Cat cheltuiti lunar pe ET (consumabile ETC)

Cat cheltuiti lunar pe ET (consumabile ETC)

Mesajde radutuby » Lun Aug 15, 2011 9:21 pm

Voi cat cheltuiti lunar pentru ET?

Eu am ajuns sa cheltuiesc destul demult, am observat ca de multe ori cumpar accesorii sau consumabile pe care nu le folosesc, de exemplu mi-e teama tot timpul sa nu raman fara lichid, atomizor, baterie. Si uite ca hop mai comand 2-3 sticlute de 30ml, ba un atomizor ba o baterie. De multe ori ma uit pe site la vapers.ro, apare ceva nou si zic in mintea mea, trebuie sa am si eu :D, deja am o colectie de vreo 100 cartomizoare vreo 20 atty uri 4 batteri am avut 8 dar am dat din ele, plus o gramada de elichide multe din ele inca sigilate :)
Si uite asa toc cate 250-350 RON lunar. Nevasta mea deja imi scoate ochii ca cheltui aproape cat pe tigarile classice.
Oricum pentru mine ET deja e un sport extrem :mrgreen:

La voi cum sta treaba?
Imagine
radutuby
Vaper

Re: Cat cheltuiti lunar pe ET (consumabile ETC)

Mesajde vali74 » Lun Aug 15, 2011 9:36 pm

De la 300-350 am scazut la 150-200 pe luna, m-am lasat de cumparat baterii folosesc homemade si mai repar si atomizoarele la nevoie desi nu mai au aceasi aroma dupa aceea, cumpar o data la 2 sau 3 luni ma enerveaza sa dau la curier 20 de lei :D
Imagine
vali74
Vaper

Mesajde kukuyu » Lun Aug 15, 2011 9:57 pm

250-350 / luna, ca si multi altii nu apuc sa le folosesc, se aduna stocuri, dar e normal pe undeva. eu sunt multumit, desi cumpar mai mult decat am nevoie. dupa estimarile nevoilor si consumabilelor, m-as incadra lejer in 120-150 / luna, da'.. asta e, cu totii avem mofturi, cred.
tigarile ma costau 450-550 / luna.
kukuyu
Vaper

Mesajde wolfydaniel » Lun Aug 15, 2011 10:01 pm

100 lei/ luna pe lichide din care si un atomizor LR, Nici nu ma gandesc sa dau mai mult, Astea sunt consumabilele. Un atomizor nici nu-l folosesc mai mult de 6 saptamani max, asta daca ma tine atat. Dar, cu LR-urile de la Joytech n-am avut niciunul cara sa ma tina sub 4 saptamani.
Mai este cand adaug cate un cartomizor, sau altceva de proba. daca e OK, suplinesc cheltuiala lunara, dar in medie, ma incadrez la 100 lei/ luna.
Bine, spun asta, pt ca in mare m-am facut "Baza" .Adica. Baterii, incarcatoare, utilitati de transport etc... Iar maine. voi ridica de la posta mult asteptatul ReoGrand care va avea principalul rol de-ami ajusta cheltuielile lunare. Tot la investitie da baza il pun...
Daca as avea consumatoare, adica 100 cartomizoare :D si multe altele, n-as mai fi simplu consumator, m-as orienta catre reseller :D
Imagine
wolfydaniel
Vaper Veteran

Mesajde kukuyu » Lun Aug 15, 2011 10:35 pm

Cum economiseste ReoG?
kukuyu
Vaper

Mesajde wolfydaniel » Mar Aug 16, 2011 8:03 am

Simplu, bateriile ce le foloseste sunt mai ieftine si nu mai sunt tentat sa achizitionez fel de fel de atomizoare de N-spe tipuri, cartomizoarre tip xl, xxl, care sunt mai scumpe, giantomizoare etc... folosesc atomizoare LR joye sau biansi care, avand lichid mereu le maresti longevitatea, sau cartomizoarele dual boge, HC etc... la care, chiar daca nu mai retine vatelina dupa uzura clasica tot mai poti trage de ele avand alimentarea cu lichid mai simpla si mai la indemana.
Decat sa-mi umplu 1-2 m patrati cu tot felul de acesorii, seringi, si toate tipurile inventate sa nu mai stiu la care ii vine randul la vapat, mai bine un PV de baza, solid, durabil la care folosesti consumabilele descrise mai sus
Si eu am adunat, fel de fel de vaporizatoare, baterii, adaptoare etc... care nu stiu cand le voi folosii, pt ca tot atty LR sau carto dual imi priesc cel mai bine. (si sunt si mai ieftine)
Si eu ma uit in spate la cat am investit, din nevoie, din mofturi sau curiozitate, nu trag linie ca mie groaza de suma adunata, poate peste costul analoagelor, nu-mi pare rau, acest viciu devenit chiar hobby stiu ca ne costa, insa se poate si mai ieftin, de 4-5 luni, am o cheltuiala medie de 100lei/ luna. Poate ca (am gasit si eu ce cautam), asa cum zicea un vaper de-al nostru aici pe forum.
Imagine
wolfydaniel
Vaper Veteran

Mesajde Joker18 » Mar Aug 16, 2011 8:08 am

Si eu am avut o perioada in care tot testam atomizoare si lichide si cheltuam 200-300 lei. Dar acum mi-a trecut si ma costa aproximativ 120 lei/luna.
Joker18
Vaper

Mesajde stodany » Mar Aug 16, 2011 2:30 pm

salutare, asa am patit si eu la inceput in primele doua luni cred ca am cheltuit mai mult decat pe analoage curiozitatea de a incerca cat mai multe si poate si teama de a nu ma intoarce la analoage ,asa ca in primele doua luni mi-am facut stoc si rezerva si acum sper sa o las mai moale .
stodany
Vaper

Mesajde iepurasii_visinii » Mar Aug 16, 2011 3:16 pm

eu vapez de-mi stau urechile ridicate....bag cam 100ml de lichid lunar + 2atomizoare 510-T LR sau 3-4-5 cartomizoare(cam astea ar fi produsele fara de care nu pot trece printr-o luna) ! Pe langa mai cumpar tot felul de alte produse ,doar ca sa vad cum sunt !
Nu am facut un calcul al sumei cheltuite lunar (daca afla iepuroaica mama dau de primejdie!) dar sunt fem convins ca ma costa mai putin decat 1,5 - 2 pachete de analoage pe zi + brichete :D
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde mirceamircea » Mar Aug 16, 2011 3:39 pm

WOW, am ramas la "bag cam 100ml de lichid lunar" - cred ca 100 ML mi-ar ajunge cam 2.5-3 luni.
Imagine
mirceamircea
Vaper Veteran

Mesajde sirPO » Mar Aug 16, 2011 3:46 pm

Cam 2-3 x 30 ml lichide si un ATY eGO-T. Adica aproximativ 150lei. Pe luna. Adica mai putin de 50% din valoarea tigarilor. Tot pe luna.
Iepurash, alea "pe langa" nu se pune. Alea nu-s pe luna. Sunt pe... marte :twisted: (incearca chestia asta in caz de nevoie; poate merge)
Ultima oară modificat de sirPO pe Mar Aug 16, 2011 3:54 pm, modificat 1 dată în total.
sirPO
Vaper

Mesajde wolfydaniel » Mar Aug 16, 2011 3:47 pm

100 ml/ luna? Poi e mult omu... :O
Eu bag de regula de 20, 24mg tarie, depinde cum il diluez si consum 50, max 60/luna, deci, cam 2ml/ zi, 100 e mult, daca mai e si xhigh nu e chiar bine ...
Poate ca mergi mult pe low, altfel numi explic. peste 3ml/ zi cu LR-uri ...
Imagine
wolfydaniel
Vaper Veteran

Mesajde Lizicat » Mar Aug 16, 2011 5:24 pm

Dar de 150 ml/luna ce zici? Mie asa mi-a dat finalul... contabilizat! In plus, n-am prea rezistat tentatiilor. Suntem in a 3-a luna de abureala si costurile sunt destul de mari deocamdata. Cu siguranta insa ca va mai scadea, odata cu "febra" incercarilor.
Imagine
Lizicat
Reseller

Mesajde hearttouch » Mar Aug 16, 2011 6:09 pm

Vai, ma simt mai zgarcit decat un scotian.. doar 30-50 ml lichid lunar. Nu stiu ce monstru de atomizor am prins dar se incapataneaza sa-si dea duhul (in curand il inscriu pentru cartea recordurilor - il am din ianuarie). Si uite asa mai apare ceva nou si eu ma uit si tot nu-mi iau .. dar in curand prevad o comanda, macar o baterie noua, ca astea de le am au venerabila varsta de ~1 an si am ajuns sa le rotesc de 2-3 ori pe zi
Imagine
hearttouch
Vaper

Mesajde iepurasii_visinii » Mar Aug 16, 2011 6:16 pm

am mai spus eu pe undeva prin forum...vapez lichid de 9mg (poate asta explica ml vapati )
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde mirevaly » Mar Aug 16, 2011 6:19 pm

"Febra incercarilor"bat-o vina. Daca n-ar fi ea cu 2 ml/zi de 11 concentratie maxim 640 Ron/luna. :D
Imagine
Imagine
NU MAI FUMEZ DIN 25.03.2011
mirevaly
Vaper Veteran

Mesajde vickyro » Mar Aug 16, 2011 6:23 pm

In mod normal, pt a doua luna de vapat as avea nevoie de 1-2 atomizoare pt DSE-ul meu 901 care isi face treaba f.bine (cele doua pe care le am inca functioneaza ok, dar nu ma pot lasa pe o ureche) :D . Lichid inca mai am suficient, desi cred ca mai comand 2-3 sticlute cu arome noi (pe care nu le-am incercat inca) :) . Desigur, ca ma bate gandul sa fac un upgrade, adica sa testez un eGO-T si un atomizor 510 T LR, deci vor fi ceva costuri si luna aceasta...oricum nesemnificative fata de perioada cand fumam :) .
Aburesc din 10.iul. 2011
Nu mai fumez din 10.iul.2011

Imagine
vickyro
Vaper

Mesajde valentines » Mar Aug 16, 2011 7:48 pm

in jur de 100-150/luna. Nu mai mult de 200 cu investitie, noutati teste si incercari. Fata de 800 cu analoage, stau bine
Imagine
valentines
Vaper Veteran

Mesajde m m s » Mie Aug 17, 2011 9:07 am

Asa cum spune @lizicat, ajungem sa vapam circa 140-150 ml lunar, socotind si lichidul din servetele, care nu e putin dar tinand cont si de faptul ca LR-urile si carto papa mult lichid. Un calcul facut la 75 de zile de vapat ne conducea la o suma de 300 lei lunar in medie (50% din cat ne costa analoagele - circa 1300 lei pe amandoi). Dar trebuie tinut cont ca am luat multe baterii - in prezent avem un mod VV de la @jhonutz si 8 baterii eGo, din care doar 2 sant de 650 mAh, restul sant de 900 si 1100 mAh. Motivele cumpararii atator baterii au fost ca trei dintre ele s-au defectat puse la incarcat pe un PCC, dupa nici 0 luna de la cumparare. Multumim pe aceasta cale lui @maddoc pentru inlocuirea in garantie, dar noi comandasem la acel moment alte baterii. Acum avem sa ne ajunga. :P
Mai avem in "stoc" atty diverse, carto, tank, toate luate cu titlul de proba, si le avem in folosinta sau in rezerva. Deasemenea avem lichide, respectiv e-arome PA si Inawera pentru vreo 3 litri de e-lichide home-made.
Daca ar fi sa nu mai cumparam nimic vreo 3 luni, costureile vor fi zero. Calculul il poate face oricine......... si tot nu va depasi 1/3 din costurile cu analoagele.
Costuri mari sau mici, dar macar avem de unde alege.
Se mira unii de o cantitate mare de lichid consumat ? e mult cand spun 150 ml/luna ? NU :mrgreen: Pentru ca aici trebuie tinut cont si de faptul ca se pierde mult in "servetel" sau prin scurgerile pe langa atty cand esti incepator.
Cat traim tot invatam si tot nestiutori ramanem.

Concluzie : vapam mai ieftin si ma hazardez sa afirm si mai sanatos dar nu destul de sanatos (asta o stie toata lumea. Nu imi fac griji pentru ca si alimentele ingurgitate zilnic contin la substante ciudate, cat incape...... :twisted:

Imi place sa vapez, chiar ma incanta si nu cred ca voi renunta prea curand.

Aburei densi va doresc
Imagine
m m s
Reseller

Mesajde yoshy262 » Mie Aug 17, 2011 11:30 am

Depinde foarte mult de om ce vrea sa testeze lunar sau daca vrea sa puna frina si sa se multumeasca cu ce are.
La inceput cheltuiam 250-400 lei (fost fumator de 600-700 lei) pe luna ca dupa 1 an sa fiu constant la 130-150 lei
si in al 2-lea an sa stau pe la 75-100 lei daca nu testam nimic.
Nu mai fumez din 05.06.2009 :)
Nu mai vapez din 01.10.2011
yoshy262
Vaper Veteran

Următorul

Înapoi la Discutii generale