Panza de ceai Lipton piramida - versiunea 2

modificari de cartuse

Panza de ceai Lipton piramida - versiunea 2

Mesajde maddoc » Lun Ian 11, 2010 12:00 am

Este o varianta mult mai usor de executat, foloseste tot o jumatate din plicul de ceai.
Se preteaza foarte bine la cartusele de Joye510.
Alimenteaza atomizorul cu lichid timp mai indelungat decat versiunea 1.

Materiale:
- pai standard
- 1/2 panza plastic ceai Lipton piramida (Black Tea, Green Tea, Earl Grey si Golden Tea la noi in magazine) - se vede si pe poza de pe pachet ca este o panza foarte fina si nu hartie ca la ceaiurile de fructe.
- foarfeca
- scobitoare boanta (se taie un capat ascutit si se apasa de masa) sau un bat de curatat urechi fara vata.

Imagine

Imagine
goliti ceaiul!

Imagine
Taiati paiul la 10-15mm lungime apoi mai taiati putin marginea oblic ca in poza.

taiati plicul de ceai (in forma de dreptunghi acum) la mijloc si perpendicular pe latura lunga astfel incat sa obtineti 2 jumatati patrate aproximativ.

Imagine
Bagati paiul in cartus cu marginile taiate oblic inainte (spre fund), laturile lungi de la taietura spre laturile scurte ale cartusului.

Luati un patratel din plicul de ceai pregatit, centrati-l pe cartus si cu ceva subtire dar nu ascutit (pentru a nu strica plasa) impingeti plasa in cartus.

Imagine
Imagine

Imagine
Taiati fix la margine ce ramane in afara.

Imagine
Daca are gauri mari ca aici...

Imagine
Aranjati putin foita de plastic sa fie asezate uniform.

Spor la pufaiala!
Imagine
Nu mai fumez din 25 aprilie 2009... :D
Testeaza peste 1400 produse in showroom-ul Vapers
maddoc
Reseller

Re: panza de ceai Lipton piramida - versiunea 2

Mesajde gersiu » Lun Noi 15, 2010 2:16 pm

ce rol are paiul ?
gersiu
Vaper

Mesajde vali74 » Lun Noi 15, 2010 2:37 pm

Eu am luat ceai Lipton piramida de la Billa si nu avea panza ca in imagini, avea pliculete de hartie, intradevar in forma de piramida dar de hartie clasice, excrocii, si o gramada de bani ceaiul :)
Imagine
vali74
Vaper

Mesajde nicos1968 » Lun Noi 15, 2010 3:44 pm

mai bine luati un pustiuc pt picurare directa de pe http://shop.vapersclub.ro/cartuse-musti ... l....numai va chinuiti cupanza de ceai lipton piramida..
Imagine
nicos1968
Vaper Veteran

Mesajde hgptman » Dum Dec 19, 2010 11:17 pm

Nu e mai eficient daca panza este rulata ( si daca este necesar indoita in 2) si introdusa in cartus decat pur si simplu indesata in el?
Spre exemplu ca in acest videoclip: http://www.youtube.com/watch?v=Oq6oNavmZBs&translated=1
hgptman
Vaper

Mesajde Lizicat » Joi Mai 05, 2011 9:39 pm

Liptonul meu a avut chestie din aia nasoala, nu plasuta pe care stiam si pe care am vazut-o si pe you tub. Asa ca a iesit o tampenie. Am rezolvat oarecum cu diminuarea cantitatii de vatelina la 1/2!. Si evident am pus 901LR pt. ca prea mi-am dorit TH! Si l-am obtinut!!!!!!! :roll:
Imagine
Lizicat
Reseller

Mesajde jhonutz » Joi Mai 05, 2011 9:47 pm

Lizicat scrie:Liptonul meu a avut chestie din aia nasoala, nu plasuta pe care stiam si pe care am vazut-o si pe you tub. Asa ca a iesit o tampenie. Am rezolvat oarecum cu diminuarea cantitatii de vatelina la 1/2!. Si evident am pus 901LR pt. ca prea mi-am dorit TH! Si l-am obtinut!!!!!!! :roll:

:D stiu am luat si eu odata degeaba ceai din ala, avea hartie in loc de plasa, dupa cate stiu eu numai 2 sortimente au plasa, te ajuta altcineva ca eu nu stiu exact care sunt.
Eu am scos randament maxim cu rarirea vatelinei si rasfirarea la ce o ramas in cartus (trebuie scoasa cam jumatate din vatelina care e acolo)
jhonutz
Vaper Veteran

panza de ceai Lipton piramida - versiunea 2

Mesajde executivul » Joi Mai 05, 2011 11:38 pm

Luati lipton white tea, e cu plasa buna si ceaiul e marfa.
Daca nu va place comparati cu poza de la white tea ceaiul pe care il vreti, cei de la lipton au avut inspiratia de a pune poza reala a piramidei pe cutie, cele cu hartie au o poza mai opaca cele cu plasa au in poza o piramida aproape transparenta.
Eu dintr-o cutie cu 20 de pliculete am facut 40 de patratele, am folosit vreo 4 i-am dat si lui jhonutz vreo 5 si mai am si rezerve pana la revelion.

Sent from my iPad using Tapatalk
Imagine
executivul
Vaper Veteran

Mesajde matrixxu » Joi Mai 05, 2011 11:48 pm

Am mai scris in vreo cateva posturi ca se gaseste plasuta mult-râvnita la White Tea si Earl Grey. Nu este nici o tragedie nici cu plasuta care arata ca o hartie, este o imbunatatire clara fata de vatelina cartuselor obisnuite. La cantitatea absorbita e diferenta de 4-5 picaturi max. La cat rezista in timp plasuta care arata ca un plastic fin, comparativ cu cea de "hartie", deja apare o diferenta notabila.

@lizicat : am inteles eu gresit, sau folosesti 901LR cu cartus modificat cu lipton ?
SBs,DBSB,RSM 5.1,RSM Dreadnought,etc
Imagine
I stopped fighting my inner demons. We're on the same side now.
matrixxu
Reseller

Mesajde Lizicat » Vin Mai 06, 2011 11:01 pm

matrixxu la naiba cu liptonu' meu ca era din ala de hartie. Asa ca n-am rezolvat nimic. Am injumatatit vatelina si gata. E mult mai bine, recunosc, numa ca 510LR meu curge ca naiba!!!!!!!! Oare de ce? Daca n-ar mai curge cred ca l-as folosi incontinuu, dar asa prea ma scoate din pepeni...
Imagine
Lizicat
Reseller

Mesajde Lizicat » Vin Mai 06, 2011 11:10 pm

901LR, nu 510 LR!!!!!!!!!! :oops:
Imagine
Lizicat
Reseller

Mesajde matrixxu » Vin Mai 06, 2011 11:22 pm

Nu renunta, e chestie de acomodare. Spre deosebire de 510LR care mai totdeauna primeste 3 , urmatoarea tura 3 , 901LR accepta cu drag 3 picaturi, iar la urmatoarea tura cand simti ca are nevoie de lichid, pui 2. Alternezi 3 cu 2.. si ii stergi "nasucul" daca e prea mult, are o singura gaurica pe unde da pe afara. Fiecare atomizor e usor diferit, dar cu dripping-ul controlezi tu cantitatea de lichid alimentata.
Imagine
matrixxu
Reseller

Mesajde Lizicat » Vin Mai 06, 2011 11:37 pm

:roll: ok... cu rabarea ... trecem marea...
Imagine
Lizicat
Reseller

Mesajde jhonutz » Sâm Mai 07, 2011 9:25 am

matrixxu scrie:Nu renunta, e chestie de acomodare. Spre deosebire de 510LR care mai totdeauna primeste 3 , urmatoarea tura 3 , 901LR accepta cu drag 3 picaturi, iar la urmatoarea tura cand simti ca are nevoie de lichid, pui 2. Alternezi 3 cu 2.. si ii stergi "nasucul" daca e prea mult, are o singura gaurica pe unde da pe afara. Fiecare atomizor e usor diferit, dar cu dripping-ul controlezi tu cantitatea de lichid alimentata.

LR901 se comporta mult mai bine ca 510LR, 510 te imbata de "arsura" :D
jhonutz
Vaper Veteran

Mesajde matrixxu » Sâm Mai 07, 2011 12:21 pm

Foloseste-l corespunzator, jhonutz ! Mentioneaza si tu cand e opinia ta personala. Nu e nimic constructiv in a influenta un incepator, mai ales cand exista mai multe atomizoare decat 510 si 901.
Imagine
matrixxu
Reseller

Mesajde jhonutz » Sâm Mai 07, 2011 2:53 pm

matrixxu scrie:Foloseste-l corespunzator, jhonutz ! Mentioneaza si tu cand e opinia ta personala. Nu e nimic constructiv in a influenta un incepator, mai ales cand exista mai multe atomizoare decat 510 si 901.

am folosit foarte corespunzator si e opinia mea personala, si nu numai a mea..e v0rba de rezistenta prea mica la 510LR 1.5ohmi fata de 1.9 la 901LR, un pas mic dar conteaza.de aia e buna tensiunea variabila,reglezi in asa fel incat sa mearga orice atomizor optim.Toate opiniile mele sunt personale si rezultate in uram testului, nu vorbesc din povesti aici, stiu si unul din motive din care cauza cu 901 scot mai buna aroma decat orice 510..am prezentat-o undeva pe forum si e vorba de gaura din mijloc care la 901 e mai mica decat 510 (mai pe scurt cu cat fluxul de aer e mai lent prin atomizor cu atat aroma e mai buna), acelasi rezultat il obtii cand tragi lung si lent din atomizor si nu scurt si tare, cum ai fost obisnuit la tigari.
Fiecare face ce vrea ;)

PS: nu am interes sa dezinformez pe cineva.Nu vand nimic aici.
jhonutz
Vaper Veteran

Mesajde mariusblk » Mar Mai 24, 2011 1:54 pm

Salutare, sunt un incepator si am incercat modarea voastra si se pare ca functioneaza. Intrebare, e mai bine sa lasi saculetul mai scurt in filtru ca atomizorul sa nu atinga? Cam la ce interval de timp trebuie schimbat sau tine de gusturi ? Vaporizare placuta :)
mariusblk

Mesajde jhonutz » Mar Mai 24, 2011 3:53 pm

panza de lipton are dezavantajul ca dupa 1 -2 zile se intareste si nu mai absoarbe lichidul cum trebuie.Eu folosesc cartus si solutia a fost de a scoate din vatelina, indiferent de metoda de modare tot trebuie sa incarci cartusul relativ repede.Pentru autonomie e bun 510-t sau ego-t
jhonutz
Vaper Veteran

Înapoi la cartuse