (70/30), am inchis capatul dinspre filet al atomizorului cu un capac de carto eGo si l-am umplut pana peste punte cu solutia respectiva dupa care l-am lasat asa cam 12 ore.
In principiu se poate scufunda cu totul atomizorul dar nu este nici economic nici sanatos pt vopseaua din exterior si cum ma intereseaza sa curat bine doar interiorul, prefer varianta asta.
5.Dupa perioada de la punctul 4 am repetat din nou punctele 1 si 2, apoi am lasat atomizorul la scurs pe calorifer 12 ore.Cred ca in loc de partea cu uscatul "natural" merge si un dry burn dar am preferat asa pt a nu stresa inutil atomizorul.
6.Am luat un cartus plin, l-am infipt in atto si l-am lasat in pozitie verticala cam 20 de minute, dupa care am tras din cartus fara se declansez bateria pana cand am observat ca nu mai urca bule de aer in el (nivelul lichidului din cartus a ajuns cam la 3-4 mm de buza atomizorului).
La primele pufuri aroma nu a fost senzationala dar si-a intrat rapid in parametrii normali si incet incet si aburul merge spre nivelul pe care-l avea cand atomizorul a fost nou.Probabil ca apa din atto nu s-a scurs complet in perioada de uscare, deci singura solutie de eliminare completa este vaparea ei.Momentan sunt la primul cartus si la fiecare puf am abur tot mai ok, ramane de vazut in cat timp se stabilizeaza.
Cam asta e, va tin la curent cu evolutia lucrurilor, spor si bafta daca o incercati!