Baterie exploziva

I-a explodat o tigara electronica in gura

Mesajde Ciuchi » Joi Feb 16, 2012 6:01 pm

Ce ziceti de chestia asta? :lol:

"Mutilat dupa ce i-a explodat o tigara electronica in gura

Un om este in spital din cauza unei tigari electronice. El a suferit rani grave dupa ce aceasta i-a explodat in gura, ramanand fara dinti si o parte din limba.
Americanul Tom Holloway, in varsta de 54 de ani, fuma o tigara electronica, dar a avut marea supriza cand aceasta i-a explodat in gura asemenea unei petarde, scrie ABC News.
Explozia ar fi putut fi cauzata, spun anchetataorii, de o baterie care alimenta dispozitivul. Din pacate, marca produsului pe care il folosea barbatul nu mai poate fi recunoscuta acum. Explozia a fost atat de puternica, incat barbatului i-au fost scosi toti dintii din gura, dar a ramas si fara o parte din limba. Camera in care el se afla a luat foc. Exista indicii ca bateria folosita de el era reincarcabila.
Autoritatile medicale americane nu au aprobat folosirea tigarilor electronice. Cei care vor sa se lase de fumat folosesc tigari electronice pentru a face mai usoara trecerea la viata fara tutun. Totusi, ei o fac pe propriul risc.
Sunt vulnerabili, in primul rand, cei tineri, deoarece ei sunt tinta reclamelor agresive din mediul online. Doctorii sustin ca studiile de specialitate in acest sens lipsesc, folosirea acestor tigari putand fi periculoasa pentru sanatate. Asadar, cei care vor sa renunte la tutun prin acest procedeu ar trebui sa se mai gandeasca."

Sursa: http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/fu ... ra-1151044
Imagine
Ciuchi
Vaper

Re: I-a explodat o tigara electronica in gura

Mesajde colandrino » Joi Feb 16, 2012 6:20 pm

Imagine
Mama te iubesc da' nu ca pe ReoMini.
colandrino
Vaper Veteran

Mesajde MihaiG » Joi Feb 16, 2012 7:11 pm

Atentie la telefoane .... va pot lasa fara ureche.... Articol din aceleasi surse
Imagine
MihaiG
Vaper

I-a explodat o tigara electronica in gura

Mesajde Ciuchi » Joi Feb 16, 2012 7:24 pm

MihaiG scrie:Atentie la telefoane .... va pot lasa fara ureche.... Articol din aceleasi surse

Asa e... Poate exploda bateria mobilului si adio ureche... e posibil si un ochi... poate chiar si un picior :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Imagine
Ciuchi
Vaper

Mesajde rica007 » Joi Feb 16, 2012 7:29 pm

asa e periculos sa esi din casa
e periculos sa iti inghiti saliva ca te inneci
Pe usa scria femei , iar cand am intrat erau numai wc-uri ....
Imagine
rica007
Vaper Veteran

Mesajde Roland » Joi Feb 16, 2012 7:48 pm

Oare din ce fel de racheta vapa mosul?
Imagine
Roland
Vaper Veteran

Mesajde mirceamircea » Joi Feb 16, 2012 8:24 pm

Imagine
mirceamircea
Vaper Veteran

Baterie exploziva

Mesajde grants » Vin Feb 17, 2012 12:21 pm

Am citit o stire pe ABC News, o reproduc mai jos in original dar si traducerea de pe Jurnalul.ro

ABC News

A strange accident has left a Niceville man with severe injuries and burns.
He was smoking an electronic cigarette when it blew up in his face.

Laura Hussey "When firefighters here at the North Bay station got the call there'd been an explosion in someone's home, they thought it might be an oxygen tank. It turns out something much smaller had done some awful damage"

Tom Holloway is a photographer, a Vietnam Veteran, a father of three.

Wendy Jensen/Friend "Just a super nice guy, and he's had some health problems with his lungs and so he, he quit smoking"

Neighbor Wendy Jensen says Holloway had been using electronic cigarettes for about two years.

Monday evening, his wife heard a loud noise from the study.
"She said that it sounded like a firecracker, and it was just a horrible noise, and she heard him scream and she ran in there"

Holloway's cigarette had exploded.
The debris that flew around the room was so hot, it melted everything it touched.

Chief Butch Parker/North Bay Fire District "And what we believe was in the battery, and whenever the battery ignited, it was basically like him holding a bottle rocket in his mouth"

Wendy Jensen "It exploded in his face, and it knocked out all his teeth and part of his tongue and he had blood all over his face, and it set the study on fire"

Jensen says Holloway has been transferred to a burn center.
Firefighters say it was impossible to tell the brand of the electronic cigarette; this is the first time they've heard of one exploding.

Wendy "Oh it's horrible, we were just up all night thinking about it, it's horrible"

Laura Hussey "This incident has been reported to a national database, so any possible patterns can be identified."

Tuesday, February 14 2012, 07:44 PM CST

Jurnalul.ro

Un straniu accident a lăsat un american din Florida, veteran de război şi tată a trei copii, cu răni grave şi arsuri puternice la nivelul feţei. Aflat în biroul său din casă, bărbatul pufăia dintr-o ţigară electronică. După câteva secunde, dispozitivul i-a explodat fix în gură, potrivit ABC News.

Tom Holloway a hotărât că este timpul să renunţe la fumat din cauza unor probleme pe care le avea cu plămânii, moment în care o vecină, Wendy Jensen, l-a sfătuit să apeleze la o metodă intermediară, aceea a ţigării electronice.

Aflat în biroul său din casă, pufăia din acest dispozitiv şi, imediat ţigara a explodat. Soţia bărbatului s-a speriat în momentul în care a auzit zgomotul, a fugit spre birou unde l-a găsit pe Tom cu faţa plină de sânge şi urlând de durere.

Tom Holloway a fost internat în spital unde s-a constatat că a suferit arsuri puternice pe faţă, şi-a pierdut majoritatea dinţilor dar şi o parte din limbă.

Pompierii ajunşi la locuinţa acestuia sunt de părere că bateria a fost cea care a produs explozia. Din păcate, nu au putut determina modelul ţigaretei pentru că nu a mai rămas nimic din ea.
Imagine
grants
Vaper

Re: Baterie exploziva

Mesajde grants » Vin Feb 17, 2012 12:29 pm

Acum ce sa zic... nu e neaparat ceva de speriat, nu se mentioneaza marca bateriei, daca era sau nu modata, daca explozia a fost cauzata de scurtcircuit, de modari, suprasarccina sau de un defect de fabricatie.

Oricum cred ca nu este prima data cand auzim de astfel de evenimente neplacute, insa raportat la totalul de baterii folosite de catre vaperi procentul de explozii este extrem de mic.

Am gasit si un mic articol despre bateriile litiu/ion :

Problema bateriilor explozive, bazate pe tehnologia Litiu-Ion, este intens discutata in urma numeroaselor incidente in care acestea au luat foc sau au explodat aparent din senin, incidente soldate cu retrageri masive de pe piata a modelelor de baterii afectate. Un aspect esential, care trebuie luat in calcul, este insasi natura volatila a acestei tehnologii, comparata cu alte forme de baterii reincarcabile. Defectele in membrana izolatoare ce separa elementele componente ale unei astfel de baterii pot duce la adevarate miniexplozii in care electrolitii continuti in acestea sunt vaporizati si eliberati sub forma de abur supraincalzit la peste 300 grade Celsius. Fabricantii sunt constienti de acest fapt si evalueaza acest risc din punct de vedere statistic. Pentru a determina durata medie de viata a unei baterii Li-io, producatorii testeaza un lot cu un numar predefinit de baterii, de exemplu 1000, pana cand una dintre acestea cedeaza. Presupunand ca bateria defecta din acel lot a cedat dupa 100 de ore , durata medie de viata pentru acel lot este evaluata la 100.000 ore sau 100 ore inmultit cu 1000.
Desi acest rezultat este important din punct de vedere statistic, valoarea acestuia pentru utilizatorul final este aproape nula. Chiar daca o durata medie de viata de 100.000 ore implica o functionare de zece ani, in practica situatia este cu totul alta. Tehnologia Li-ion foloseste substante chimice extrem de reactive, iar bateriile au o durata de viata limitata, ce descreste inca din momentul fabricatiei. Chiar si nefolosita, sigilata o baterie Li-ion poate pierde pana la o treime din capacitatea de stocare initiala in doar un an. Aceasta problema este totusi din ce in ce mai putin grava, tehnologia fiind in continua dezvoltare. Desi compozitia chimica a bateriilor Li-ion este foarte diferita de cea a primelor modele vandute de Sony in anul 1991, probleme mai pot aparea inca la dispozitivele compacte, cu baterii mimiaturizate si supuse unui consum ridicat de energie. Astfel de baterii imping tehologia la limita, peretii izolatori fiind fabricati din materiale mai subtiri decat in mod normal, iar noi amestecuri de substante chimice si izolatori intra in joc pentru a extinde cat mai mult autonomia bateriei. Probleme apar atunci cand imbunatatirile aduse nu trec prin etape de testare suficient de amanuntite, iar produsul finit este exploatat la limita specificatiilor sale, in conditii improprii de aerisire si ventilatie. O alta fateta a tehnologiei este faptul ca bateriile ca produse finite sunt compuse din celule multiple, in esenta bateriile individuale conectate in serie. Adesea celulele Li-ion in stare bruta sunt transportate si asamblate in produsul finit in locatii multiple sau chiar tari diferite pentru reducerea costurilor. In astfel de situatii, bateriile finalizate nu mai pot fi inspectate cu usurinta pentru detectarea eventualelor defecte de fabricatie si respectarea specificatiilor de productie. Folosirea materialelor contrafacute de proasta calitate poate avea efecte dezastruoase in astfel de situatii.

E trist pe de alta parte sa fii obiectul unei statistici, cum ar fi de exemplu ca fiind acceptabil un vaper cu dintzii sparti / 100.000 de baterii vandute.
Poate primim ceva completari cand tipul o sa fie in stare sa vorbeasca, marca bateriei, voltaj, etc...

Keep vaping....
Imagine
grants
Vaper

Mesajde blaqqcat » Vin Feb 17, 2012 12:37 pm

Sa fi fost vreun MOD? Nu de alta, dar americanii sunt absolut obsedati de moduri, pana la punctul in care nici nu mai recunosc tigara electronica daca nu are atasata o "telecomanda" plina cu acumulatori, displayuri si butoane. Foarte probabil un mod prost home-made sau ultima ieftinatate chinezeasca, facuta in garaj. Exista si posibilitatea ca un circuit de protectie built-in sa fi cedat, dar mai mica, intradevar, "1 la 100.000".
Vapez tot ce prind cu tot ce prind => blog.ecigs.ro
blaqqcat
Vaper

Mesajde maddoc » Vin Feb 17, 2012 12:43 pm

Sanse mari sa fie 2 baterii li-ion, neprotejate, in serie intr-un mod.

Trist dar adevarat, este o problema foarte mare si oricat de atent ai fi tot se poate intampla ca una dintre baterii sa fie supra-descarcata iar apoi chiar sa i se inverseze polaritatea.

Nu folositi baterii neprotejate in serie!
maddoc
Reseller

Mesajde SamGold » Vin Feb 17, 2012 1:22 pm

E vorba de un Prodigy v3.1 + 2 baterii tenergy LifePO4...

LE: sursa1/sursa2
Ultima oară modificat de SamGold pe Vin Feb 17, 2012 2:01 pm, modificat 1 dată în total.
A fost...si a trecut.
SamGold
Vaper Veteran

Mesajde matrixxu » Vin Feb 17, 2012 1:50 pm

Cazurile in care asa ceva se intampla sunt extrem de rare, dar numarul vaperilor este in crestere, si implicit numarul celor care nu se pricep foarte bine la baterii, sau au ghinion. Am avut si noi in tara mai demult un caz, era vorba de 2 acumulatori neprotejati si o copie chinezeasca dupa Screwdriver. Persoana respectiva este ok acum, dar a avut nevoie de ceva interventii din partea unui dentist.

Speranta mea e ca românii sunt mai putin speriati si mult mai informati decat americanii. Cazurile in care astfel de accidente se petrec cu o singura celula sunt aproape de zero. Sansele cresc atunci cand este vorba de doi acumulatori, si nu au protectie. Vad ca Razvan a aflat despre ce dispozitiv si ce fel de celule este vorba, LiFePo4 sunt considerate si mai sigure decat LiMn, dar nu au protectie. Nu voi fi nici pe departe atat de drastic in sfaturi incat sa recomand sa nu folositi doua celule in serie, dar recomand cu tarie pentru cei care prefera sa vapeze la +5v , +6v si +7v sa foloseasca acumulatori cu protectie. In cazul in care ceva nu merge bine ( si in 90% din cazuri "ceva ce nu merge bine" inseamna un utilizator care nu a masurat tensiunea acumulatorilor, si unul dintre ei este aproape plin, iar celalalt aproape gol, celulele nu au protectie si nu sunt oprite de circuit sa se supra-descarce, devin instabile si ori elibereaza gaze sub presiune, ori explodeaza ), protectia se va activa, celula se va opri. Un vaper fara multimetru este ca un doctor fara stetoscop, cel putin cei care folosesc 2 celule ar fi bine sa cumpere un multimetru ( nu este nevoie de unul scump ).

Am un set de celule neprotejate 16340, le-am urmarit multa vreme si am fost impresionat cat de uniform se descarca. Le scoteam din 30 in 30 min sa le masor. Dupa ce nu le-am folosit o vreme, cred ca vreo 3 saptamani, le-am masurat, erau incarcate egal, si le-am folosit. Am simtit dupa vreo ora ca ceva nu e chiar ok, parca nu aveam destula putere, asa ca le-am scos sa le masor. Una era la 3.68v , cealalta la 2.86v.
Am renuntat de atunci sa folosesc celule fara protectie pentru vapat la +7v , riscurile sunt prezente chiar si atunci cand stii exact ce faci.

Pe scurt , se recomanda :
- multimetru
- celule cu protectie
- celule fara protectie, dar chimie stabila si mod care are electronica prevazuta cu sisteme de siguranta ( majoritatea circuitelor , chiar si cele ieftine , au aceste functii )
SBs,DBSB,RSM 5.1,RSM Dreadnought,etc
Imagine
I stopped fighting my inner demons. We're on the same side now.
matrixxu
Reseller

Mesajde bleakness » Vin Feb 17, 2012 1:58 pm

matrixxu scrie:Pe scurt , se recomanda :
- multimetru
- celule cu protectie
- celule fara protectie, dar chimie stabila si mod care are electronica prevazuta cu sisteme de siguranta ( majoritatea circuitelor , chiar si cele ieftine , au aceste functii )

Pe lung , aici : http://www.e-cigarette-forum.com/forum/ ... 012-a.html
Imagine
bleakness
Vaper

Mesajde karma » Vin Feb 17, 2012 3:43 pm

RazvanMihai scrie:E vorba de un Prodigy v3.1 + 2 baterii tenergy LifePO4...

LE: sursa1/sursa2

Pe ECF ideea e ca ar putea fi alt caz decat cel mentionat de tine si petrecut in ianuarie (desi similaritatile sunt multe)
sursa
Threadul asta e mai lung, inceput de acum 2 zile, intre timp stirea a fost preluata pe multe posturi TV si din cauza asta a atras multa atentie...

matrixxu scrie:LiFePo4 sunt considerate si mai sigure decat LiMn

Conform astora de pe afara problema de baza cu LiFePo4 e ca multe nu suporta decat 1C, deci sub 1A (ma refer la cele de dimensiuni mici). Daca le mai pui si in serie problema e si mai mare.

Nu sunt expert in acumulatori dar mai adaug si eu ceva ce cred ca este valabil : cu cat mai mare bateria cu atat mai bine :D

PS: sunt deja 2 threaduri care discuta acelasi subiect...
Ultima oară modificat de karma pe Vin Feb 17, 2012 4:10 pm, modificat 1 dată în total.
Confucius say: "Karma's a bitch"

Mesajde LiviuD » Vin Feb 17, 2012 5:50 pm

din cate scrie pe wikipedia n-ar trebui nici sa explodeze,nici sa se incalzeasca extrem de rau si ca ar fi mai sigure,ciudat ce i s-a intamplat lu nenea.dar omul avea un mod,n-ar trebui sa fie ingrijorare pentru cei cu baterii ego
LiviuD
Vaper

Mesajde SamGold » Vin Feb 17, 2012 6:02 pm

Orice baterie poate exploda...daca nu este utilizata in mod corect.

Uite ego facand poc...

A fost...si a trecut.
SamGold
Vaper Veteran

Mesajde LiviuD » Vin Feb 17, 2012 6:22 pm

mi-e frica sa-mi incarc bateria...tot prin usb am...tot asa o incarc :))
LiviuD
Vaper

Mesajde ventzel » Vin Feb 17, 2012 7:13 pm

Nu cred ca ii motiv sa-ti fie frica, da este o vorba: decat sa te sperii mai bine sa-ti fie frica ;)
Probabilitatea sa nimeresti o celula defecta care sa explodeze ii destul de mica si scade odata cu masurile de siguranta care le are: protectie electronica a acumulatorlui daca exista (PCB care decupleaza la supraincarcare/subdescarcare si supracurenti), electronica care controleaza descarcarea si incarcarea(electronica de ego de ex. asta face) si nu in ultimu rand monitorizare din partea utilizatorului, altfel spus in timpu incarcarii mai pui mana pe ea si vezi daca frige sau nu :lol:.
Incarcare mai ales pentru un acumulator subdescarcat(sub 2.7V la Li-ion) ii critica si ii neaparat sa fie facuta cu un incarcator care sa stie face preconditionare, deoarece daca absoarbe curent mare in zona asta pot aparea scurtcircuite interne si in cazu asta nici o protectie externa nu mai are efect.
Imagine
R Tape loading error, 0:1
ventzel
Vaper Veteran

Mesajde Roland » Vin Feb 17, 2012 7:20 pm

Pe scurt, pentru incepatori: aveti mai multe sanse sa muriti de cancer de la tigarile normale decat sa-ti faca artificii cele electrice!
Imagine
Roland
Vaper Veteran

Următorul

Înapoi la Discutii generale