Metode curatare atomizor eGo-T

Re: Metode curatare atomizor eGo-T

Mesajde fum3z » Mar Oct 04, 2011 9:33 am

Desigur cea mai buna metoda de curatare a rezistentei este dry-burn-ul cu puntea scoasa. Eu bag o cheie (de la casa, birou...) si acul puntii intra pe cantul de la cheie. In felul asta nu o sa-ti "scape" si sa deteriorezi ceva pe acolo. Cel mai aiurea e ca mesa, dupa o anumita perioada de functionare, ardere, nu mai sta foarte bine in locasul cuiului si astfel apar problemele. Trebuie pozitionata corect, altfel nu functioneaza nimic bine.
Eu, de obicei, daca observ ca s-a miscat mesa, o scot un pic mai tare spre cartus, si apoi prin probe o introduc cu un ac cate putin inapoi in functie de performante :)

Spor la mesterit.
Imagine
fum3z
Vaper

Mesajde fum3z » Mie Oct 05, 2011 11:53 am

Ieri am demontat puntea cu mesa de la un atomizor Biansi ego-t sa-l curat si cand sa pun totul la loc nu a vrut sa intre "smooth" ca de obicei. La binasi am observat ca nu se mai poate folosi un cartus gol pentru a introduce puntea inapoi in atomizor. Asta din cauza ca diametrul puntii este cu un (1)mm mai mare decat gatul atomizorului.

Eu am facut astfel:
Am bagat puntea cum am putut in atomizor, putin inclinata pe o parte, fara cartus gol.
Am pozitionat-o prin miscari fine cat de bine am putut deasupra rezistentei si am incercat sa fie cat mai centrata.
Apoi am incercat cu o surubelnita sa presez puntea pe locul ei, de jur imprejur pana a intrat. Acum problema e ca metoda cu surubelnita nu merge tot timpul. La primul atomizor binasi merge din prima, chiar si cu o cheie amarata, dar la al 2-lea nu am reusit sub nici o forma. Deja imcepeam sa-mi fac griji ca nu mai reusesc sa bag prostia aia inapoi la locul ei. Dupa ce m-am calmat, m-am dus repede la cutia cu scule sa sa vad ce as putea sa folosesc. Am dat peste o mufa tata jack 3.5mm din metal. Mi-a picat fisa imediat, camasa din metal e foarte potrivita pentru aceasta operatie :) Intra perfect prin gaura atomizorului si preseaza la fix puntea la locul ei.

Eu am folosit ce am gasit prin casa, voi puteti folosi orice altceva. Pe Jack il gasiti la orice magazin de electronice (sau la Very Shop :D ), e ieftin si trebuie sa fie cu camasa de metal.

Imagine
Imagine
fum3z
Vaper

Mesajde Arnold12 » Mie Oct 05, 2011 1:04 pm

Metoda mai simpla este cu protectia de la un ac de seringa.
Imagine

Vapers-Dream
Arnold12
Reseller

Mesajde fum3z » Mie Oct 05, 2011 1:20 pm

pai ce sa zic...protectia de la acul de seringa e mai subtire, e de plastic si e mai lunga. Nu o sa ai destula forta sa apesi pe marginile puntii, acolo unde se imbina cu atomizorul pentru ca muchia plasticului nu ajunge pana acolo. Si crede-ma a trebuit sa imping un pic sa faca "poc" si sa intre perfect. Nu cred ca reuseam cu protectia de la acul de seringa. Dar cum ziceam, fiecare foloseste ce are la indemana.

O zi buna.
Imagine
fum3z
Vaper

Mesajde mirevaly » Mie Oct 05, 2011 6:04 pm

Eu il pun pe pozitie cu o penseta si imping cartusul pana face poc. Cate bordee atatea obicee :D
Imagine
Imagine
NU MAI FUMEZ DIN 25.03.2011
mirevaly
Vaper Veteran

Mesajde danteleleu » Joi Oct 06, 2011 10:08 pm

In seara asta mi-am curatat putin ET-ul (ego-t). Cartusul l-am clatit bine sub jet de apa fierbinte si l-am sters cu alcool sanitar, exteriorul bateriei l-am sters cu alcool sanitar, putin si atomizorul tot pe exterior, toate astea pentru putina igiena. Am stat pe ganduri daca sa curat cum trebuie atomizorul sau nu, pana la urma am zis ca merge destul de bine si n-are rost. Asa ca nu l-am mai bagat sub jet de apa, n-am mai scos nici puntea cu mesa, doar l-am suflat bine de tot si i-am facut un mic dryburn. Am pus atomizorul pe baterie si tineam apasat 2-3 secunde, faceam pauza 1 secunda, tot asa pana s-a vazut putina lumina prin parti pe langa punte, am continuat inca de 3-4 ori si m-am oprit de frica sa nu se intample ceva cu atty-ul. Acum am pus ET-ul in functiune, vad ca scoate aburi la greu, miroase putin a ars, dar stiu ca asa trebuie pana o sa se alimenteze bine. Ajuta oare vreun pic metoda asta de curatare?
Imagine
danteleleu
Vaper

Anterior

Înapoi la Discutii generale