Studiu facut in 2010 pe utilizatorii de ET/vaporizatoare

Moderator: nicos1968

Studiu facut in 2010 pe utilizatorii de ET/vaporizatoare

Mesajde maddoc » Vin Noi 18, 2011 2:08 am

In 2010 s-a facut un studiu cu ajutorul vaperilor, la care am avut placerea sa particip, dar de care am uitat din pacate.
Acesta a fost publicat anul acesta in vara dar mi-a ajuns in atentie deabia astazi.

Va rog sa-l lecturati, chiar daca informatia vi se pare cunoscuta.

http://vapers.ro/info/studiu_tigari_electronice.pdf
maddoc
Reseller

Re: Studiu facut in 2010 pe utilizatorii de ET/vaporizatoare

Mesajde DarkShadow » Sâm Noi 19, 2011 1:46 pm

Cautând date despre studiu iata ce am găsit. Am făcut o adaptare si o traducere a textului in româneşte pentru o mai buna inţelegere. Sper sa fie OK.

Corespondenţă la: Jean-François Etter, Institutul de medicină socială şi preventivă, Universitatea din Geneva, CMU, căsuţa postala CH-1211 Geneva 4,Elveţia.
E-mail: jean-francois.etter @ unige.ch
Scris in 08 februarie 2011;
recenzie iniţială finalizata la 04 mai 2011;
versiunea finală 11 mai 2011

INTRODUCERE

Ţigările electronice (menţionate în continuare ca e-ţigări şi denumite de către unele autorităţi ca sisteme livratoare de nicotina sau denumite si "Ţigări electronice", arata ca ţigările ce contin tutun dar de fapt nu conţin tutun. În schimb, ele au o carcasa de metal în care un atomizor cu o baterie ajuta la producerea vaporilor pentru inhalare, de la cartuşe care conţin umectanti (de ex: propilen glicol sau glicerol), arome, nicotina, sau în unele cazuri, alte medicamente (rimonabant, amino-tadalafil).Aspectul lor, dimensiunile, manipularea şi caracteristicile in utilizarea pe cale orală prin inhalare se aseamana cu cele ale ţigaretelor şi lipsa tutunului poate fi un lucru important în popularitatea lor în ajutarea fumatorilor sa renunte la fumat.
E-ţigările sunt populare. Numarul de utilizatori de "Ţigări electronice "a crescut cu 5000% în ultimii 2 ani, mulţi fumători din raport folosindu-le să renunţe la fumat sau sa le utilizeze in locuri unde fumatul e interzis.Cu toate acestea, deoarece nu există date in sprijinirea afirmaţiei din marketing că "e-ţigările sunt de ajutor fumatorilor sa renunte la fumat", Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) si US Food and Drug Administration (FDA) au cerut sa nu se faca studii privind aceasta terapie.
Acest studiu a fost prezentat la Conferinţa Europeană cu privire la tutun si sănătate, Amsterdam, Ţările de Jos,28- 30 martie 2011.
RAPORT DE CERCETARE : 10.1111/j.1360-0443.2011.03505.x© 2011

REZUMATUL STUDIULUI:

Obiectivele: Evaluarea acestui profil, modelele de utilizare, gradul de satisfacţie şi efectele percepute în rândul utilizatorilor de ţigări electronice ("E-ţigări").

Proiecţia si adresabilitatea: Anchetă pe internet în limbile engleză şi franceză în anul 2010, măsurători online, chestionar.

Utilizatori: Participanţii de pe site-uri şi forumuri de discuţii online, dedicate e-ţigărilor şi de renunţare la fumat.

Aprecieri:
Au fost chestionaţi 3587 de participanţi (70% foşti fumători de tutun, 61% bărbaţi, vârsta medie de 41 de ani).
Durata medie de utilizare a ţigării electronice a fost de 3 luni, utilizatorii au tras 120 pufuri / zi şi au folosit cinci
rezerve / zi. Aproape toti (97%) au folosit e-ţigarete care conţin nicotină.
Utilizatorii zilnici au cheltuit 33 dolari/lună cu aceste produse.Cei mai multi (96%) au declarat că e-ţigara i-a ajutat să renunţe la fumat sau la reducerea fumatului (92%).

Motivatia pentru utilizarea e-ţigărilor a fost:

- că aceasta e mai puţin toxica decât tutunul (84%),
- pentru a face faţă poftei de tutun (79%)
- impotriva simptomelor de sevraj datorate abstinentei (67%),
- renuntarea la fumat sau ca să evite recidivarea (77%),
- deoarece era mai ieftin decât fumatul (57%)
- inlocuirea tigărilor in situaţia în care fumatul a fost interzis (39%)

Cei mai mulţi foşti fumători (79%) se temeau ca au putea recidiva la fumat în cazul în care s-ar opri din folosirea e-ţigărilor. Consumatorii de nicotina ce folosesc e-ţigări au raportat un efect mai mare in renunţarea la fumat, decât cei care utilizează e-ţigări fara nicotină.

Concluzii:

E-tigările sunt mai eficace si au rezultate mult mai bune, decat dacă oamenii ar folosi medicamente de înlocuire a nicotinei.
Sunt utilizate de fostii fumatori, pentru a evita recidiva sau ca un ajutor pentru a reduce fumatul sau a se lasa de fumat.
Continuarea cercetarilor ar trebui să aibe in vedere urmatoarele aspecte:
- evaluearea sigurantei si eficacitatea e-ţigărilor pentru administrarea nicotinei şi a altor substanţe
- renuntarea şi prevenirea recidivei.

Studiul este edificator, cred, si nu poate lasa loc de interpretari.

De aceea va urez: "Clouds of vapors"

D
ImagineImagine

Vizitati http://installservices.pht.ro
DarkShadow
Vaper Veteran

Mesajde moremih » Dum Noi 20, 2011 12:46 pm

Foarte interesante concluziile studiului si foarte edificatoare .
Daca s-ar reusii sa fie cunoscut in mas-media ,cred ca ar fi de mare ajutor pentru lamurirea populatiei.Acest lucru ar duce implicit la cresterea numarului de vaporizatori .
Imagine[/
moremih
Vaper Veteran

Mesajde DarkShadow » Dum Noi 20, 2011 1:10 pm

Dar ce ziceti de fraza asta,pe care intentionat am subliniat-o:
"Cu toate acestea, deoarece nu există date in sprijinirea afirmaţiei din marketing că "e-ţigările sunt de ajutor fumatorilor sa renunte la fumat", Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) si US Food and Drug Administration (FDA) au cerut sa nu se faca studii privind aceasta terapie."? :o :shock: :!:
ImagineImagine

DarkShadow
Vaper Veteran

Mesajde jhonutz » Dum Noi 20, 2011 2:48 pm

adevarul ca in momentul de fata mie mult mai usor sa renunt la ET, decat mi-ar fi fost sa renunt la tigari.Sevrajul acela care il simpti la abstinenta de la tigari e mult mai mare decat in cazul abstinentei de la electronice. Lucrurile sunt simple..in tigari dependeta e si de alte substante pe langa nicotina (dependenta de gudroane cum am denumit-o noi pe aici), dependenta ce e "crancena" cine a incercat sa renunte la tigari sau cine a ramas in trecut fara tigari, fie si cateva ore, stie despre ce vorba.

In concluzie la tigarile electronice dependenta este, de nicotina, de gestul de a fuma in sine, dar nu e asa mare ca la tigarile normale.
jhonutz
Vaper Veteran

Mesajde dire4iuli » Dum Noi 20, 2011 2:56 pm

La ET dependenta se transforma in pasiune pentru unii si asta poate fi costisitoare.
Imagine
dire4iuli
Vaper

Mesajde DarkShadow » Lun Noi 21, 2011 2:22 pm

Eu am "gustat" sevrajul datorita lipsei de nicotina si pot sa va spun ca e o senztie foarte,foarte, nasoala. Pe unde vedeam un fumator, ma duceam in apropiere, incercand sa inhalez cat mai mult fum expirat de el. :lol: :lol: :lol: Un comportament care nu este normal. Si asta datorita absinentei. Am vrut de 2 ori sa ma las de fumat si am reusit, de ficare data s-o fac doar cate 6 luni, dupa care m-am reapucat de fumat. Acum, dupa aproape 7 luni de cand folosesc ET , nu mai simt aceleasi efecte daca ma lipsesc de nicotina, putand sa rezist fara ea chiar si 4 ore, fara sa-mi modific comportamentul in societate. :D

Stima.

D
ImagineImagine

DarkShadow
Vaper Veteran

Mesajde NoiseR » Mar Ian 03, 2012 8:51 pm

DarkShadow am observat si eu acest lucru, ca rezist mai ushor absistenta de la ET. Probabil este dependa de alte substante din analoage, nu doar nicotina.
NoiseR
Vaper

Mesajde jhonutz » Joi Ian 05, 2012 5:50 pm

da este dependenta de gudroane cum ii spunem noi. Rezist si 1 zi fara et :)
jhonutz
Vaper Veteran

Mesajde E-Smoker » Sâm Ian 07, 2012 11:52 am

DarkShadow scrie:Dar ce ziceti de fraza asta,pe care intentionat am subliniat-o:
"Cu toate acestea, deoarece nu există date in sprijinirea afirmaţiei din marketing că "e-ţigările sunt de ajutor fumatorilor sa renunte la fumat", Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) si US Food and Drug Administration (FDA) au cerut sa nu se faca studii privind aceasta terapie."? :o :shock: :!:

Această frază se bazează pe fundamentul religiei creştine: CREDE ŞI NU CERCETA! (unul dintre fundamete) Este vorba de mijlocul de manipulare a opiniei cel mai mârşav din istoria omenirii, prin care se interzice liberul acces la informaţie în acest scop. Adică se urmăreşte ascunderea sau deformarea adevărului pentru a impune un sistem fals de concepţii, convingeri care să servească unor scopuri obscure, îndreptate împotriva fiinţei umane şi în folosul intereselor de grup. (Mult mai pe larg în seria Zeitgeist)
E prea pe faţă!
Viaţa trebuie să fie un drum către lumea cealaltă la care să ajungi în cea mai bună stare, bine sănătos?
Sau la marele final ar trebui să ajungi obosit, uzat, mulţumit că ai făcut de toate şi că timpul nu a fost pierdut în zadar?
E-Smoker
Vaper

Mesajde m m s » Sâm Ian 07, 2012 10:13 pm

dire4iuli scrie:La ET dependenta se transforma in pasiune pentru unii si asta poate fi costisitoare.

Te rog detaliaza, pentru ca este foarte ambigua afirmatia ta.

Aburei densi
Imagine
m m s
Reseller

Re: Re: Studiu facut in 2010 pe utilizatorii de ET/vaporizat

Mesajde vickyro » Sâm Ian 07, 2012 10:18 pm

m m s scrie:
dire4iuli scrie:La ET dependenta se transforma in pasiune pentru unii si asta poate fi costisitoare.

Te rog detaliaza, pentru ca este foarte ambigua afirmatia ta.

Aburei densi

Cred ca e vorba de cei care au o colectie impresionanta de "scule" de vapat. Evident ca placerea de a experimenta mereu lucruri noi poate deveni costisitoare... :)

Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk
Aburesc din 10.iul. 2011
Nu mai fumez din 10.iul.2011

Imagine
vickyro
Vaper

Mesajde m m s » Sâm Ian 07, 2012 10:39 pm

Am inteles acum despre ce e vorba..........scuze ca nu am inteles de la inceput.... Asa e la unii.....

Aburei desi si aromati pentru toti vaperii
Imagine
m m s
Reseller

Înapoi la Asociatia vaporizatorilor