Metode curatare atomizor eGo-T

Metode curatare atomizor eGo-T

Mesajde rider » Vin Feb 11, 2011 12:42 am

Mai jos varianta mea de curatare a atomizorului, testata si functionala.O folosesc cu succes si la restul atomizoarelor, merge si la tank fara probleme.
Pasii, pe scurt:

1.Se pune atomizorul intr-o oala de inox, in apa rece, si se lasa pe foc pana cand apa ajunge la temperatura de fierbere.Este bine sa-l miscati un pic prin oala, in asa fel incat apa sa intre bine de tot in el, o sa vedeti ca iasa bule de aer chiar daca-l agitati de cateva ori.

2.Cand apa ajunge la punctul de fierbere iau oala de pe foc si o las sa se raceasca pana ajunge usor calduta (nu fierb atomizoarul deloc!!!) - practic la punctele 1 si 2 se inmoaie bine lichidul acumulat in el.

3.Cu dispozitivul de mai jos (seringa + 1 bucata furtun) infipt in parte dinspre filet a atomizorului trag/imping 40-50 de jeturi de apa prin el, cu viteza constata dar nu cu presiune mare si brusca pt a nu disloca de la locul ei mesa din acul atomizorului.Pozele nu sunt facute pe un tank dar operatiunea este identica.
Imagine
Imagine

4.Am facut o solutie de alcool dublu rafinat si apa oxigenata (70/30), am inchis capatul dinspre filet al atomizorului cu un capac de carto eGo si l-am umplut pana peste punte cu solutia respectiva dupa care l-am lasat asa cam 12 ore.
In principiu se poate scufunda cu totul atomizorul dar nu este nici economic nici sanatos pt vopseaua din exterior si cum ma intereseaza sa curat bine doar interiorul, prefer varianta asta.

5.Dupa perioada de la punctul 4 am repetat din nou punctele 1 si 2, apoi am lasat atomizorul la scurs pe calorifer 12 ore.Cred ca in loc de partea cu uscatul "natural" merge si un dry burn dar am preferat asa pt a nu stresa inutil atomizorul.

6.Am luat un cartus plin, l-am infipt in atto si l-am lasat in pozitie verticala cam 20 de minute, dupa care am tras din cartus fara se declansez bateria pana cand am observat ca nu mai urca bule de aer in el (nivelul lichidului din cartus a ajuns cam la 3-4 mm de buza atomizorului).
La primele pufuri aroma nu a fost senzationala dar si-a intrat rapid in parametrii normali si incet incet si aburul merge spre nivelul pe care-l avea cand atomizorul a fost nou.Probabil ca apa din atto nu s-a scurs complet in perioada de uscare, deci singura solutie de eliminare completa este vaparea ei.Momentan sunt la primul cartus si la fiecare puf am abur tot mai ok, ramane de vazut in cat timp se stabilizeaza.

Cam asta e, va tin la curent cu evolutia lucrurilor, spor si bafta daca o incercati!
Imagine
rider
Vaper Veteran

Re: Metode curatare atomizor eGo-T

Mesajde iepurasii_visinii » Vin Feb 11, 2011 1:23 am

cu "supa de atomizor" am tinut de un 901 vreo 6 luni....doar k eu il fierbeam vreo 2 min apoi doar il lasam sa se usuce !
La atomizorul eGo ma cam tem sa-l pun la supa :D
Am citit pe undeva ca unii curatau atomizoarele cu nu stiu ce substanta pt curatat placa bunicii :D (daca curata depunerile de pe dintii falsi ar trebui sa functioneze si in cazul nostru) ....dar ma tem sa incerc si varianta asta :D
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde Spakko » Vin Feb 11, 2011 1:25 am

Mai forjeaza-l. pana o incepe sa arate ca placa bunicii :D altfel corega nu functioneaza :lol:
Imagine
Imagine
Spakko
Vaper Veteran

Mesajde rider » Vin Feb 11, 2011 1:54 am

Eu am testat varianta asta pe toate atomizoarele eGo (inclusiv LR) si nu a dat gres.
Cand am in ele lichide care iasa greu, in loc de alcool bag otet alb dar nu-l las mai mult de 1-2 ore ca se impregneaza gustul si iasa mai greu.E foarte tare otetul, scoate cam orice inseamna gust/miros nedorit din jucarii.
Un alt aspect care e poate important e ca folosesc un atto maxim 4-5 zile dupa care-l bag la procedeu, dar in afara de asta nu-i fac nimic, de multe ori nici nu scot cartusele din ele noaptea.Inainte le suflam seara, le lasam la scurs, etc dar am ajuns la concluzia ca nu prea ajuta asta, in cel mai "fericit" caz, daca nu-l amorsam bine dimineata trageam niste fumuri arse.In fond, au fost gandite sa fie pastrate si utilizate umede / cu lichid...
Imagine
rider
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Vin Feb 11, 2011 3:54 am

ma gandeam sa bag alcool in atomizor noaptea....dar nu prea am capacele de cartomizor eGo si nu gasesc nici un inlocuitor :(
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde rider » Vin Feb 11, 2011 4:34 am

Vezi daca nu ai prin casa o guma de sters, pune peste ea o bucata de folie de bucatarie (celofan nu aluminiu) si impinge atomizorul in ea cativa mm, teoretic nu ar mai tb sa curga.
Si ca sa fi sigur, dupa ce torni alcoolul in atomizor pune-l intr-un pahar cu tot cu radiera si toarna apa in pahar, pana la nivelul alcoolului din atomizor.
Sau ia celofanul si fa-l in 4, imbraca partea de jos atomizorului in el si trage o banda scotch peste, cam asa cum se inchid si borcanele de muraturi. ;)
Imagine
rider
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Vin Feb 11, 2011 10:13 am

k
multam fain :D
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde xwings_s2r » Vin Feb 11, 2011 11:16 pm

Salut!
Mi se pare mie sau in poza e un cartomizor? Daca nu , acestea se pot curata? Scuze daca intrebarea e puerila...
xwings_s2r
Vaper

Mesajde dragos2309 » Mar Feb 15, 2011 3:48 pm

Eu am procedat asa: l-am suflat bine si l-am pus dupa metoda @rider, punctul 4, cu apa oxigenata timp de 1 ora. Apoi am scos capacelul, l-am mai clatit o data cu apa oxigenata si l-am lasat peste noapte(8-9 ore) cu alcool de 96 grade. Dimineata l-am scurs si suflat, l-am lasat cam 60 minute la uscat, l-am alimentat cu 8 picaturi si lasat cam 10 minute sa "se patrunda". Primele 3-4 fumuri au fost cam nasoale, dar apoi ca prima data :) . Dupa opt zile incepuse si asta sa capete din cand in cand gust de ars, trebuia sa-l pufai din ce in ce mai des, dar dupa "tratament" merge ca nou. Deci se poate curata relativ usor.
dragos2309
Vaper Veteran

Mesajde liviup76 » Mar Feb 15, 2011 10:38 pm

Eu i-am facut o baie in baza PG, dupa care un dry-burn, si a fost ca nou . Toata operatiunea a durat fix 3 minute. Nu mai exista gustul acela de ars
Nu mai fumez din 05-01-2011
liviup76
Vaper

Mesajde nicos1968 » Mar Feb 15, 2011 11:34 pm

Lasat 7 ore cu mustiuc pe baza de PG...merge ca nou
Imagine
nicos1968
Vaper Veteran

Mesajde tjedy2000 » Mie Feb 16, 2011 4:34 pm

Dupa ce mi-am cumparat kit-ul de ego xxl chiar daca a venit cu atomozor de rezerva din
prima zi l-am bulit pe primul, asa ca nu am mai ramas decat cu unul singur "original".
Deci, de 16 zile tot pufai cu el si luni mi s-a parut mie ca nu prea mai lucreaza cum trebui.
Apa oxigenata de la farmacie ( solutie 3% ) bagata 30 sec. la microunde, pus atomizorul in ea si lasat cam 50 min.
Scos, clatit cu spirt direct, apoi cu apa, uscat pe calorifer 30 min si? E CA NOU!
Sunt curios sa vad cat ma tine.
Ei rad de mine ca nu sunt ca ei, eu rad de ei ca sunt toti la fel!
tjedy2000
Vaper Veteran

Mesajde nero61 » Mie Feb 16, 2011 6:33 pm

Stai, ca mai pierdut. Ai pus apa oxigenata 30 sec la microunde si pe urma ai pus atomizurul in ea 50 min?
Imagine
nero61
Vaper

Mesajde tjedy2000 » Mie Feb 16, 2011 6:44 pm

Stai, ca mai pierdut. Ai pus apa oxigenata 30 sec la microunde si pe urma ai pus atomizurul in ea 50 min?

Nu te-am pierdut nicaieri. :)
Ai inteles perfect! 30 secunde in cuptorul cu microunde
sau, o aduci cumva pana aproape de temperatura de fierbere si apoi bagi atomizorul
in apa, ~ 50 minute. Eu atat l-am tinut. Tu poti sa-l tii mai mult.
La mine a functionat vad.
Spor si bafta! ;)
tjedy2000
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Mie Feb 16, 2011 7:18 pm

sau il pui pe aragaz :D
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde nero61 » Mie Feb 16, 2011 7:45 pm

Am inteles, am crezut ca ai pus si tu ( cum a mai pus cineva de aici) atomizorul si apa la microunde.
Imagine
nero61
Vaper

Mesajde tjedy2000 » Mie Feb 16, 2011 7:54 pm

am crezut ca ai pus si tu atomizorul si apa la microunde.

Niet! :lol: :lol: :lol:
Doar apa! Mi-a fost lene sa scot ibric, sa aprind aragaz, sa...
Asa am terminat in 30 sec. Poti sa incerci sa fierbi atomizorul in apa ( asa face iepurasii ...).
Sunt tot felul de variante. Asta am facut-o la repezeala si vad ca a mers.
Cel putin la mine.

Succesuri! ;)
tjedy2000
Vaper Veteran

Mesajde rider » Mie Feb 16, 2011 7:58 pm

xwings_s2r scrie:Salut!
Mi se pare mie sau in poza e un cartomizor? Daca nu , acestea se pot curata? Scuze daca intrebarea e puerila...

Da, e de carto eGo, eu le-am curatat de mai multe ori asa dar prefer doar partea cu apa fierbinte daca nu sunt foarte imbacsite, daca folosesti alcool sau otet iasa mai greu din carto aroma/mirosul.
De asemenea, la primul refill dupa curatare, lasa cartomizorul 10-15 minute sa se imbibe bine in lichid si primele puf-uri o sa fie cam fara aburi dar isi da drumul incet.
Imagine
rider
Vaper Veteran

Mesajde valioglu » Joi Feb 17, 2011 12:17 am

De o zi vaporizatorul de la EGO T a inceput sa dea rateuri, vapori putini, aroma canci, din ce in ce mai enervant. Am decis sa ii aplic cel mai simplu tratament, adica l-am pus la fiert cam 3-5 min pe aragaz. Mai concret, l-am aruncat direct intr-un ibric cu apa clocotita si l-am lasat sa fiarba acolo. Dupa ce a trecut timpul mentionat i-am dat niste apa rece ca sa-l racesc mai repede si l-am suflat pe ambele parti temeinic cu compresorul din dotare - adica cu botul. I-am dat si niste butoane vreo 3 secunde de cateva ori (dry burn), si a fost gata. Lichid si merge ca nou. Cat o tine vrajeala om vedea.
Pana acum, de o saptamana nu i-am facut nimic decat sa-l suflu uneori. Din lipsa de altceva i-am dat sa bea pana acum doar PG dar in ultima vreme nu mai am decat PG DEKANG cu aroma Dunhil - probabil cea mai proasta zeama de pe planeta (e doar parerea mea, as ucide pentru doi stropi de Kent PG Dekang) cu o aroma infecta de voma amestecata cu suc de aspirina (noroc ca am lansat o comanda ca ma luam iar de analoage). Dupa tratament am bagat niste glicerina in voma in cauza si a devenit mult mai aromata si mai acceptabila. :D
valioglu
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Joi Feb 17, 2011 12:35 am

Multumesc mult valioglu ;) ....se pare ca "supa de atomizor" e buna si in cazul eGo-T
:lol: m-am distrat copios citind ce-ai scris despre Dunhil PG
stima
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Următorul

Înapoi la Discutii generale