Informatii (deocamdata)

Moderator: nicos1968

Informatii (deocamdata)

Mesajde maddoc » Vin Feb 25, 2011 2:37 am

Asociatia Vaporizatorilor - Vapers Club - s-a nascut din dorinta de a uni utilizatorii de vaporizatoare (tigari electronice) si de a-i reprezenta.

Forma de organizare - asociatie - inseamna ca avem o entitate juridica care ne reprezinta.
Inregistrarea ca membru al asociatiei presupune actul de vointa al viitorului membru.

Scopul principal al asociatiei este de a reprezenta interesele membrilor sai folosind toate mijloacele pe care le are la dispozitie.

Calitatea de membru presupune ca acesta sa se comporte civilizat si sa nu aduca prejudicii celorlalti membri respectiv asociatiei sau imaginii acesteia respectiv acestora.

Fiecare membru este binevenit si rugat a ajuta asociatia si interesele acesteia prin orice mijloace legale pe care le are la indemana.

.
maddoc
Reseller

Re: Informatii (deocamdata)

Mesajde maddoc » Vin Feb 25, 2011 2:38 am

Va rog sa adaugati tot ceea ce considerati a fi pertinent pana ajungem la forma finala.

Multumesc!
maddoc
Reseller

Mesajde iepurasii_visinii » Vin Feb 25, 2011 4:14 am

Cum putem deveni membrii ai Asociatiei?
Calitatea de membru aduce cu sine vreo obligatie financiara?
Ce "drepturi si obligatii" au membrii ?
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde Emanuel » Vin Feb 25, 2011 10:14 am

Pentru intrebari si / sau nelamuriri puteti consulta comparativ site-ul www.romsdc.ro
Nu fac reclama, e tot un ONG, non-profit, deci nu sint interese ascunse. Doar pentru comparatii legislative sau de alta natura.
La sectiunile Despre noi si Utile puteti gasi statutul (modul cum a fost conceput intereseaza) si alte chestii mai mult sau mai putin interesante.
www.romsdc.ro

Nu mai fumez din 18 mai 2010, dar vapez din 28 februarie 2011 !
:twisted:
Emanuel
Vaper

Mesajde nicos1968 » Vin Feb 25, 2011 2:47 pm

iepurasii_visinii scrie:Cum putem deveni membrii ai Asociatiei?
Calitatea de membru aduce cu sine vreo obligatie financiara?
Ce "drepturi si obligatii" au membrii ?

Imi permit sa-ti raspund eu

1.Membru al Asociatiei vei putea deveni dupa completarea unei adeziuni online care va fi postata pe situl Asociatie .
2.Nu aduce cu sine nici o obligatie financiara, veniturile asociatiei vor avea ca baza posibile sponsorizari
3.S-a raspuns mai sus de catre maddoc ... obligatie -,,Calitatea de membru presupune ca acesta sa se comporte civilizat si sa nu aduca prejudicii celorlalti membri respectiv asociatiei sau imaginii acesteia respectiv acestora.
Va avea in primul rand dreptul sa participe la intrunirile asociatie, sa isi expuna ideile in vederea realizarii scopului asociatiei.......
Imagine
nicos1968
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Vin Feb 25, 2011 3:06 pm

merci :D
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde nicos1968 » Vin Feb 25, 2011 3:08 pm

Emanuel scrie:Pentru intrebari si / sau nelamuriri puteti consulta comparativ site-ul http://www.romsdc.ro
Nu fac reclama, e tot un ONG, non-profit, deci nu sint interese ascunse. Doar pentru comparatii legislative sau de alta natura.
La sectiunile Despre noi si Utile puteti gasi statutul (modul cum a fost conceput intereseaza) si alte chestii mai mult sau mai putin interesante.

Multumim de idee Emanuel, dar ideea este ca nu vrem sa copiem pe nimeni..cand va fi situl gata se vor regasi acolo statul asociatiei, si modul de aderare la ea(am raspuns anterior Iepurasului cum se va face) precum si alte informatii de interes pt membrii asociatiei ( discutii de la intruniri, hotarari, actiuni), etc
Imagine
nicos1968
Vaper Veteran

Mesajde nicos1968 » Vin Feb 25, 2011 3:10 pm

iepurasii_visinii scrie:merci :D

nu ai pt ce :)
Imagine
nicos1968
Vaper Veteran

Mesajde mautzumic » Vin Feb 25, 2011 8:32 pm

Emanuel scrie:La sectiunile Despre noi si Utile puteti gasi statutul (modul cum a fost conceput intereseaza) si alte chestii mai mult sau mai putin interesante.
maddoc scrie:Va rog sa adaugati tot ceea ce considerati a fi pertinent pana ajungem la forma finala.

Aoleu! Eu sunt inginer! La chestiile astea cu legislatie si vorbe multe ma ia cu tremurici :oops:
Adica mi se pare c-ar mai trebui sa dezvoltam putin (m-am uitat si la model)dar o sa fie greu
Propuneri:
Asociatia ar putea sa aiba (sa intretina, gestioneze, acumuleze, puna la dispozitia publicului) o colectie de studii cu privire la vaporizare si eventual daca ne-am interesa (ca asociatie) am capata poate acces la diverse materiale si/sau am putea sprijinii efectuarea de studii care sa clarifice cat este de nociva vaporizarea.
Deci am putea raspunde la presa nefavorabila. Am putea eventual atinge si chestiunea catalogarii vaporizatorilor drept fumatori in diverse locuri publice.
Asociatia ar putea sa realizeze legaturi cu organizatii similare.
Nu-mi dau seama daca o parte de promovare ( a ET) ne-ar face bine sau rau ca persoane utilizatoare de tigari electrice ( adica daca ni s-ar da la cap cu taxe si accize sau cu interzicerea comercializarii de diferite substante)dar cred ca ar trebui sa fie totusi inclusa ca obiectiv, nu ca o metoda de a renunta la fumat ci ca o alternativa mai putin nociva decat fumatul.
gata, nu mai pot, mi s-a inflamat creierul si tot nu mi se pare ca ce-am scris e inteligibil
mai meditez
mautzumic
Vaper Veteran

Mesajde nicos1968 » Vin Feb 25, 2011 8:50 pm

mautzumic scrie:
Emanuel scrie:La sectiunile Despre noi si Utile puteti gasi statutul (modul cum a fost conceput intereseaza) si alte chestii mai mult sau mai putin interesante.
maddoc scrie:Va rog sa adaugati tot ceea ce considerati a fi pertinent pana ajungem la forma finala.

Aoleu! Eu sunt inginer! La chestiile astea cu legislatie si vorbe multe ma ia cu tremurici :oops:
Adica mi se pare c-ar mai trebui sa dezvoltam putin (m-am uitat si la model)dar o sa fie greu
Propuneri:
Asociatia ar putea sa aiba (sa intretina, gestioneze, acumuleze, puna la dispozitia publicului) o colectie de studii cu privire la vaporizare si eventual daca ne-am interesa (ca asociatie) am capata poate acces la diverse materiale si/sau am putea sprijinii efectuarea de studii care sa clarifice cat este de nociva vaporizarea.
Deci am putea raspunde la presa nefavorabila. Am putea eventual atinge si chestiunea catalogarii vaporizatorilor drept fumatori in diverse locuri publice.
Asociatia ar putea sa realizeze legaturi cu organizatii similare.
Nu-mi dau seama daca o parte de promovare ( a ET) ne-ar face bine sau rau ca persoane utilizatoare de tigari electrice ( adica daca ni s-ar da la cap cu taxe si accize sau cu interzicerea comercializarii de diferite substante)dar cred ca ar trebui sa fie totusi inclusa ca obiectiv, nu ca o metoda de a renunta la fumat ci ca o alternativa mai putin nociva decat fumatul.
gata, nu mai pot, mi s-a inflamat creierul si tot nu mi se pare ca ce-am scris e inteligibil
mai meditez

multumim pt propuneri..da, propunerile sunt interesante si o parte din ele au mai fost exprimate intr-un fel sau altul pe acest site dar pt realizarea acestora trebuie oameni care sa se implice, o baza financiara ...societatea la ora actuala are doar organele statutare si 52 de adeziuni cine te baga in seama asa??.
usor, usor va prinde viata iar daca va exista disponibilitate si baza financiara se pot realiza multe in folosul ET prezenti si viitori
Imagine
nicos1968
Vaper Veteran

Mesajde 81TCH » Vin Feb 25, 2011 9:26 pm

Ba ai scris foarte clar si cuprinzator.
As adauga ca daca se va pune problema accizelor, ele s-ar pune doar pe nicotina, nu pe dispozitivele electonice sau lichidele 0 nic. Nu stiu care e situatia "nicotinei terapeutice" (plasturi, guma) dar banuiesc ca nu se accizeaza ca produs din tutun. In acest caz, lichidele pentru ET sunt undeva la mijloc, pentru ca in functie de persoana care le foloseste pot fi considerate lux (hobby) sau metoda terapeutica (daca te lasi de fumat cu ele), adica incadrarea va fi foarte discutabila. Nu se poate clama functia terapeutica in lipsa studiilor (desi noi credem in ea), dar nici nu se poate pune egalitate intre tutun/alcool si ET.
In cel mai rau caz se va ajunge (temporar) la situatia Australiei, in care cele cu nic nu se pot vinde, dar oamenii isi pot cumpara nic online de pe site-uri straine.

Eu m-as concentra mai degraba pe partea de aburit in spatiile publice si as lasa partea de taxe si accize pentru momentul in care se va pune problema, daca se va pune.
In acest moment aburitul este perfect legal oriunde, doar fumatul este interzis in spatiile publice inchise prin Legea nr. 349/2002 (modificata de 7 ori pana in 2008, in link varianta finala) unde prin "fumat se intelege inhalarea voluntara a fumului rezultat in urma arderii tutunului continut in tigarete, tigari de foi, cigarillos si pipe;" iar prin "tigarete se intelege produsele din tutun ce contin tutun prelucrat, tutun taiat, invelit intr-un sul longitudinal de hartie, cu sectiune rotunda sau ovala, care contine tutun prelucrat, dispus intr-un mod adecvat pentru a fi fumate in mod direct;"

Ma indoiesc ca se vor grabi sa interzica aburitul curand, dar in zona asta cred ca ar trebui sa fim cu temele facute.Ma mai gandesc si am sa vorbesc si cu niste juristi pana luni.
Imagine
81TCH
Vaper

Mesajde 81TCH » Vin Feb 25, 2011 9:31 pm

nicos1968 scrie:
societatea la ora actuala are doar organele statutare si 52 de adeziuni cine te baga in seama asa??.
usor, usor va prinde viata iar daca va exista disponibilitate si baza financiara se pot realiza multe in folosul ET prezenti si viitori

Nicos, eu nu cred ca are vreo importanta numarul membrilor (pana una alta aceste adeziuni online oricum nu au valoare juridica).
Nu stiu pentru ce e nevoie de baza financiara. Te referi la analize, studii, pliante, avocati etc? Sau la ce?
Imagine
81TCH
Vaper

Mesajde nicos1968 » Vin Feb 25, 2011 10:08 pm

nu baga nimeni in seama o asociatie care are 3 membrii si 52 de adeziuni in care este specificat doar prenumele si nick-ul...nu ma refer la valoare juridica ci la seriozitatea si popularitatea care o emana aceasta Asociatie

da...la asta ma refeream la baza financiara pt studii si analize (ale asociatiei), pliante, avocati, platit articole etc...studiile despre tigarile electronice si e lichid facute in strainatate cred ca vor fi inserate pe situl Asociatiei....

va rog sa nu ma intelegeti gresit..propunerile lui mautzumic sunt foarte bune si depinde de noi sau mai bine zis de cei care vor avea disponibilitatea sa se implice ca sa se materializeze..
Imagine
nicos1968
Vaper Veteran

Mesajde iepurasii_visinii » Vin Feb 25, 2011 10:10 pm

intai sa ne organizam putin...si apoi sa ne apucam de lupte

da..multumesc ...asta e primul pas in acceptiunea mea
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Mesajde Emanuel » Vin Feb 25, 2011 10:55 pm

Primul pas ar fi infiintarea ca entitate juridica - minim 5 membri fondatori, parca, apoi conteaza mai putin, ceea ce presupune un act constitutiv, statut, cont etc.

Apoi - restul: adeziuni, membri, cotizatii, sponsorizari, teme de interes, parteneri de dialog social, .....
www.romsdc.ro

Emanuel
Vaper

Mesajde nicos1968 » Vin Feb 25, 2011 10:59 pm

Emanuel scrie:Primul pas ar fi infiintarea ca entitate juridica - minim 5 membri fondatori, parca, apoi conteaza mai putin, ceea ce presupune un act constitutiv, statut, cont etc.

Apoi - restul: adeziuni, membri, cotizatii, sponsorizari, teme de interes, parteneri de dialog social, .....

are personalitate juridica deci are cele enumerate de tine..nu are nici o importanta nr de membri fondatori ..si sunt 3 membri fondatori :)
Imagine
nicos1968
Vaper Veteran

Mesajde Emanuel » Vin Feb 25, 2011 11:08 pm

Atunci - restul si ... succes !
Ultima oară modificat de Emanuel pe Vin Feb 25, 2011 11:22 pm, modificat 1 dată în total.
www.romsdc.ro

Emanuel
Vaper

Mesajde nicos1968 » Vin Feb 25, 2011 11:12 pm

Emanuel scrie:Atunci - restul si ... succes !

Multumim si va asteptam :)
Imagine
nicos1968
Vaper Veteran

Mesajde Emanuel » Vin Feb 25, 2011 11:23 pm

Oricand, cu placere ! Spuneti ce doriti si vedem ce se poate rezolva cat mai repede si cat mai bine.
www.romsdc.ro

Emanuel
Vaper

Mesajde iepurasii_visinii » Vin Feb 25, 2011 11:24 pm

iepurasii_visinii scrie:
da..multumesc ...asta e primul pas in acceptiunea mea

:?: ori eu am luat-o razna ori ..... :?:
Imagine
iepurasii_visinii
Vaper Veteran

Următorul